Football Talk

Οι Φρέιρε και Πινέδα πρωταγωνιστές σε μία ανατροπή από… άλλον πλανήτη (video)

Οι Φρέιρε και Πινέδα πρωταγωνιστές σε μία ανατροπή από… άλλον πλανήτη (video)

Μία τρελή-τρελή ανατροπή πραγματοποιήθηκε το 2020 στην άλλη πλευρά του πλανήτη, για το Liguilla Apertura στο Μεξικό, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Νικολάς Φρέιρε να «πληγώνει» ανεπανόρθωτα τον Ορμπελίν Πινέδα. Κάποιον που πρόκειται να αντιμετωπίσει εκ νέου πολύ σύντομα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Δεκεμβρίου του 2020. Η Κρουζ Αζούλ, με τον Πινέδα βασικό στο δεξί άκρο της επίθεσης, υποδέχθηκε την Πούμας, του Φρέιρε για τον πρώτο γύρο των ημιτελικών του Liguilla Apertura.

Οι γηπεδούχοι «μάγευαν» στον αγωνιστικό χώρο σκόραροντας από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Πινέδα και Αλβαράδο, με τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετική κεφαλιά του, πλέον μεσοεπιθετικού της ΑΕΚ.

Ο καταιγισμός δεν σταμάτησε εκεί καθώς μέχρι και το 13ο λεπτό το σκορ είχε φτάσει ήδη διαστάσεις θριάμβου, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 3-0.

Το «κερασάκι μίας εντυπωσιακής τούρτας» ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν και ο Λουίς Ρόμο διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Με το σφύριγμα της λήξης ο Πινέδα πανηγύριζε μία σχεδόν βέβαιη πρόκριση στον τελικό, ενώ ο Φρέιρε βρισκόταν απαρηγόρητος στον αγωνιστικό χώρο.

Image

Η Πούμας όμως δεν τα παράτησε και στον επαναληπτικό γύρο έκανε κάτι που ούτε και οι πιο ένθερμοι οπαδοί της δεν θα τολμούσαν να φανταστούν.

Τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε τρεις μέρες; Όπως φαίνεται, τα πάντα. Στις 7 Δεκεμβρίου η Πούμας, ως γηπεδούχος αυτήν την φορά επιχείρησε να κάνει μία ονειρική ανατροπή και τα κατάφερε.

Με την Κρουζ Αζούλ να μένει ακόμα στους πανηγυρισμούς των προηγούμενων ημερών η Πούμας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πριν την λήξη του ημιχρόνου είχε ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το μόνο που χρειαζόταν πλέον για μία ιστορική πρόκριση στον τελικό ήταν μόλις ένα γκολ (στην κανονική διάρκεια η Πούμας είχε τερματίσει στην 2η θέση ενώ η Κρουζ Αζούλ στην 4η και είχε το προβάδισμα σε περίπτωση ισοπαλίας).

Το δεύτερο 45λεπτο δεν ήταν κατάλληλο για… καρδιακούς, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν απεγνωσμένα το γκολ της «λύτρωσης».

Στο 90ο λεπτό ο Χουάν Πάμπλο Βιχόν έγινε ο ήρωας της βραδιάς, της χρονιάς ίσως και της 10ετίας για την ομάδα του, όταν και πλάσαρε σωστά τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 4-0.

Image

Οι εικόνες που ακολούθησαν δεν είχαν προηγούμενο. Από τον πάγκο έως τον αγωνιστικό χώρο έβλεπες ανθρώπους της Πούμας να βρίσκονται με δακρυσμένα μάτια ξαπλωμένοι στο χορτάρι και τον Πινέδα μαζί με την υπόλοιπη Κρουζ Αζούλ να κοιτούν απεγνωσμένοι στο... κενό.

Το μεγαλύτερο «κρίμα» εκείνης της ανεπανάληπτης πρόκρισης ήταν πως το γήπεδο ήταν άδειο εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και οι χιλιάδες οπαδοί της Πούμας αναγκάστηκαν να απολαύσουν αυτήν την μοναδική στιγμή από την οθόνη μίας τηλεόρασης.

Για την ιστορία ο Φρέιρε δεν κατάφερε να πάρει εν τέλει τον τίτλο καθώς στον διπλό τελικό, η Λέον επικράτησε με συνολικό σκορ 3-1 (1-1, 2-0) στερώντας το ιδανικό κλείσιμο σε μία «ονειρική» πορεία.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού πάντως σίγουρα θα ελπίζουν πως ο Φρέιερ θα φέρει παρόμοιες επιτυχίες στο Λιμάνι, όταν θα χρειαστεί να μαρκάρει εκ νέου τον Πινέδα στις επερχόμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0