Football Talk

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα ξοδεύει όλο και περισσότερα, αλλά… αγγίζει την κορυφή στην Premier League! (video)

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα ξοδεύει όλο και περισσότερα, αλλά… αγγίζει την κορυφή στην Premier League! (video)

Ο Μικέλ Αρτέτα δε διστάζει να ξοδέψει χρήματα. Η Άρσεναλ, με τον Ισπανό τεχνικό στο «τιμόνι» της, βάζει όλο και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Το αποτέλεσμα, όμως, δικαιώνει απόλυτα την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι «κανονιέρηδες» στον προπονητή τους!

Σχετικά Άρθρα

Τα χρήματα λένε πως δεν φέρνουν την ευτυχία. Πράγματι. Όταν όμως δαπανώνται στοχευμένα, όλα είναι διαφορετικά. Ο Μικέλ Αρτέτα εφαρμόζει στην Άρσεναλ αυτό ακριβώς το σχέδιο. Το Δεκέμβριο του 2019 ανέλαβε τα «ηνία» του συλλόγου από το Βόρειο Λονδίνο και έκτοτε έχει ζήσει αρκετές μεταγραφικές περιόδους.

Είτε θερινές είτε χειμερινές, παρουσιάζουν ένα κοινό στοιχείο. Οι «κανονιέρηδες» ξοδεύουν κάθε χρόνο και περισσότερα χρήματα για αγορές παικτών! Όπως αποδεικνύεται, όμως, δεν πάνε στράφι. Ο Ισπανός τεχνικός φροντίζει να επενδύει σωστά. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι το κάνει με τεράστια επιτυχία. Γιατί; Διότι κάθε χρόνο, παρουσιάζει την Άρσεναλ βελτιωμένη, όχι απλώς εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και στη… γραμμή του τερματισμού της Premier League!

Το φινάλε της σεζόν 2019-20 βρήκε τους Λονδρέζους στην 8η θέση. Ο Αρτέτα, ωστόσο, βρισκόταν μόλις για λίγους μήνες στην ομάδα. Το καλοκαίρι που ακολούθησε αποτέλεσε ουσιαστικά την εκκίνηση της προσπάθειάς του, ώστε να «χτίσει» ένα σύνολο όπως το έχει ονειρευτεί.

Το καλοκαίρι του 2020, λοιπόν, αλλά και τον χειμώνα που ακολούθησε, η Άρσεναλ έβγαλε από τα ταμεία της 86 εκατομμύρια ευρώ. Τη «μερίδα του λέοντος» κατείχε η μεταγραφή του Τόμας Πάρτεϊ, ο οποίος κόστισε 50 εκ., προκειμένου να μετακομίσει από τη Μαδρίτη και την Ατλέτικο, στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Στο φινάλε της συγκεκριμένης περιόδου, οι «κανονιέρηδες» τερμάτισαν εκ νέου στην 8η θέση, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για την πρώτη «γεμάτη» χρονιά του Αρτέτα στον πάγκο του συλλόγου.

Η αμέσως επόμενη χρονιά ήταν σαφώς καλύτερη. Οι «κόκκινοι» του Λονδίνου σχεδόν… διπλασίασαν τα έξοδά τους, φτάνοντας στα 167,4 εκατομμύρια. Ξεχωρίζει δίχως αμφιβολία η αγορά (ύστερα από τον εξάμηνο δανεισμό) του Μάρτιν Έντεγκααρντ, με 35 εκ. από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας παίκτης που ήρθε για να αποτελέσει άμεσα τον ηγέτη του συνόλου του Μικέλ Αρτέτα.

Προστέθηκαν ακόμα στο ρόστερ, μεταξύ άλλων, οι Μπεν Γουάιτ (58,5 εκ.) και Άαρον Ράμσντεϊλ (28 εκ.), που αποτέλεσαν «κλειδιά» για την επιτυχία του δημιουργήματος του 41χρονου προπονητή. Η Άρσεναλ κρατούσε την 4αδα στο χέρι της, αλλά ένα κάκιστο φινάλε στη σεζόν, την οδήγησε στην 5η θέση, με την Τότεναμ να την προσπερνά στο… νήμα.

Το 2022-23 ο Αρτέτα θα ωρίμαζε ακόμα περισσότερο. 192,4 εκατομμύρια δαπανήθηκαν, με μοναδικό στόχο την επιστροφή στο Champions League. Εκείνος είχε μεγαλύτερα όνειρα. Η Άρσεναλ ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της τους Γκαμπριέλ Ζεσούς (52,5 εκ.) και Ολεκσάντρ Ζιντσένκο (35 εκ.) το καλοκαίρι και τους Λεάντρο Τροσάρ (24 εκ.) και Ζορζίνιο (11 εκ.) το χειμώνα. Δεν λησμονούμε φυσικά τους Βιεϊρά (35 εκ.) και Κίβιορ (25 εκ.), όπως και τους Τέρνερ (6,3 εκ.) και Μαρκίνιος (3,5 εκ.).

Το αποτέλεσμα; Πορεία πρωταθλητισμού! Κι αν ο τίτλος χάθηκε στο τέλος από τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η επιστροφή «στ’ αστέρια» είχε επιτέλους επιτευχθεί! Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε τη σεζόν στη 2η θέση της Premier League και έδειξε ότι βρίσκει τον παλιό, καλό της εαυτό.

Οι αγορές των Ντέκλαν Ράις, Κάι Χάβερτς και Γιουριέν Τίμπερ εκτόξευσαν στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι» ακόμα περισσότερο το μπάτζετ των Λονδρέζων. 231,6 εκατομμύρια έχουν ήδη κάνει… φτερά. Ο Αρτέτα, όμως, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει και η Άρσεναλ τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Οι μεγαλύτερες δαπάνες από την προηγούμενη σεζόν, λοιπόν, είναι γεγονός. Εν αναμονή πλέον, της επόμενης θέσης των «κανονιέρηδων» στην Premier League!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0