Football Talk

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ 0-0: «Πέταξε» πέναλτι και ευκαιρίες, αφήνοντας την πρόκριση... ανοιχτή! (video)

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ 0-0: «Πέταξε» πέναλτι και ευκαιρίες, αφήνοντας την πρόκριση... ανοιχτή! (video)
Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές καλές στιγμές κι ένα πέναλτι-δώρο κόντρα στην Μπεϊτάρ, αλλά «κόλλησε» στο 0-0 (27/07) στην Τούμπα και έχασε την ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα πρόκρισης.
Κυριάρχησε κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 (27/07) απέναντι στην Μπεϊτάρ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και άφησε τα πάντα ορθάνοιχτα, εν όψει της ρεβάνς στο Ισραήλ.

Χαμένες ευκαιρίες και το κακό πέναλτι του Σβαμπ (12') κόστισαν στον «Δικέφαλο του Βορρά», που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της Τούμπας και να πάρει προβάδισμα στο «κόλπο» της πρόκρισης στον 3ο γύρο, όπου τον περιμένει η Χάιντουκ.

Πριν τη σέντρα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων πιλότων.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τον ΠΑΟΚ, αφού σε μία ανύποπτη στιγμή στο 9ο λεπτό, ο Μπράντον Τόμας με την επιμονή και την πίεσή του, κέρδισε πέναλτι από τον Γκότλιβ.

Ο Σβαμπ έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα», αλλά η εκτέλεσή του δεν ήταν καλή και ο Σίλβα απέκρουσε το πέναλτι.

Παρά το «σοκ» του χαμένου πέναλτι, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς. Είχε δύο καλές προσπάθειες με τους Μπάμπα (19') και Εκόνγκ (20'), αλλά σε καμία από τις δύο, δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η Μπειτάρ «ξεμύτισε» από την άμυνά της στο 30' και έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα κόντρα στη ροή του ματς. Για καλή τύχη του ΠΑΟΚ, όμως, η καραμπόλα της μπάλας, με τον Μπάμπα να έχει την τελευταία επαφή μαζί της, δεν κατέληξε στα δίχτυα, αλλά στο δοκάρι.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχιζε να πιέζει και να απειλεί, αλλά τα σουτ των Σβαμπ (38') και Μπάμπα (44') εκτός περιοχής, δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς το πρώτο αποκρούστηκε από τον Σίλβα και το δεύτερο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στους φιλοξενούμενους. Ο Νικολαέσκου εξαπέλυσε ένα κεραυνό εκτός περιοχής στο 65', προς την κλειστή αριστερή γωνία του Κοτάρσκι, αλλά ο γκολκίπερ των Θεσσαλονικέων αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» στο 78', με τον Νάρεϊ να εκτελεί το κόρνερ, τον Σβαμπ να κάνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα εκτός εστίας.

Στα εναπομείναντα λεπτά, παρά την «πολιορκία» των γηπεδούχων έξω από τη μεγάλη περιοχή των Ισραηλινών, τίποτα το σημαντικό δεν συνέβη, με το 0-0, να παραμένει έως το τελευταίο σφύριγμα, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά, στην υπόθεση-πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71' Σοάρες), Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς (87' Μουργκ), Τόμας (71' Σαμάτα).

Μπεϊτάρ (Γιόσι Αμπουκασίς): Σίλβα, Μορόσοφ, Κρίεφ, Γκότλιβ (60' Κούρσια), Ντγκάνι, Μπιτόν, Τόμας (87' Γιόνα), Ασκενάζι, Αζάριν, Σούα (72' Μίτσα), Νικολαέσκου.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0