Football Talk

Μίλαν α λα ολλανδικά: Η πάλαι ποτέ τριπλέτα, ο Φαν Χίνκελ και ο... νέος Ράιντερς

Μίλαν α λα ολλανδικά: Η πάλαι ποτέ τριπλέτα, ο Φαν Χίνκελ και ο... νέος Ράιντερς

Ένας ακόμα Ολλανδός που γίνεται κάτοικος Ιταλίας για λογαριασμό της Μίλαν. Ο Τιτζάνι Ράιντερς πάντως σίγουρα έχει… λαμπρά παραδείγματα από συμπατριώτες του που φορέσανε τη φανέλα των «ροσονέρι» στο παρελθόν.

Η Μίλαν είχε χτίσει μία εξαιρετική παράδοση με Ολλανδούς ποδοσφαιριστές. Και πως να μην το κάνει εξάλλου, όταν το 1987 οι δύο πρώτοι «οράνιε» που απέκτησε ήταν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν και ο Ρουντ Γκούλιντ. Είχε ακολουθήσει ο Φρανκ Ράικαρντ έναν χρόνο αργότερα, με τους τρεις τους να αποτελούν μία τριπλέτα που έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Γενικά η Μίλαν είχε μία εξαιρετική παράδοση με την Ολλανδία.

Είχαν περάσει παίκτες όπως ο Έντγκαρ Ντάβιντς, ο Πάτρικ Κλάιφερτ, ο Κλάρενς Σέντορφ, ο Γιαπ Σταμ, Μάρκο Φαν Μπόμελ και ο Κλας Γιαν Χούντελαρ. Θα μπορούσε κανείς να γράφει ατελείωτα για τις καριέρες των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Η Μίλαν με την άφιξη του Τιτζάνι Ράιντερς στην ομάδα, απέκτησε τον 16ο Ολλανδό της ιστορίας της. Οι «ροσονέρι» παρουσίασαν μέσω Instagram τη μεταγραφή με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Ο Ράιντερς, κρατούσε κάποια αυτοκόλλητα με παλιούς Ολλανδούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε με ένα αυτοκόλλητο του Μάρκο Φαν Μπάστεν, ενώ ακολούθησαν οι Χούλιντ, Ράικαρντ, Σέεντορφ, Φαν Μπόμελ και Ντε Γιονγκ.

Ο Φαν Μπάστεν και ο Γκούλιντ, είχαν υπογράψει 01 Ιουλίου το 1987. Ο πρώτος έμεινε κάτοικος Μιλάνου για οχτώ χρόνια, πετυχαίνοντας 125 γκολ σε 201 παιχνίδια, όντας ο έβδομος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

vanbasten-rij.webp

Ο δεύτερος, κάθισε για έξι χρόνια στη Μίλαν και σε 171 συμμετοχές πέτυχε 56 γκολ. Για πολλούς ο Γκούλιντ είναι ο πιο ολοκληρωμένος μέσος που έχει περάσει από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αν όχι ο κορυφαίος σίγουρα βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους.

Το τρίτο αυτοκόλλητο είχε το πρόσωπο του Φρανκ Ράικαρντ. Σε σχέση με τους δύο προηγούμενους, είχε φτάσει στο Μιλάνο έναν χρόνο αργότερο (1η Ιουλίου το 1988). Ο Ράικαρντ στα πέντε χρόνια παρουσίας του, είχε 201 συμμετοχές και 26 γκολ.

Στην κοινή τους παρουσία στο Μιλάνο οι τρεις τους, κατέκτησαν δύο ευρωπαϊκούς τίτλους και δύο πρωταθλήματα.

RUUD GULLIT, MARCO VAN BASTEN E FRANK RIJKAARD CLASSIFICATI RISPETTIVAMENTE 2, 1 E 3 NELLA CLASSIFICA PER IL PALLONE D'ORO 1988AC MILAN 1988/89

Επόμενος παίκτης ήταν ο Κλάρενς Σέεντορφ. Ένας ακόμη θρύλος των «ροσονέρι». Είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2002 και έμεινε για δέκα χρόνια στο Μιλάνο. Μέτρησε 432 εμφανίσεις με 62 γκολ.

Μέσα σε όλα αυτά όμως, είχε καταφέρει να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και βεβαίως, το πιο σημαντικό, δύο φορές το Champions League (2003, 2007).


Επόμενος παίκτης στη λίστα του Ράιντερς, ήταν ο Μάρκο Φαν Μπόμελ. Ο ίδιος είχε υπογράψει στη Μίλαν το 2011 και κάθισε στην ομάδα για έναν χρόνο, ωστόσο ήταν… βιονικός, μιας και κατάφερε να παίξει σε συνολικά 50 παιχνίδια! Ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα που πήρε η Μίλαν.

Τελευταίο... χαρτάκι ήταν αυτό του Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, ο οποίος είχε γίνει κάτοικος Μιλάνου το 2012. Στα τέσσερα χρόνια που κάθισε στη Μίλαν, είχε 96 εμφανίσεις και 7 γκολ. Δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο τρόπαιο με τη Μίλαν, μιας και είχε πέσει σε δύσκολες χρονιές, ωστόσο είχε προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του.

dejong-milan.jpg

Παρόλα αυτά, ο τελευταίος Ολλανδός που φόρεσε τη φανέλα των «ροσονέρι», ήταν ο Μάρκο Φαν Χίνκελ. Ένας μέσος ο οποίος είχε πάει δανεικός για έναν χρόνο από την Τσέλσι το 2014. Είχε μόλις 18 εμφανίσεις και ένα γκολ, με τον δανεισμό του να τελειώνει... άδοξα, μιας και είχε επιστρέψει στην ομάδα του Λονδίνου, χωρίς να έχει κάνει παραγωγική χρονιά.

Όσο για τον πιο... πρόσφατο Ολλανδό που θα φοράει τη φανέλα της Μίλαν, ο 24χρονος Ρέιντερς προέρχεται από μία τρομερή χρονιά με τη φανέλα της Άλκμααρ. Είχε 54 εμφανίσεις εμφανίσεις με οχτώ γκολ και εννιά ασίστ. Ήταν το... μυαλό της ομάδας του και το γεγονός ότι βρισκόταν παντού στο γήπεδο και έκανε πολλές δουλειές αμυντικά και επιθετικά, ήταν αυτό που έκανε την ιταλική ομάδα να τον αγοράσει.

Παναγιώτης Ραμαντάνης 


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0