Football Talk

Νίκη σε Μουντιάλ Ανδρών και Γυναικών; Μόνο ο Ερβέ Ρενάρ! (video)

Νίκη σε Μουντιάλ Ανδρών και Γυναικών; Μόνο ο Ερβέ Ρενάρ! (video)

Έγραψε ιστορία ο Ερβέ Ρενάρ με τη νίκη της Γαλλίας κόντρα στη Βραζιλία με 2-1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Πριν από μερικούς μήνες ο Ερβέ Ρενάρ βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στα γήπεδα του Κατάρ. Τώρα, συμμετέχει και πάλι σε ένα Μουντιάλ, όντας ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Γαλλίας.

Οι «μπλε» επικράτησαν με 2-1 επί της Βραζιλίας στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ Γυναικών που λαμβάνει χώρα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι Γαλλίδες προηγήθηκαν με την Σόμερ, αλλά η «Σελεσάο» βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με την Ντεμπίνια. Η Γαλλία, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Η Ρενάρ σκόραρε στο 83ο λεπτό και χάρισε τη νίκη με 2-1 στο αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα, την πρώτη της στη φετινή διοργάνωση.


Ο Γάλλος προπονητής έγραψε έτσι το όνομά του στην ιστορία! Έγινε μόλις ο πρώτος προπονητής που επιτυγχάνει να επικρατήσει τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ανδρών, όσο και σε εκείνο των γυναικών. Στο τουρνουά του Κατάρ είχε καταφέρει να «λυγίσει» στην πρώτη αγωνιστική την, μετέπειτα, πρωταθλήτρια κόσμου Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, κερδίζοντας μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1).



Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο κατόρθωμα για τον Ερβέ Ρενάρ, που ατενίζει πια με αισιοδοξία το μέλλον της ομάδας του στο θεσμό.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0