Football Talk

Αλαφούζος στη Daily Mail: «Τα πράγματα άλλαξαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ίσως οπισθοδρομούμε ξανά!»

Αλαφούζος στη Daily Mail: «Τα πράγματα άλλαξαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ίσως οπισθοδρομούμε ξανά!»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, στη Daily Mail.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη Daily Mail, κατά την οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην προσπάθεια που γίνεται στο «τριφύλλι», αλλά και τα ευρωπαϊκά ματς που έρχονται κόντρα στη Ντνίπρο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την πρόσφατη υπόθεση του παράνομου στοιχηματικού κυκλώματος:

«Από μικρός πάντα πίστευα ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ανήκουν σε επιχειρηματίες, ανήκουν στους φιλάθλους. Υπήρξαν πολλές καταγγελίες για σκάνδαλα και στημένους αγώνες, αλλά λίγες καταδίκες.

Νομίζω ότι τα πράγματα άλλαξαν και όλοι προσπάθησαν να βελτιώσουν τη διακυβέρνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια, αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις και ίσως οπισθοδρομούμε ξανά.

Υπήρξαν πολλές καταγγελίες και δημοσιεύματα στον Τύπο και πιστεύω ότι η ΕΠΟ έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα βήματα και να αντιδράσει πιο γρήγορα.

Είχαμε μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα όπου υπήρχε μια επιτροπή επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων και της ομοσπονδίας κάναμε την τοποθέτησή μας και έγινε αποδεκτή. Ελπίζουμε ότι θα τώρα θα γίνει η απαραίτητη έρευνα. Η ομοσπονδία πρέπει να γίνει καλύτερη στο να διατηρεί υψηλότερα πρότυπα.

Είχαμε ένα θέμα όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν ήταν αντάξιοι των προσδοκιών. Η UEFA χρειάστηκε να παρέμβει μία ή δύο φορές, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή του προβλήματος.

Εκτός και αν σε αστυνομεύουν, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στον πειρασμό να μην ακολουθήσει τους κανόνες. Η ομοσπονδία πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Εμείς από την πλευρά μας δουλεύουμε σκληρά για αυτό. Έχουμε γράψει επιστολές στην UEFA και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τους επισκεφθήκαμε, ζητώντας τους να αυξήσουν τα ηθικά πρότυπα και την εποπτεία για το τι συμβαίνει και ελπίζω ότι αυτό θα έχει κάποιο αντίκτυπο».

Για τις επιθέσεις εναντίον ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Μακάρι να αντιμετωπίζαμε τους διαιτητές με καλύτερο τρόπο. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Παναθηναϊκός δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε καταγγελίες για κακομεταχείριση διαιτητών ή σκάνδαλα και προσπαθούμε να δείξουμε σεβασμό σε αξιωματούχους και αντιπάλους. Ελπίζω ότι όλο και περισσότερες ομάδες βλέπουν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος».

Για την εφετινή σεζόν του Παναθηναϊκού:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, ελπίζουμε ότι θα πάμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς έχουμε κάνει πολλή δουλειά. Θα χαρούμε αν περάσουμε στη φάση των ομίλων, θα έχουμε τεράστια διαφορά οικονομικά. Πιστεύω ότι τα έσοδά μας πιθανότατα θα τριπλασιαστούν, κάτι που θα έχει μόνο θετικές επιπτώσεις στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός προσδοκά στη βελτίωση του επιπέδου του γιατί θέλουμε η ομάδα μας να γίνει πιο γνωστή διεθνώς και να αυξήσει την οπαδική του βάση. Επεκτείνουμε επίσης το προπονητικό μας χώρο και χτίζουμε ένα νέο γήπεδο. Πέρυσι είχαμε περισσότερους οπαδούς στα παιχνίδια συγκριτικά με όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα πράγματα σιγά σιγά εξελίσσονται και ελπίζω να μην κάνουμε μεγάλα λάθη που θα μας πάνε πίσω. Όταν ασχολήθηκα με τον Παναθηναϊκό το 2012 ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας, ειδικά καθώς συνέπεσε με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, οπότε ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Αλλά τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά μας ζητήματα και να επενδύσουμε όλο και περισσότερο στην ομάδα και στις εγκαταστάσεις».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό και το ποδόσφαιρο της πρώτης κατηγορίας συνεχίζει να βελτιώνεται, αλλά θα ήθελα να δω την Ελλάδα να κατατάσσεται υψηλότερα μεταξύ των χωρών της UEFA. Έγιναν μεγάλες επενδύσεις στις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες και ελπίζω να τα πάμε καλά στην Ευρώπη όχι μόνο για την ομάδα μας αλλά και για τις ομοεθνείς μας ομάδες, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα έσοδα που μπορούν να προκύψουν από αυτό είναι πολύ σημαντικά για τις ελληνικές ομάδες. Στο τέλος της ημέρας, δεν είναι μόνο η δόξα αλλά και τα χρήματα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης0