Football Talk

Μόργκαν και Κερ θα «κλέψουν την παράσταση»: Οι 5 ποδοσφαιρίστριες που αξίζει να προσέξουμε στο Μουντιάλ Γυναικών 2023

Μόργκαν και Κερ θα «κλέψουν την παράσταση»: Οι 5 ποδοσφαιρίστριες που αξίζει να προσέξουμε στο Μουντιάλ Γυναικών 2023

Ποιος είπε πως το ποδόσφαιρο είναι μόνο για τους άντρες; Το Μουντιάλ Γυναικών 2023 αρχίζει και τα μεγαλύτερα ονόματα του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι έτοιμα να «ξεδιπλώσουν» το ταλέντο τους στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Το BN Sports ξεχώρισε πέντε από αυτά και σας τα παρουσιάζει…

Το Μουντιάλ Γυναικών 2023 είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Με την πάροδο των χρόνων το γυναικείο ποδόσφαιρο χτίζει σιγά σιγά όλο και πιο φανατικό κοινό, με τους φιλάθλους του αθλήματος να καταρρίπτουν τα στερεότυπα πως «το ποδόσφαιρο είναι αποκλειστικά αντρικό άθλημα». Άλλωστε ας τολμούσε κανείς να πει το αντίθετο σε κάποιο από τα ονόματα που ακολουθούν, καθώς το BN Sports μάζεψε τις πέντε αθλήτριες που αναμένετε να προκαλέσουν πάταγο στα γήπεδα της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

 FIFA Women's World Cup Australia/ New Zealand 2023™

Ασισάτ Οσοάλα, Νιγηρία

Η Οσοάλα είναι το πιο «βαρύ χαρτί» της επιθετικής γραμμής για την Νιγηρία αλλά και γενικά ολόκληρης της Αφρικής, έχοντας κερδίσει πέντε φορές το βραβείο καλύτερης Αφρικανής ποδοσφαιρίστριας (2014, 2016, 2017, 2019 και 2022). Η επιθετικός της Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε τρομερή φόρμα με τα νούμερα της τα τελευταία χρόνια να προκαλούν «ίλιγγο». Το 2019 οι «μπλαουγκράνα» την πρόσθεσαν στο ρόστερ τους και έκτοτε η Ασισάτ μετράει 83 γκολ σε 89 εμφανίσεις. Είναι λοιπόν ασφαλές να πούμε πως αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους για τις αντίπαλες άμυνες στο επερχόμενο Μουντιάλ.

Azizat Oshoala The New Face Of Nigerian Female Football. - Sports (4) -  Nigeria

Σαμ Κερ, Αυστραλία

Η αρχηγός μία εκ των δύο διοργανωτριών, είναι και ένα από τα πιο «φανταχτερά» ονόματα ολόκληρου του τουρνουά. Η Κερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με τα χρώματα των «καγκουρό» μόλις στην τρυφερή ηλικία των 15 το 2009, ενώ μία δεκαετία μετά φόρεσε και το περιβραχιόνιο στο αριστερό της μπράτσο. Από το 2019 αγωνίζεται με την μπλε φανέλα της Τσέλσι και αποτελεί κίνδυνο-θάνατο για τις αντίπαλες άμυνες. Η επιρροή της στον χώρο του αθλητισμού είναι τόσο μεγάλη που το 2022 της απονεμήθηκε το μετάλλιο «Order of Australia». Όλα τα φώτα είναι στραμμένα πλέον πάνω της και αναμένεται «εντός έδρας» να δείξει τις ικανότητες της, στην σπουδαιότερη διοργάνωση που ένας αθλητής ή μία αθλήτρια έχει την τιμή να συμμετέχει, το Μουντιάλ.

Sam Kerr OAM to represent Australia at Coronation | Football Australia


Μάρτα Βιέρα, Βραζιλία

Στην ηλικία των 37 η Μάρτα πρόκειται να συμμετάσχει στο τελευταίο της Μουντιάλ. Δεν θα είναι σίγουρα όμως το πρώτο, καθώς έχει πάρει μέρος ήδη άλλες πέντε φορές και όχι απλώς για την… χαρά του αθλήματος. Τα 17 γκολ που έχει σκοράρει αποτελούν ρεκόρ της διοργάνωσης σε γυναίκες και άντρες. Στο Μουντιάλ 2023 η Βραζιλιανά έχει σίγουρα ως στόχο να διευρύνει τα νούμερα αυτά αλλά και να αποδείξει σε όλους πως μπορεί να θεωρείται ακόμη ως ένα top όνομα στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου παρά την ρήξη χιαστών που υπέστη πριν μερικούς μήνες (2022).

Μάρτα, το φαινόμενο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Newsbeast

Αλέξια Πουτέγιας, Ισπανία

Η ποδοσφαιρίστρια με τις δύο χρυσές μπάλες δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα. Η Πουτέγιας είναι αδιαμφησβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτήν την στιγμή, όμως όπως και στην Μάρτα η ατυχία χτύπησε και την δική της «πόρτα». Η Αλέξια έχασε το EURO 2022 όπως και το μεγαλύτερο μέρος της περσυνής χρονιάς με την Μπαρτσελόνα εξαιτίας της ρήξης χιαστών που υπέστη. Η Πουτέγιας μπήκε σε αγωνιστικό ρυθμό μόλις έναν μήνα πριν ολοκληρωθεί η σεζόν και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τον βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκεται, από μεριάς φυσικής κατάστασης τουλάχιστον διότι σωματικά έχει επανέλθει πλήρως.  

Αλέξια Πουτέγιας: Back-to-back κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» - Ginekio.com

Άλεξ Μόργκαν, Αμερική

Ίσως η ποδοσφαιρίστρια με την μεγαλύτερη φήμη παγκοσμίως. Η Άλεξ Μόργκαν σε ηλικία 34ων αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο για την Εθνική της ομάδα με πάνω από 200 συμμετοχές «πληγώνοντας» τα αντίπαλα δίχτυα 121 φορές. Τα νούμερα αυτά δεν ήταν «ανούσια» καθώς στην τροπαιοθήκη της υπάρχουν δύο Μουντιάλ (2015,2019), όπως και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (2012). Η Μόργκαν έρχεται «ορεξάτη» να πιάσει για άλλη μία φορά την κορυφή. Μπορεί να βρίσκεται στην δύση της καριέρας της όμως στο γήπεδο κάνει ακόμα… μαγικά. Κατέκτησε το CONCACAF 2022, ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερη ποδοσφαιρίστρια της διοργάνωσης. Από τον χρόνο δεν γλίτωσε κανείς, αλλά προς το παρόν μία χαρά τα καταφέρνει.

Alex Morgan will play for USWNT in 2023 World Cup - Sports Illustrated


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0