Football Talk

Τι άνδρες, τι γυναίκες: Μόνο η Ιαπωνία μπορεί να κερδίσει - δυο φορές - την Ισπανία, με 18% κατοχή της μπάλας!

Τι άνδρες, τι γυναίκες: Μόνο η Ιαπωνία μπορεί να κερδίσει - δυο φορές - την Ισπανία, με 18% κατοχή της μπάλας!

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Και μεγαλύτερη απόδειξη από τις τεράστιες νίκες που πανηγύρισαν οι Ιάπωνες απέναντι στην Ισπανία, σε ανδρική και γυναικεία ομάδα, με μέσο όρο… 20% κατοχής της μπάλας, δεν υφίσταται.

Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό του εκάστοτε φίλου του ποδοσφαίρου, υπάρχουν κάποια δεδομένα, τα οποία πολύ δύσκολα διαφοροποιούνται. Ένα από αυτά αποτελεί το γεγονός πως η Ισπανία, οπουδήποτε και να αγωνίζεται, σε οποιοδήποτε άθλημα και αν λαμβάνει μέρος, είναι πάντα φαβορί για να κατακτήσει τον εκάστοτε θεσμό.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να το πράξει, όπως τουλάχιστον φρόντισε να αναδείξει δις η ιστορία, είναι να καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιαπωνίας. Πράγμα δηλαδή που δεν κατάφερε να πράξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, και… σύμπτωση που επαναλήφθηκε και στο Μουντιάλ γυναικών, μερικές ώρες νωρίτερα.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως πριν από μερικούς μήνες, η «φούρια ρόχα» του Λουίς Ενρίκε ηττήθηκε με 2-1 από την Ιαπωνία του Μιτόμα, με τη νικήτρια να ολοκληρώνει το ματς με 23% κατοχής της μπάλας. Απολύτως λογικό. Αυτό ήξερε να κάνει, περιόρισε τους χώρους, βρήκε δύο γκολ σε ανοιχτό γήπεδο και… έκλεψε ματς και πρόκριση.


Η μεγαλύτερη απόδειξη όμως από το ότι η Ισπανία δεν μαθαίνει από τα λάθη της ήρθε στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, όταν στην 3η αγωνιστική του τουρνουά, Ιαπωνία και Ισπανία, τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες.

Τι συνέβη εκεί; Οι τυπικά γηπεδούχες «διέλυσαν» τις Ισπανίδες, ολοκληρώνοντας την συνάντηση με επτά τελικές προσπάθειες, πέντε στην εστία, τέσσερα γκολ και… 18% ποσοστό κατοχής της μπάλας.


Είναι εντυπωσιακό. Οι Ιάπωνες δεν ξεπέρασαν καν αθροιστικά το… 50% στις δύο αναμετρήσεις απέναντι στην Ισπανία και επικράτησαν δις, με 2-1 και 4-0 αντίστοιχα.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως η Ιαπωνία τερμάτισε τον 3ο όμιλο στην πρώτη θέση, αφήνοντας στην δεύτερη την Ισπανία. Και όλα αυτά, δίχως καν να έχει δεχθεί γκολ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0