Football Talk

Τριάδα «φωτιά» στο κέντρο της Αλ Χιλάλ βγαλμένη από… Champions League (video)

Τριάδα «φωτιά» στο κέντρο της Αλ Χιλάλ βγαλμένη από… Champions League (video)

Θα μπορούσαν να είχαν πρωταγωνιστήσει στο Champions League, ωστόσο φαίνεται να είχαν άλλες… προτεραιότητες. Οι Ρούμπεν Νέβες, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Μάρκο Βεράτι εντάχθηκαν στη Σαουδική Αραβία και στην Αλ Χιλάλ και η ποιότητα τους δημιουργεί απλά το ερώτημα του τι θα έκαναν αν παρέμεναν στην Ευρώπη…

Η μεσαία γραμμή που θα έχει την επόμενη σεζόν η Αλ Χιλάλ μοιάζει… ονειρική. Συνεχίζει την μεταγραφική της ενίσχυση, έχει ξοδέψει τα περισσότερα λεφτά στον κόσμο μέχρι στιγμής (208 εκατ. ευρώ), μετά μονάχα από την Άρσεναλ (231 εκατ. ευρώ), ενώ λογικά έπεται και… συνέχεια.

Η ομάδα από την Σαουδική Αραβία έχει πραγματοποιήσει μερικές καταπληκτικές κινήσεις και έχει τρεις παίκτες στα χαφ που ενδέχεται να μπορούσαν να αγωνιστούν στην πλειοψηφία των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων στο Champions League, με τον Μάρκο Βεράτι να αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη της.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Ρούμπεν Νέβες έχει αναλάβει ρόλο ηγέτη στη Γουλβς και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Έχει πετύχει μερικά ασύλληπτα γκολ ανά τα χρόνια με το χαρισματικό δεξί πόδι που διαθέτει και έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» πολλών μεγάλων κλαμπ από την Αγγλία, όμως εκείνος, παρά το γεγονός ότι είναι σε εξαιρετική ηλικία (26 ετών), αποφάσισε να αναχωρήσει για… αχαρτογράφητα νερά.

Μία παρόμοια ιστορία ισχύει και στην περίπτωση του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λάτσιο. Φαινόταν έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα και το μόνο που τον απωθούσε απ’ αυτό ήταν η… πλασματική αποζημίωση που ζητούσε ο πρόεδρος των Ρωμαίων, αφού είχε αρνηθεί στο παρελθόν και πρόταση ύψους 120 εκατ. εκατομμυρίων από την Μίλαν, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Εν τέλει, και ενώ εξακολουθεί να έχει πολλά να δώσει, έφυγε και αυτός για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, δίχως όμως να μπορεί να θεωρηθεί ως μία κίνηση που θα του αποφέρει μεγάλους τίτλους, όπως θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει αν παρέμενε στην Ευρώπη.

Ο Μάρκο Βεράτι αποτελεί τον τελευταίο ποδοσφαιριστή που αποφάσισε να διανύσει το εν λόγω ταξίδι, με τον Ιταλό που κατέκτησε το Euro το 2021 να είναι λίγο μεγαλύτερος από τους δύο προαναφερθέντες, αλλά συνάμα και πιο… ποιοτικός. Η ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια είναι απαράμιλλη και αυτό προσθέτει κάτι το πραγματικά ξεχωριστό στην Αλ Χιλάλ.

Μία «τριάδα» φωτιά, που αν αγωνιζόταν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου θα είχε σίγουρα τη δυνατότητα να φτάσει έως την κορυφή, λόγω των δυνατοτήτων της και της εμπειρίας της. Εντούτοις, όλοι τους βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία, «εγκατέλειψαν» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και θα δοκιμαστούν σε κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι θα περίμενε κανείς…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0