Football Talk

Είναι πολλά τα λεφτά… Άρσεναλ – Αγγλική κυριαρχία στις 10 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού!

Είναι πολλά τα λεφτά… Άρσεναλ – Αγγλική κυριαρχία στις 10 ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού!

Μέσα καλοκαιριού, η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί ο μεταγραφικός… πυρετός! Η Άρσεναλ θέλει να επιστρέψει δριμύτερη, δεν λυπάται τα χρήματα και το δείχνει. Οι αγγλικές ομάδες πρωταγωνιστούν για άλλη μία φορά στη λίστα με τις 10 ακριβότερες μετακινήσεις στην Ευρώπη. Αλήθεια, όμως, ποιες είναι αυτές;

Μπροστά στη δόξα και τους τίτλους, τι είναι λίγα χρήματα παραπάνω; Κάθε καλοκαίρι στον ποδοσφαιρικό κόσμο δαπανώνται όλο και μεγαλύτερα ποσά. Τα ρεκόρ μεταγραφών μοιάζουν να καταρρίπτονται αδιαλείπτως στην Ευρώπη. Πρόσφατα, η Άρσεναλ έκανε δικό της τον Ντέκλαν Ράις. Όχι, η Γουέστ Χαμ δεν τον προσέφερε με την… καλή της καρδιά, αλλά γεμίζοντας τα ταμεία της.

Τα 120 εκ. ευρώ περίπου που εισέπραξαν τα «σφυριά», δεν είναι αμελητέο ποσό άλλωστε. Ο 24χρονος Άγγλος χαφ αποτελεί πλέον την ακριβότερη μεταγραφή Βρετανού ποδοσφαιριστή στην Premier League. Παράλληλα, όμως, είναι τα περισσότερα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για έναν ποδοσφαιριστή μέχρι στιγμής, στην τρέχουσα θερινή μεταγραφική περίοδο.

Declan_Rice.jpg

Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ένας ακόμα Άγγλος, χωρίς να μετακομίζει πάντως στο Νησί. Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ κόστισε στη Ρεάλ Μαδρίτης 103 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τελικά κατάφερε να τον πάρει από την Ντόρτμουντ για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της.

Οι «κανονιέρηδες» φαίνεται πως… γλυκάθηκαν από την πορεία πρωταθλητισμού που έκαναν την περασμένη σεζόν και γι’ αυτό προσπαθούν, όχι απλώς να παραμείνουν εξίσου ανταγωνιστικοί, αλλά να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Η τρίτη ακριβότερη μεταγραφή είναι ξανά δική τους και ακούει στο όνομα Κάι Χάβερτς! Ο Γερμανός επιθετικός άφησε την Τσέλσι, η οποία δέχθηκε την προσφορά των 70 εκ. από τους «κόκκινους» του Λονδίνου, προκειμένου να τον παραχωρήσει.

Kai_Havertz.jpg

Τα ίδια ακριβώς χρήματα στοίχισε και στη Λίβερπουλ η απόκτηση του Ντομινίκ Σομποσλάι από τη Λειψία. Ο Ούγγρος άφησε τους «ταύρους» για να αγωνίζεται στο Άνφιλντ από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ωστόσο τα 70 εκατομμύρια, δεν τα λες και λίγα.

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Μέισον Μάουντ, που αποχώρησε επίσης από την Τσέλσι, με προορισμό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έναντι 64 εκατομμυρίων. Ίδιο με το ποσό που σπατάλησε η Νιούκαστλ για να εντάξει στο δυναμικό της τον Σάντρο Τονάλι από τη Μίλαν.

mason_mount.jpeg

Ο Κρίστοφερ Ενκουνκού τοποθετείται στην 7η θέση και θα φορά πλέον τη φανέλα των «μπλε» του Λονδίνου, οι οποίοι κατέβαλαν στη Λειψία 60 εκατομμύρια ευρώ. Όσα δηλαδή και η Παρί Σεν Ζερμέν, για να αποκτήσει τον Μανουέλ Ουγκάρτε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Στην προτελευταία θέση βρίσκεται ο Ματέους Κούνια, ο οποίος θα αγωνίζεται από την καινούργια σεζόν στη Γουλβς. Οι «λύκοι» τον αγόρασαν από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 50 εκατομμύρια. Ο Τζέιμς Μάντισον ολοκληρώνει τη λίστα, πηγαίνοντας από τη Λέστερ στην Τότεναμ με 46 εκατομμύρια ευρώ.

James_Maddison.jpg

Τι συμπεραίνουμε; Οι 8 από τις 10 ακριβότερες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού, έχουν πραγματοποιηθεί από αγγλικές ομάδες. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στην κυριαρχία τους.

Στα αξιοσημείωτα φυσικά και το γεγονός πως η Άρσεναλ έχει δαπανήσει σχεδόν 200 εκατομμύρια για μόλις δύο παίκτες. Μεταγραφές που κατέχουν βέβαια την πρώτη και την τρίτη θέση μεταξύ των ακριβότερων.

Όλα πάντως παραμένουν ανοιχτά. Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και αρκετές θέσεις στην παραπάνω κατηγορία δύνανται να αλλάξουν…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0