Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «All in» στο ταλέντο του Χόιλουντ με την ελπίδα πως… θα πιάσει (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «All in» στο ταλέντο του Χόιλουντ με την ελπίδα πως… θα πιάσει (video)

Ο Ράσμους Χόιλουντ πρόκειται να γίνει το νέο «9αρι» της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να δίνουν… γη και ύδωρ για τον 20χρονο Δανό ελπίζοντας πως κάνει θα την διαφορά σε ένα ρόστερ χωρίς σέντερ φορ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει να πραγματοποιεί μεταγραφές, όχι για να προκαλέσει «ντόρο» αλλά για να ικανοποιήσει το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή της, Έρικ Τεν Χαγκ.

Μετά την απόκτηση του Ονάνα με σκοπό να καλύψει το κενό του Ντε Χέα κάτω από τα γκολπόστ, του Μάουντ για μία ουσιαστική ενίσχυση στην μεσοεπιθετική της γραμμή και με τον Άμραμπατ να είναι «προ των πυλών», πρόκειται να προστεθεί ο Ράσμους Χόιλουντ. Ο Δανός καταφθάνει στο Μάντσεστερ με σκοπό να καλύψει την θέση «9», δηλαδή την… αχίλλειο πτέρνα της περσινής χρονιάς.

Η αλήθεια είναι πως οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Τεν Χαγκ στον πάγκο τους έχουν δείξει σπουδαία σημάδια ανάκαμψης, αλλά στην «αιχμή του δόρατος» υπήρχε ένα διαρκές πρόβλημα καθ’ όλη την διάρκεια της περασμένης σεζόν. Ο πανύψηλος Βέγκχορστ δεν κατάφερε ποτέ να ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του και το εγχείρημα με τον Μαρσιάλ ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Μόνο ο Ράσφορντ κατάφερε να δώσει τις απαραίτητες λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα του, όμως ο Ολλανδός προπονητής δεν θέλει να περιορίσει τον Μάρκους μόνο μέσα στο… κουτί.

Explaining Marcus Rashford goal celebration: What it means, when it started  and why others are doing it | Sporting News Canada

Έτσι εξαιτίας των προβλημάτων αυτών εμφανίζεται ο Ράσμους Χόιλουντ, με την ταμπέλα του «σωτήρα» για να πάρει την φανέλα του βασικού 9αριου σπίτι του, καθώς δεν υπάρχει και άλλος...

Ο Δανός προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με την Αταλάντα σκοράροντας 10 φορές, αλλά οι παραστάσεις του 20χρονου επιθετικού είναι περιορισμένες κάτι που προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των οπαδών.

Σε ηλικία μόλις 20 ετών έχει «ξεπεταχτεί» τραβώντας πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Παραμένει όμως ένας νεαρός επιθετικός με μόλις 33 γκολ σε ολόκληρη την καριέρα του και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι διατεθειμένη να δαπανήσει το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Image

Σίγουρα ο «πιτσιρικάς» έχει παρουσιάσει μερικά αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, αλλά είναι αρκετά για να αποτελέσει την νούμερο ένα επιλογή στην επίθεση των «κόκκινων διαβόλων»;

Ταχυδυναμικός, με εξαιρετικά τελειώματα και την δυνατότητα να «τρυπώνει» ανάμεσα στις γραμμές για να εκμεταλλευτεί κάθε μπαλιά που κατευθύνεται προς το μέρος του. Όλα αυτά όμως στην Ιταλία, η Premier League είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση και ο Χόιλουντ δεν έχει αποδείξει ακόμη πως είναι ο άνθρωπος των μεγάλων ματς. Στην Serie A μόνο απέναντι στην Λάτσιο κατάφερε να βρει δίχτυα, ενώ στα υπόλοιπα σπουδαία ντέρμπι παρέμενε… σιωπηλός.

Τα 70 εκατομμύρια σε συνδυασμό με την απαίτηση να γίνει ο 20χρονος απευθείας ο βασικός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ένα αρκετά «βαρύ φορτίο», που μπορεί να γίνει έως και... ασήκωτο, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τον ίδιο τον Χόιλουντ αλλά και την Μάντσεστερ.

Μετά από σένα το χάος, μετά από σένα το τίποτα. Σε περίπτωση που ο Δανός δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, οι επιλογές για την κορυφή της επιθέσεις φτάνουν τον αριθμό «0». Δεν υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής (μέχρι τώρα τουλάχιστον) που να μπορεί να καλύψει ικανοποιητικά την θέση του σέντερ φορ.

Στα φιλικά προετοιμασίας της Μάντσεστερ τον επιθετικό «υποδυόταν» κυρίως ο Σάντσο με τα αποτελέσματα να είναι τουλάχιστον απογοητευτικά. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί ευθηνή του Άγγλου, καθώς δεν είναι η φυσική του θέση. Η λογική λέει πως ο Ράσφορντ μπορεί να γεμίσει ικανοποιητικά το οποιοδήποτε κενό στην κορυφή της επίθεσης αλλά με το τίμημα να μην είναι ποτέ στο 100% των δυνατοτήτων του, κάτι που θέλει απεγνωσμένα να αποφύγει και  προπονητής του.

Image

Τα λεφτά για τον Χόιλουντ είναι πολλά, κάτι που όμως δεν σημαίνει πως δεν τα αξίζει. Βέβαια σε περίπτωση που δεν αποδειχθεί το μεγάλο αστέρι που πιστεύουν (και ελπίζουν) όλοι πως θα εξελιχθεί, το Ολντ Τράφορντ θα «μουρμουρίζει» συνεχώς για την δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα έχει ένα φορ στα… μέτρα της.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0