Football Talk

Ο Φώτης Ιωαννίδης «αντέγραψε» τον πατέρα του με ευρωπαϊκό γκολ 30 χρόνια μετά (video)

Ο Φώτης Ιωαννίδης «αντέγραψε» τον πατέρα του με ευρωπαϊκό γκολ 30 χρόνια μετά (video)

Το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά και ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε στην Ευρώπη 30 χρόνια μετά τον πατέρα του, Βασίλη. Ο μεν το έκανε για τον Παναθηναϊκό, ο δε για τον Ολυμπιακό, και ο γιος θα ελπίζει να έχει καλύτερη… τύχη και να μην περιοριστεί σε αυτό...

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο Champions League και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο, επικρατώντας με 3-1 της Ντνίπρο εκτός έδρας. Ο Χουάνκαρ ήταν φανταστικός και δημιούργησε δύο γκολ, ενώ κέρδισε το πέναλτι στο 84’, το οποίο εκτέλεσε ο Φώτης Ιωαννίδης στο 100ο του ματς με το «τριφύλλι».

Αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στην καριέρα του Έλληνα επιθετικού και θύμισε τον πατέρα του τρεις δεκαετίες έπειτα από το δικό του παρθενικό τέρμα. Εκείνος αγωνιζόταν για τον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, και σκόραρε για τους «ερυθρόλευκους» στις 3 Νοεμβρίου του 1993 απέναντι στη Τενερίφη.

Το ματς διεξήχθη στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Κυπέλλου UEFA και ο Βασίλης Ιωαννίδης βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 57ο λεπτό. Η ελληνική ομάδα νίκησε με 4-3 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον Μπεντ Κρίστινσεν να πετυχαίνει χατ-τρικ, όμως η ήττα με 2-1 στα Κανάρια Νησιά, οδήγησε στον αποκλεισμό.

Αυτό έμελλε να είναι το πρώτο και το… τελευταίο γκολ του αμυντικού του Ολυμπιακού στην καριέρα του στην Ευρώπη και μετά από 30 ολόκληρα χρόνια ο γιος του έρχεται για να τον «μιμηθεί» και να στείλει και αυτός την μπάλα στα δίκτυα. Μία στιγμή οικογενειακής περηφάνιας, η οποία συμπεριλαμβάνει και μία… επιθυμία που θα έχει ο Φώτης Ιωαννίδης.

Και αυτή δεν είναι άλλη από το σκοράρισμα του με τον Παναθηναϊκό να συνεχιστεί και να μην μείνει στο ένα γκολ που κατέγραψε ο πατέρας του, με τους «πράσινους» να τον έχουν μεγάλη ανάγκη αν θέλουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μαρσέιγ που ενδέχεται να ακολουθεί, αλλά και στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0