Football Talk

Προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός, αλλά έχει μια εβδομάδα δουλειάς να διορθωθεί!

Προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός, αλλά έχει μια εβδομάδα δουλειάς να διορθωθεί!

Προβληματίστηκε ο Παναθηναϊκός, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να το εκφράζει, στο φιλικό με την Ράγιο Βαγιεκάνο και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επόμενη εβδομάδα όπου θα αντιμετωπίσει την Ντνίπρο για το προκριματικό παιχνίδι του Champions League.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η «πρόβα τζενεράλε», αν θέλετε, πριν από το πρώτο προκριματικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο για το Champions League δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Το «τριφύλλι» μπορεί μέχρι και σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας να μην έχασε σε κάποιο φιλικό, αλλά σε αυτή τη φάση έχουμε αναφέρει πως το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να απασχολεί είναι το αποτέλεσμα.

Είναι η περίοδος που οι προπονητές ελέγχουν και δοκιμάζουν πράγματα με τους ποδοσφαιριστές. Πειραματίζονται και βλέπουν τι μπορεί να βγει και τι όχι, στον αγωνιστικό χώρο. Το φιλικό με την Ράγιο Βαγιεκάνο ήταν με βεβαιότητα το πιο «δυνατό», με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες του Σέρβου. Ίσα-ίσα που μέσω των δηλώσεων του, ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του.

Σίγουρα, μέσα και στη διάρκεια της προετοιμασίας προβληματίστηκε, αλλά το ότι δεν το εξέφρασε σε δηλώσεις δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η αντίδραση του σίγουρα θα ήταν επαγγελματική, όπως ο ίδιος ξέρει να κάνει. Μετά το τέλος του παιχνιδιού της Τρίτης (18/7) οι αναπληρωματικοί που έπαιξαν, έμειναν στο τερέν για να παίξουν φιλικό δίτερμα στο μισό γήπεδο, γεγονός που έδειξε την... δυσανασχέτηση του κόουτς.


Έξι μέρες έχει ακόμη μπροστά της η ομάδα για το παιχνίδι με την Ντνίπρο στη Σλοβακία και η κλεψύδρα έχει αρχίσει να τελειώνει. Μια στιγμή που άπαντες περιμένουν στο σύλλογο και όλοι θέλουν να φύγουν με το κεφάλι ψηλά. Να είναι έτοιμη η ομάδα, να κοντραριστεί με τους Ουκρανούς και να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο και να εξασφαλίσει παράλληλα μια θέση στους ομίλους του Europa League.

Αυτά που έγιναν στο πρώτο ημίχρονο και… δεν άρεσαν, ήταν αρκετά. Ανασταλτικά υπήρχε μια αρκετά μεγάλη αναστάτωση, με την «πράσινη» άμυνα να εκτίθεται στις περιόδους που οι Ισπανοί ανέβαζαν ταχύτητα και επιχειρούσαν εισβολή. Φυσικά η ποιότητα της Ράγιο σαν ομάδα είναι μεγάλη, όμως μιλάμε για ένα σύνολο που έχει προπονηθεί μόλις μερικές ημέρες και έδινε το πρώτο φιλικό.

Εκτός των ανασταλτικών θεμάτων, δυσλειτουργία υπήρχε και στην κυκλοφορία της μπάλας. Τα λάθη ήταν απανωτά και δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός να βρει πραγματικά το ρυθμό του και να παίξει στρωτά. Παράλληλα οι ευκαιρίες που είχε την ευκαιρία να βρει δεν ήταν ούτε άφθονες, ούτε ελάχιστες. Η μεγαλύτερη με διαφορά φάση όμως, ήταν αυτή του Αντράζ Σπόραρ στο ημίωρο, όταν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και τον στοχευσε χάνοντας τη δυνατότητα να στείλει τη μπάλα στο πλεχτό.

Η κριτική όντως μπορεί να είναι αυστηρή, όμως στα ερχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, κανένας δεν θα του χαριστεί, ούτε θα έχει τις αμέτρητες ευκαιρίες να σκοράρει. Όταν ένας επιθετικός δεν σκοράρει κατ’ επανάληψη και κάθε χαμένη φάση μπορεί να αποβεί μοιραία, χωρίς να υπάρχει χρόνος αντίδρασης! Μια εβδομάδα υπάρχει μπροστά μας και η ομάδα είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο της 25ης Ιουλίου και το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Έως τότε οι προβληματισμοί που προήλθαν από το φιλικό με την Βαγιεκάνο θα πρέπει να δουλευτούν και το επίπεδο ετοιμότητας να ανέβει παραπάνω.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0