Football Talk

Η «κατάρα» της Ατλέτικο Μαδρίτης καλά κρατεί: Στο «κυνήγι» του σκορ για ένα ακόμη ευρωπαϊκό ξεκίνημα ο Άρης! (video)

Η «κατάρα» της Ατλέτικο Μαδρίτης καλά κρατεί: Στο «κυνήγι» του σκορ για ένα ακόμη ευρωπαϊκό ξεκίνημα ο Άρης! (video)

Θυμάστε εκείνο το απίστευτο γκολ του Χαβίτο απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πριν από 13 χρόνια; Από εκείνη την σεζόν έχει να πάρει προβάδισμα ο Άρης στο πρώτο ευρωπαϊκό του ματς στην εκάστοτε σεζόν, με την «κατάρα» να συνεχίζεται και στο Αζερμπαϊτζάν!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την φετινή αγωνιστική περίοδο ο Άρης, ο οποίος ναι μεν κατάφερε να ισοφαρίσει την Αραράτ άμεσα, μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα με το γκολ του Άζε, όμως μία… άτυπη παράδοσή του στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, καλά κρατεί.

Ποια είναι αυτή; Πως για 5η διαδοχική σεζόν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν καταφέρνει να προηγηθεί στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι! Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάτι τέτοιο δεν έλαβε ρεαλιστική υπόσταση;

Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο μακρινό… 2010. Την χρονιά που ο Άρης βρέθηκε στους ομίλους του Europa League και πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του.

Υποδέχθηκε την Ατλέτικο Μαδρίτης και κατάφερε να την κερδίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη στο γκολ του Χαβίτο, με τις δύο ομάδες να τίθενται ξανά αντιμέτωπες την 1η Δεκεμβρίου, επί ισπανικού εδάφους, και οι «κίτρινοι» να το… ξανακάνουν, με το απίστευτο 3-2.


Το πρώτο παιχνίδι εκείνης της χρονιάς, στην φάση των προκριματικών δηλαδή, προτού φτάσει στα ιστορικά αυτά ματς, έλαβε χώρα απέναντι στην Γιαγκελόνια, με τον Τόνι Κάλβο να ανοίγει το σκορ, να σημειώνει και τα δύο γκολ της συνάντησης και να συμβάλλει τα μέγιστα στο «διπλό» της ελληνικής ομάδας.


Έκτοτε, ο Άρης δεν προηγήθηκε ποτέ ξανά στην Ευρώπη. Και η ιστορία συνεχίζεται για ακόμη μία σεζόν, με την Αραράτ να χρειάζεται μόλις 11 λεπτά για να συνεχίσει την παράδοση που «έχτισαν» ο Άρης Λεμεσού, η Κόλος Κοβαλίβκα, η Αστάνα και η Γκόμελ!

Αναλυτικά, οι πρώτοι σκόρερ στα «παρθενικά» ματς του Άρη στην Ευρώπη, την εκάστοτε σεζόν:

(2022-23) Άρης – Γκόμελ 5-1, αυτογκόλ Φαμπιάνο

(2021-22) Αστάνα – Άρης 2-0, Μαρίν Τομάσοβ

(2020-21) Άρης – Κόλος Κοβαλίβκα, Γιεβγκέν Νόβακ

(2019-20) Άρης – ΑΕΛ Λεμεσού 0-0

(2010-11) Γιαγκελόνια - Άρης 1-2, Τόνι Κάλβο 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0