Football Talk

Άρης: «Φορτσάτος» απέναντι στην Αραράτ, αλλά με ένα μεγάλο άγχος (video)

Άρης: «Φορτσάτος» απέναντι στην Αραράτ, αλλά με ένα μεγάλο άγχος (video)
Ο Άρης προβλημάτισε στα πρώτα του φιλικά, «ξέσπασε» στο τελευταίο, αλλά η κατάσταση του Μπράμπετς προκαλεί ανησυχία εν όψει Αραράτ.
Το «ποτήρι» μετά την επιβλητική νίκη κόντρα στον Εθνικό Άχνας (20/07, 3-1) είναι μισογεμάτο για τον Άρη.

Από τη μία, έχει κάθε λόγο να νιώθει πως μπαίνει με «φόρα» στις μάχες με την Αραράτ, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, έχοντας δείξει το καλύτερό του πρόσωπο, στην πρόβα τζενεράλε με τους Κύπριους.

Από την άλλη, περιμένει την εκτίμηση της κατάστασης του Γιάκουμπ Μπράμπετς, για να γνωρίζει τη «γεύση» που θα του αφήσει η καλύτερή του εμφάνιση στις φιλικές αναμετρήσεις της καλοκαιρινής του προετοιμασίας.



Ο χρόνος σε ενδεχόμενο σοβαρό πρόβλημα, δεν είναι σύμμαχός του. Το πρώτο ματς με την Αραράτ είναι εκτός έδρας, προγραμματισμένο για τις 27 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 3 Αυγούστου. Αν το πρόβλημα του Τσέχου στόπερ αποδειχθεί σοβαρό, το βάρος θα πέσει στους Αηδόνη και Φαμπιάνο.

brabec_2_1.jpg

Κατά τα άλλα, το σύνολο του Τόλη Τερζή έδειξε σαφώς βελτιωμένο από τα φιλικά που προηγήθηκαν, ενώ «ξεμπλόκαρε» επιθετικά, αφού επί δύο σερί ματς με ΤΣΣΚΑ 1948 και Μπότεφ (στα πιο... σοβαρά, μιας και αυτά με τη Μακάμπι Χάιφα έμοιαζαν περισσότερο με προπονητικά διπλά), δεν είχε βρει δίχτυα. Διάθεση έδειξε και σε εκείνα, αλλά όσο λείπει το γκολ, δημιουργείται ανάλογη ψυχολογία.

Απέναντι στον Εθνικό Άχνας σκόραρε και μάλιστα, τρεις φορές, με τον Καμερουνέζο χαφ, Ζαν Ζουλ, παρότι δεν βρήκε δίχτυα, να «κλέβει» τις εντυπώσεις.

Παράλληλα, στο συγκεκριμένο ματς, αλλά και κατά μήκος της προετοιμασίας, η ποιότητα των Πάλμα, Νταρίντα και Ρουπ, ξεχώρισε, ενώ οι Μενέντες, Πάβισιτς και Τζούρασεκ, μοιάζουν παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις, με τον Κάρλσον, επίσης, να έρχεται. Στα συν και ο νεαρός Παναγίδης, που αν συνεχίσει όπως στα πρώτα φιλικά, θα βρει χώρο στο ρόστερ. Άλλωστε, όλοι βρίσκονται υπό κρίση ακόμη.



Το παζλ του Άρη, προφανώς, δεν έχει συμπληρωθεί, ενώ ο βασικός του φορ (Λορέν Μορόν) «πάτησε» στην Θεσσαλονίκη, ενώ παιζόταν το φιλικό με τον Εθνικό Άχνας.

Το δείγμα γραφής από την προετοιμασία είναι μικρό, με αρκετούς νέους παίκτες να έχουν πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής. Με λίγα λόγια, ο Άρης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Αραράτ «ψάχνοντας» ακόμη τη χημεία του.

Σίγουρα ενισχύθηκε, συγκριτικά με πέρυσι, ποιοτικά και ποσοτικά. Τα «βιογραφικά», τουλάχιστον, αυτό δείχνουν. Αλλά για να κερδίσει χρόνο και ηρεμία, απέναντι στους Αρμένιους δεν υπάρχει άλλο σενάριο, πλην της πρόκρισης.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0