Football Talk

Η σοβαρότητα που απαιτείται από τον Παναθηναϊκό και οι σκέψεις για την ενδεκάδα με Ντνίπρο!

Η σοβαρότητα που απαιτείται από τον Παναθηναϊκό και οι σκέψεις για την ενδεκάδα με Ντνίπρο!

Η μεγάλη ώρα της εναρκτήριας «κόρνας» για την νέα σεζόν του Παναθηναϊκού έφτασε, με το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς να απαιτεί σοβαρότητα κόντρα στην Ντνίπρο και τον Γιοβάνοβιτς να έχει όλα τα ερεθίσματα σχετικά με την αρχική ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δύο παιχνίδια-τελικοί πλησιάζουν για τον Παναθηναϊκό και δεν αναφερόμαστε για κάτι άλλο πέρα από το δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Οι δύο αγώνες με την Ντνίπρο αποτελούν σημείο κλειδί για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, καθώς σκοπός ολόκληρου του συλλόγου είναι να βρεθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Τι απαιτεί αυτό; Σίγουρα σοβαρότητα και παράλληλα μια πρόκριση σε έναν γύρο προκριματικών.

Η αποχή από τα σαλόνια της Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό είναι μια… μαύρη σελίδα για το τριφύλλι, αλλά είναι στο χέρι του πλέον να περάσει στο επόμενο φύλλο του «βιβλίου». Μετά από αρκετά χρόνια, το ρόστερ είναι σίγουρα πιο πλήρες από κάθε περασμένη σεζόν και η ελπίδα υπάρχει, με τον Γιοβάνοβιτς να έχει επαναφέρει αρκετά πράγματα στα ιδανικά της ομάδας. Ο Σέρβος τεχνικός, τα προηγούμενα δυο χρόνια πέρα από την εξέλιξη που έφερε σε καθημερινό επίπεδο έκανε ένα «βαρύ» ξεκαθάρισμα και οι βάσεις έχουν μπει.

Πλέον, κάθε κίνηση είναι ουσιαστικά οικοδόμημα, πάνω σε αυτές τις βάσεις. Είναι όλα στην εντέλεια; Φυσικά και όχι, δεν γίνεται όταν σε μια ομάδα που χωλαίνουν 10 πράγματα να τα κάνεις όλα μονομιάς. Μπήκε όμως μια σταθερότητα και βήμα-βήμα, κομμάτι-κομμάτι, βλέπουμε την εξέλιξη. Την Δευτέρα (24/7) η αποστολή του Παναθηναϊκού ξεκίνησε για να μεταβεί στη Σλοβακία, εκεί όπου την Τρίτη 25 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Ντνίπρο.

Για τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν από το τελευταίο φιλικό με τη Ράγιο Βαγιεκάνο μιλήσαμε, αλλά βάσει όσων έχουμε δει και γνωρίζουμε, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μεριμνήσει σίγουρα. Μια εβδομάδα πέρασε εξάλλου από εκείνο το παιχνίδι και η ομάδα έχει επικεντρωθεί στο τακτικό κομμάτι, έχει μελετήσει τον αντίπαλο της και είναι έτοιμη να… τα δώσει όλα. Δεν έχει άλλη επιλογή έτσι και αλλιώς. Μόνο να αναζητήσει μια καλή εμφάνιση στο Κόζιτσε (η έδρα που φιλοξενεί την Ντνίπρο) και τα ρέστα του θα τα παίξει στη Λεωφόρο, στον δεύτερο αγώνα για να πάρει την πρόκριση.

Η εικόνα για την αρχική ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του ο προπονητής, μπορεί να εμπνευστεί από αυτή με τη Ράγιο. Σε μεγάλο βαθμό θα είναι παρόμοια, δηλαδή: κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Μπρινιόλι, ενώ στο κέντρο της άμυνας Σένκεφελντ και Μάγκνουσον θα είναι με βεβαιότητα δίδυμο. Στα αριστερά της άμυνας ο Χουάνκαρ έχει τις περισσότερες πιθανότητες, έναντι του Μλαντένοβιτς, λόγω εμπειρίας. Από δεξιά η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα ερωτηματικό με τον Βαγιαννίδη να έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο με τις παρουσίες του και να κάνει την ύπαρξη του Κώτσιρα αμφίβολη για βασικός. Στο κέντρο Ο Ρούμπεν Πέρεθ θα βρίσκεται σίγουρα, ενώ ο Τζούρισιτς που έχει τη δυνατότητα να γίνει απρόβλεπτος είναι πολύ πιθανό να τον πλαισιώσει και… αναζητείτε ο τρίτος παρτενέρ. Οι θέση αυτή «ζυγίζεται» ανάμεσα στον Κλέινχεϊσλερ και τον Τσοκάι, αλλά είδαμε πως η λύση του Αλβανού δεν βγήκε με τη Βαγιεκάνο. Στα της επίθεσης, δεξιά ως εξτρέμ θα είναι ο Παλάσιος, αριστερά ο Μπερνάρντ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Σπόραρ.

Κάθε πρόβλεψη για την ενδεκάδα, δεν αποτελεί… τελεσίγραφο, αφού μιλάμε για παιχνίδι ειδικών συνθηκών και μεγάλης σοβαρότητας για τον Παναθηναϊκό. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αυτός που θα επεξεργαστεί τα δεδομένα, προσαρμόζοντας φυσικά της επιλογές του βάση του αντίπαλου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0