Football Talk

Παναθηναϊκός – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1: Ήττα στην... πράσινη πρόβα τζενεράλε (video)

Παναθηναϊκός – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1: Ήττα στην... πράσινη πρόβα τζενεράλε (video)

Την πρώτη του ήττα έκανε ο Παναθηναϊκός στα φιλικά προετοιμασίας κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο, που ουσιαστικά ήταν η «πρόβα τζενεράλε» πριν το παιχνίδι με την Ντνίπρο, με σκορ 1-0.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Λεωφόρο, η θερμοκρασία ήταν υψηλή το βράδυ της Τρίτης (18/7). Παναθηναϊκός και Ράγιο Βαγιεκάνο όμως είχαν προγραμματισμένο τον φιλικό αγώνα προετοιμασίας. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την τελευταία αναμέτρηση πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ντνίπρο, ενώ οι Ισπανοί έδωσαν την πρώτη τους… παράσταση για φέτος.

Όπως ήταν φυσιολογικό το παιχνίδι εκκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάστηκαν αρκετά αναγνωριστικά λεπτά για να υπάρξει ισορροπία και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με τον Τσοκάι να κλέβει την μπάλα, να διασχίζει αρκετά μέτρα κάθετα και να επιχειρεί ένα σουτ το οποίο απομάκρυνε ο αντίπαλος τερματοφύλακας με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Από μεριάς Ράγιο Βαγιεκάνο, η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 12ο λεπτό, με τον Ίσι να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Παράλληλα μερικά λεπτά νωρίτερα σε ένα κόρνερ των γηπεδούχων, ο Χουάνκαρ είχε την ευκαιρία να επιχειρήσει ένα φιλόδοξο σουτ από μακριά. Η κατάληξη αυτού ήταν άδοξη βέβαια, χωρίς να φέρει… χτυποκάρδια στους φιλοξενούμενους.

Για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς η καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου προήλθε με μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ράγιο, εκεί που ο Σπόραρ έφυγε στην κόντρα, βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και η μπάλα κόντραρε στο σώμα του κίπερ και η φάση ολοκληρώθηκε εκεί!

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού, οι «πράσινοι» πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τον Βαγιαννίδη να επιχειρεί μια σέντρα-σουτ στο 57ο λεπτό, μετά από μια όμορφη ντρίπλα του Τζούρισιτς, όμως η κατάληξη ήταν και πάλι άουτ.

Στο ίδιο λεπτό η Ράγιο έφυγε στην αντεπίθεση και βρήκε αμέσως τεράστια ευκαιρία με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά τρεις φορές, όμως ο Γκαρσία κατάφερε να κερδίσει τον Ιταλό και να βρει δίχτυα, για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε να βρει άμεσα την απάντηση, με τον Χουάνκαρ να «σπάει» την μπάλα στην περιοχή για τον Παλάσιος, ο οποίος με μια γρήγορη επαφή, κέρδισε του αντίπαλους αμυντικούς και σούταρε με καλές συνθήκες, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Ο ίδιος πρωταγωνιστής στο 71’ είχε ακόμη μια καλή προσπάθεια για γκολ, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Αϊτόρ που πέρασε ως αλλαγή ήταν ο δημιουργός μιας φάσης για τον Γερεμέγεφ, ο οποίος σούταρε καλά τη μπάλα, όμως ο Μορό μπλόκαρε την μπάλα και το σκορ παρέμεινε ως είχε. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην φετινή προετοιμασία και μπροστά τους έχουν το πρώτο προκριματικό παιχνίδι με την Ντνίπρο στις 25 Ιουλίου!

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0