Football Talk

Μετά τον Μάνο… κανένας: Πέμπτο σερί ευρωπαϊκό ματς του Άρη, χωρίς Έλληνα στην βασική ενδεκάδα!

Μετά τον Μάνο… κανένας: Πέμπτο σερί ευρωπαϊκό ματς του Άρη, χωρίς Έλληνα στην βασική ενδεκάδα!

Πέντε ματς. Ισάριθμες διαφορετικές ενδεκάδες. Ίδια διοργάνωση, προκριματικά με φόντο το Europa Conference League. Δύο διαφορετικοί προπονητές, ο Ερμάν Μπούργος και ο Απόστολος Τερζής. Και οι δύο, δεν έχουν ξεκινήσει με Έλληνα ποδοσφαιριστή στην βασική τους ενδεκάδα, με την «παράδοση» να συνεχίζεται στο Αζερμπαϊτζάν.

Μπορεί ο Απόστολος Τερζής να βρίσκεται στον πάγκο του, αλλά ο προπονητής του Άρη είναι ό,τι πιο κοντινό σε ελληνικό στοιχείο, συναντά κανείς στην βασική ενδεκάδα των Θεσσαλονικιών, για την πρώτη τους ευρωπαϊκή αναμέτρηση φέτος, με αντίπαλο την Αραράτ.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι μία προσεκτική ματιά στις επιλογές των «κίτρινων», μας κάνει να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας στο αρχικό σχήμα.

Ο Κουέστα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ο Ματαρίτα και ο Εμπακατά στα άκρα της άμυνας και ο Φαμπιάνο με τον Οντουμπάτζο στα στόπερ. Ρουπ, Νταρτίντα και Ζουλ συμπληρώνουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, ενώ Μενέντεθ, Πάλμα και Γκρέι αποτελούν την αιχμή του «δόρατος» για την ελληνική ομάδα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ουδείς Έλληνας κάνει την εμφάνισή του ως βασικός απέναντι στην Αραράτ, με τον Χριστοδουλόπουλο, τον Χουτεσιώτη και τον Παναγίδη να είναι οι τρεις που απαρτίζουν την αποστολή.

Το πιο εντυπωσιακό όμως της υπόθεσης είναι πως κάτι τέτοιο συμβαίνει για τον Άρη για πέμπτο διαδοχικό ευρωπαϊκό του παιχνίδι. Πρόκειται για μία «ιστορία» που ξεκίνησε από τα ματς με την Γκόμελ το καλοκαίρι του 2022 και συνεχίζεται 365 ημέρες μετά, με… 4+1, πλέον παιχνίδια, να μεσολαβούν.

Τα δύο ματς με τους Λευκορώσους και αυτά κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η… αρχή, με την ιστορία να συνεχίζεται και τον τελευταίο Έλληνα που ξεκίνησε βασικός με τους Θεσσαλονικείς, να είναι ο Δημήτρης Μάνος.

Πότε συνέβη αυτό; Στις 29 Ιουλίου του 2021, όταν ο Άρης αποκλειόταν εν τέλει από την Αστάνα, στα προκριματικά του Europa Conference League, με τον νυν επιθετικό της Μπαντιρμασπόρ, να σκοράρει σε εκείνο το ματς, προ διετίας!



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0