Football Talk

Αραράτ – Άρης 1-1: «Μουδιασμένος» στο πρώτο επίσημο, τώρα πρέπει να… μιλήσει η Θεσσαλονίκη! (video)

Αραράτ – Άρης 1-1: «Μουδιασμένος» στο πρώτο επίσημο, τώρα πρέπει να… μιλήσει η Θεσσαλονίκη! (video)

«Μουδιασμένος», δίχως φαντασία και με αρκετά ανασταλτικά προβλήματα παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα του στις επίσημες, φετινές του αναμετρήσεις ο Άρης, που έμεινε στο 1-1 με την Αραράτ, στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Αν δεν μπορείς να κερδίσεις μία αναμέτρηση, καλό είναι να καταφέρεις να μην ηττηθείς και επί της ουσίας, αυτό έπραξε ο Άρης στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για φέτος, μένοντας στο 1-1 με την Αρατάτ στο Αζερμπαϊτζάν, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η ελληνική ομάδα, η οποία δεν είχε ούτε έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή στη σύνθεσή της, ξεκίνησε «μουδιασμένα» την αναμέτρηση και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 11ο λεπτό. Ο Σερομπιάν από τα δεξιά με μια ενέργεια βρήκε χώρο για να σεντράρει παράλληλα και ο Έζα με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0. Φώναξαν οι παίκτες του Άρη για φάουλ πάνω στον Πάλμα στην αρχή της φάσης, δεν καταλογίστηκε κάτι τέτοιο και κάπως έτσι, οι «κίτρινοι» έμειναν πίσω στο σκορ για 5ο διαδοχικό ευρωπαϊκό ματς στην έναρξη της εκάστοτε σεζόν.

Ωστόσο, η αρνητική αυτή παράδοση που καλά κρατεί για τον Άρη από το 2010 και έπειτα, δεν στάθηκε εμπόδιο στην άμεση ισοφάρισή του. Ο Εμπακατά από τα δεξιά βρήκε τον Νταρίντα, αυτός με τη μία στο δεύτερο δοκάρι είδε τον Πάλμα και ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την πάσα του Νταρίντα και από κοντά βρήκε δίχτυα για το 1-1 των κίτρινων στο 20ο λεπτό.

Ο ρυθμός έπεσε, ο Άρης απώλεσε μία ευκαιρία με τον Εμπακατά, με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, αλλά η σημαντικότερη στιγμή στο φινάλε του πρώτου μέρους, άνηκε στους γηπεδούχους.

Αρχικά, ο Κουέστα προέβη σε τεράστια επέμβαση στο 45+1’ σε τετ-α-τετ με τον Γένε, αλλά οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί στη συνέχεια της φάσης, όταν ο Καστανέιρα σούταρε εκτός περιοχής με το αριστερό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί, κάθετο δοκάρι του Ισπανού γκολκίπερ.

Στο δεύτερο μέρος, και οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, με τις καλές στιγμές να είναι περιορισμένες. Η σπουδαιότερη εξ΄ αυτών άνηκε στην ελληνική ομάδα, με ένα σουτ του Ρόου στο 82’ που έφυγε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Κάπως έτσι, το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και πλέον, ο Άρης θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της έδρας του και να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League στην Θεσσαλονίκη. Αν αυτό συμβεί, τότε θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου, με φόντο μία δεύτερη πρόκριση, που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους της 3η τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αναλυτικά, οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αραράτ (Βαρντάν Μινασιάν): Ερμάκοφ, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Ε. Γκριγκοριάν, Ομπιέρο, Καστανέιρα (65’ Αμπραμουτσουριάν), Τέρα (55’ Μουραντιάν), Σερομπιάν (73’ Γκμπονμαντού), Γένε, Έζα (73’ Αβανεσιάν)

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Ματαρίτα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ζουλς (67’ Τζούρασεκ), Ρουπ (67’ Πάβισιτς), Νταρίντα, Πάλμα (85’ Φεράρι), Γκρέι (59’ Μορόν), Μενέντεζ (46’ Κάρλσον)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0