Football Talk

Λειψία: Ο Σόμποσλαϊ έχασε την πρωτιά και ο Οπέντα έγινε ο ακριβότερος «ταύρος» της ιστορίας

Λειψία: Ο Σόμποσλαϊ έχασε την πρωτιά και ο Οπέντα έγινε ο ακριβότερος «ταύρος» της ιστορίας

«Το red bull δίνει φτερά» και ο Οπέντα... πέταξε στην πρώτη θέση των πιο δαπανηρών μεταγραφών που έκανε ποτέ η Λειψία, ξεπερνώντας μάλιστα τον Σόμποσλαϊ που αποτελεί πλέον την ακριβότερη πώληση της.

Η Λειψία μας έχει απασχολήσει αυτό το καλοκαίρι ήδη αρκετές φορές. Οι πωλήσεις των ΕνκουκούΣόμποσλαϊ σε Τσέλσι και Λίβερπουλ αντίστοιχα είχαν… μονοπωλήσει στην επικαιρότητα για αρκετό καιρό, καθώς οι «ταύροι» έβαλαν στα ταμεία του κοντά στα 130 εκατομμύρια ευρώ. Αυτήν την φορά φαίνεται πως η Λειψία ξεκινάει την επένδυση των χρημάτων αυτών με την απόκτηση του Λόις Οπέντα από την Λανς, βγάζοντας από τα ταμεία της πάνω από 40 εκατομμύρια, τα περισσότερα που ξόδεψε ποτέ για μία μεταγραφή.

Με αφορμή λοιπόν την απόκτηση του νεαρού Βέλγου για την κορυφή της επίθεσης της, το BN Sports μάζεψε σε μία λίστα τις ακριβότερες μεταγραφές των «ταύρων» και σας τις παρουσιάζει.



Λόις Οπέντα, 43 εκατομμύρια (Λανς)

Η Λανς το καλοκαίρι του 2022 απέκτησε από την Κλαμπ Μπριζ τον Λόις Οπέντα για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή. Η μεταγραφή αυτή αποδείχθηκε άκρως πετυχημένη καθώς με τον 23χρονος Βέλγο στην επίθεση, η Λανς τερμάτισε στην δεύτερη θέση και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League μετά από 21 χρόνια. Τα 21 γκολ μαζί με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε ο Λόις έπεισαν την Λειψία να δαπανήσει το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό στην ιστορία της. Άλλωστε κάπως θα έπρεπε να αναπληρώσει το τεράστιο κενό που αφήνουν πίσω τους οι Σόμποσλαϊ και Ενκουκού.

Εικόνα

Ντομινίκ Σόμποσλαϊ, 36 εκατομμύρια (Σάλτσμπουργκ)

Ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός αποτελεί ήδη παρελθόν από την ομάδα, με προορισμό το Λίβερπουλ. Ο Σόμποσλαϊ αποκτήθηκε τον Ιανουάριο το 2021 από την Σάλτσμπουργκ, με τους «ταύρους» να εκμεταλλεύονται (για άλλη μία φορά) την εξαιρετική σχέση που υπάρχει με την Αυστριακή ομάδα. Ο Ντομινίκ έγινε γρήγορα ανάρπαστος στο Γερμανικό πρωτάθλημα και καθιερώθηκε εν μία νυκτί στην 11αδα της Λειψίας. Φέτος με τους «κόκκινους» να έχουν βγει στην αγορά με σκοπό να ανανεώσουν την μεσαία τους γραμμή, ο Ούγγρος φάνηκε ως μία ιδανική λύση για τον Γιούργκεν Κλοπ, που τον έκανε δικό του με 70 εκατομμύρια. Την ακριβότερη πώληση των Γερμανών.


Εικόνα


Ναμπί Κεϊτά, 30 εκατομμύρια (Σάλτσμπουργκ)

Ο Αφρικανός μέσος από την Γουινέα ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές της Λειψίας που έκαναν το μεγάλο «μπαμ» όταν και ανέβηκε το 2016 στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο Κεϊτά αποκτήθηκε την χρονιά που η ομάδα έκανε την «πρεμιέρα» της στην Bundesliga. Δυνατός χαφ με «τεράστια πνευμόνια» και εξαιρετικό μακρινό σουτ. Ήταν δύσκολο να μην τραβήξει πάνω του τα βλέμματα από μεγάλα Ευρωπαϊκά κλαμπ, με την Λίβερπουλ να είναι η πρώτη ομάδα που «έβαλε το δάχτυλο της στο μέλι». Βέβαια η συνέχεια ήταν απογοητευτική και για τους δύο, με τον Κεϊτά να μην αποδίδει τα αναμενόμενα στο «Νησί».

Εικόνα

Ντάνι Όλμο, 29 εκατομμύρια (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)  

Ο Όλμο αποτελεί γέννημα – θρέμμα της Καταλονίας και της Λα Μασία. Η Μπαρτσελόνα όμως δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ και σε ηλικία 16 χρονών τον άφησε ελεύθερο να φύγει για την Κροατία. Στα Βαλκάνια ο Όλμο «έβγαλε μάτια» καθώς ξεχώριζε από… χιλιόμετρα η ποιότητα του σε ένα πρωτάθλημα χαμηλών ταχυτήτων. Κάτι τέτοιο σαφώς δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα «ραντάρ» της Λειψίας, η οποία φημίζεται για το παιδομάζωμα που πραγματοποιεί και τον έφερε στην Γερμανία το 2020. Ο Ισπανός κατάφερε να ενταχθεί στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας με τέτοια επιτυχία όπου άνοιξαν μέχρι και οι «πόρτες» της Εθνικής του ομάδας, στην οποία και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο… γρανάζι.  

Εικόνα

Νταβίντ Ράουμ, 26 εκατομμύρια (Χόφενχαϊμ)

Η πρώτη και τελευταία μεταγραφή της λίστα που προέρχεται από μία άλλη γερμανική ομάδα. Ο Ράουμ αποκτήθηκε από την Χόφενχαϊμ για να αναπληρώσει το κενό του «ντεφορμαρισμένου» Ανχελίνιο. Ο Γερμανός από την στιγμή που εντάχθηκε στην ομάδα πέρσι το καλοκαίρι βγήκε με μεγάλη δυσκολία από την βασική 11αδα τόσο της Λειψίας, όσο και της Εθνικής Γερμανίας. Ο 25χρονος πλέον αμυντικός δείχνει ικανός να αναλάβει την αριστερή πλευρά της Λειψίας για τα επόμενα πολλά χρόνια ή να πάρει και αυτός μία πανάκριβη μεταγραφή για ένα άλλο πρωτάθλημα.

Εικόνα


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0