Football Talk

Ντιναμό Ζ.: Ο Ιβάνουσετς «μπήκε» στα παπούτσια του Όρσιτς και κάνει την ΑΕΚ να… αγχώνεται (video)

Ντιναμό Ζ.: Ο Ιβάνουσετς «μπήκε» στα παπούτσια του Όρσιτς και κάνει την ΑΕΚ να… αγχώνεται (video)

Κυρίαρχη σε κάθε σημείο του παιχνιδιού η Ντιναμό Ζάγκρεμπ απέναντι στην Αστάνα (4-0), με το Ιβάνουσετς να φιλοδωρεί του Καζάκους με τρία δικά του τέρματα, φέρνοντας θύμισες από την ποδοσφαιρική… παράσταση του Όρσιτς με αντίπαλο την Τότεναμ το 2021, κάτι που σίγουρα η ΑΕΚ δεν θα θέλει να επαναληφθεί.

Όταν η κληρωτίδα έβγαλε ως αντίπαλο της ΑΕΚ το νικητή του ζευγαριού Ντιναμό ΖάγκρεμπΑστάνα όλοι θεώρησαν ως ακλόνητο φαβορί τους Κροάτες, αλλά επειδή ποδόσφαιρο είναι, υπήρξε απλώς μία συγκρατημένη αισιοδοξία προς την Ντιναμό. Η Ζάγκρεμπ στον αγωνιστικό χώρο δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και με ένα βαρύ 4-0 είναι ήδη στην… αγκαλιά της ΑΕΚ.

Η Ντιναμό διέλυσε την Αστάνα και σκέφτεται την ΑΕΚ - AEK Fans Blog | ΑΕΚ  Νέα, Μεταγραφές, Ειδήσεις

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο 24χρονος Λούκα Ιβάνουσετς, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (41’, 43’, 56’). Για όποιον το όνομα του Κροάτη περνάει αδιάφορο, αξίζει να θυμηθεί πως είχε αγωνιστεί με την Εθνική του ομάδα U-21 απέναντι στην αντίστοιχη της Ελλάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2021.

Τρία γκολ σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση από ποδοσφαιριστή της Ζάγκρεμπ είχαν να μπουν από το ανεπανάληπτο σόου του Μίσλαβ Όρσιτς απέναντι στην Τότεναμ το 2021, για το Europa League.

Οι Άγγλοι είχαν κληρωθεί με την Ντιναμό για την φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τα «σπιρούνια» υποδέχθηκαν στο Λονδίνο τους Κροάτες και με χαρακτηριστική άνεση διά… ποδός Κέιν πήρε την νίκη (2-0). Όλα έμοιαζαν τελειωμένα και η Τότεναμ είχε ήδη στο μυαλό της τον επόμενο αντίπαλο, στρέφοντας ταυτόχρονα και την προσοχή της στους αγώνες της Premier League. Η πραγματικότητα όμως ήρθε για να την χτυπήσει… κατακέφαλα.

Στο Μάξιμιρ, οι Κροάτες και δε ο Όρσιτς μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια. Ο 28χρονος εξτρέμ και τι δεν έκανε στον αγωνιστικό χώρο; Τρομερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή στο 62’ για το 1-0. Τελικός αποδέκτης μίας εξαιρετικής συνεργασίας για το 2-0 στο 82’, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Μίσλαβ στο 106’ ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την ποδοσφαιρική του «παράσταση» με μία ανεπανάληπτη τρίπλα και ένα ακόμη άπιαστο σουτ μακριά από τις παρυφές της περιοχής.

Με αδιαμφησβήτητο MVP τον Όρσιτς, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πραγματοποίησε μία ιστορική ανατροπή και η Τότεναμ δέχθηκε ένα σκληρό κάζο.

Έκτοτε δεν είχε καταφέρει άλλος να κάνει «τριπλέτα» με την μπλε φανέλα, μέχρι να έρθει στο προσκήνιο η 4αρα απέναντι στην Αστάνα, με βασικό εκτελεστή τον Ιβάνουσετς.

Για την ΑΕΚ σίγουρα οι αναμετρήσεις αυτές είναι «τροφή για σκέψη» και ο Αλμέιδα πρόκειται να μελετήσει τα παιχνίδια αυτά πολύ σχολαστικά για να προετοιμάσει καταλλήλως την ομάδα του. Τα καλά νέα είναι πως ο Όρσιτς έχει αποχωρίσει από την ομάδα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2023 για την Αγγλία και την Σαουθάπτον, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία . Ο Ιβάνουσετς όπως φάνηκε όμως είναι αρκετός για να κάνει σοβαρές… ζημιές.

Matías Almeyda, muy cerca de ser campeón en Grecia - Olé

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0