Football Talk

Ρέιντζερς - Ολυμπιακός 1-3: Άρεσαν οι «ερυθρόλευκοι», έλαμψε ο Καρβάλιο και πρόσημο άκρως θετικό!

Ρέιντζερς - Ολυμπιακός 1-3: Άρεσαν οι «ερυθρόλευκοι», έλαμψε ο Καρβάλιο και πρόσημο άκρως θετικό!
Ωραίος ο νέος αλλά και ο παλιός, ακόμα πιο καλός. Ο Ολυμπιακός πήγε μετά από μισό αιώνα στη Σκωτία, ήταν διαβασμένος, προπονημένος, είδε τον Ζοάο Καρβάλιο να χρίζεται δις σκόρερ και κέρδισε με 3-1 τη Ρέιντζερς στο πρώτο του δυνατό φιλικό προετοιμασίας.
Το στάδιο πρώιμο αλλά και τα δείγματα γραφής ενδεικτικά. Ο νεός Ολυμπιακός άφησε πίσω του το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία με μικρά «σύννεφα», βρήκε βροχή στη Σκωτία και το φιλικό με τη Ρέιντζερς αλλά με την εικόνα του κατόρθωσε να τη μετατρέψει σε... δροσιά για τους φίλους του.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στο πιο δυνατό φιλικό που έχει δώσει μέχρι τώρα, κόντρα στη Ρείντζερς, πίεσε αποτελεσματικά την αντίπαλο της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, εμφανίστηκε ορεξάτη και με ιδέες στο χορτάρι του Αίμπροξ και έφυγε με «καθαρή» νίκη (3-1). Δύο γκολ πέτυχε «αναγεννημένος» Ζοάο Καρβάλιο, ένα ο Φορτούνης. Είχε ισοφαρίσει από τα 11 βήματα με αμφισβητούμενο πέναλτι η Ρέιντζερς στο 51'. Εντυπωσιακή η επάνοδος του Μαντί Καμαρά.
Με διάθεση να πιέσει, να κάνει το παιχνίδι του και ταυτόχρονα να... χαλάσει αυτό του αντιπάλου, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός αφού πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο που οι γηπεδούχοι ήλεγξαν το ρυθμό. Σε μία κατάσταση που μόνο σε φιλικό παιχνίδι δεν έμοιαζε, ο Πασχαλάκης ήταν αυτός που χρειάστηκε να επέμβει στο ξεκίνημα και την «οβίδα» του Ράσκιν.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι Πειραιώτες κέρδιζαν μέτρα στο χορτάρι και έριξαν την πρώτη, προειδοποητική βολή με τον Μαντί Καμαρά στο 23΄με μία αδύναμη κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Λάμερς απείλησε για τη Ρέιντζερς, με τον Ελληνα διεθνή γκολκίπερ να είναι και πάλι εκεί, για να κάνει ο Φορούνης αισθητή την παρουσία του στο 39'. Ο Κίνι, που ήταν αρκετά θετικός, έκανε όμορφη ενέργεια, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής για τον αρχηγό των «ερυθρολέυκων», ο οποίος σούταρε πολύ άστοχα.

Δεν έπραξε το ίδιο όμως και στο 44' όταν και πάλι από τα δεξία ο Κίνι δημιούργησε ρήγμα, και ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός έπιασε το μονοκόμματο δεξί σουτ, που βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα της Ρέιντζερς.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Σκωτσέζοι αφού γλίτωσαν από το 2-0 νωρίς στο 47', κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στα ίσα πέντε λεπτά αργότερα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ολιγώρησαν, οι Σκωτσέζοι δημιούργησαν υπεραριθμία από τη δεξία πλευρά και κέρδισαν αμφισβητούμενο πέναλτι από τον Πασχαλάκη. Μία παράβαση που καθυστέρησε να δείξει ο διαιτητής και το έκανε καθ' υπόδειξη του βοηθού του.

Την ευθύνη ανέλαβε ο Ταβερνιέρ φυσικά, ο οποίος από τα 11 βήματα ισοφάρισε σε 1-1. Ωστόσο η «ερυθρόλευκη» απάντηση ήταν άμεση.
Η εξέλιξη πείσμωσε τους Πειραιώτες που διαμαρτηρήθηκαν εντόνως για την υπόδειξη και γρήγορα αποκατέστησαν την τάξη. Στο 56' μετά από μία μαγική μπάλιά του Μαντί Καμαρά, ο Μασούρας βρήκε τον Ελ Αραμπί  που δεν μπόρεσε με δύο προσπάθειες να τη σπρώξει στα δίχτυα. «Τρύπωσε» όμως ο Ζοάο Καρβάλιο και έκανε το 2-1 σαν τρέιλερ.
Ο εξαιρετικός για μία ακόμα φορά Αλέξανδρος Πασχαλάκης, σταμάτησε το απειλητικό πλασέ του Σίμα στο 61' για να πάρει ο Ολυμπιακός προβάδισμα ασφαλείας στο 70'. Ο Ρόντινέι έκανε την κούρσα, γύρισε στο ύψος της περιοχής για τον επερχόμενο Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος με δυνατό δεξί σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ των Πειραιωτών.
Οι Σκωτσέζοι κάπου εκεί εκμεταλλεύτηκαν και τη χαλάρωση του Ολυμπιακού και απείλησαν με τον Ματόντο στο 79' και το 80'. Ο Πασχαλάκης όμως συνέχισε να λέει «όχι», ο ρυθμός έπεσε και το φιλικό, που είχε και μερικά νεύρα στο φινάλε, ολοκληρώθηκε με θετικότατο πρόσημο για την ελληνική ομάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0