Football Talk

ΑΕΚ: Το απολαυστικό δημιούργημα του Αλμέιδα και ο Αλεξανδρόπουλος!

ΑΕΚ: Το απολαυστικό δημιούργημα του Αλμέιδα και ο Αλεξανδρόπουλος!

Η ΑΕΚ που έβαλε πέντε γκολ στην πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Σαχτάρ και τρία στην νταμπλούχο Βελγίου, Αντβέρπ, επιστρέφει στην Αθήνα για να τελειοποιήσει ο Αλμέιδα αυτή τη συγκλονιστική ομάδα που φτιάχνει – Οι μεταγραφές που έρχονται και το επόμενο βήμα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Δεν θα κρυφτώ: Βλέποντας την ΑΕΚ να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο που έπαιξε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ουκρανίας και ομάδα που έχει εξασφαλισμένη την είσοδό της στους ομίλους ChampionsLeague, Σαχτάρ, δεν είχα λόγια! Δεν μπορούσα να πιστέψω πως τη δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα έπαιζε τέτοιο ποδόσφαιρο! Ένα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο! Πέντε γκολ στη Σαχτάρ (ενώ είχαν προηγηθεί και τρία στην νταμπλούχο Βελγίου, Αντβέρπ), έστω και σε φιλικό, είναι από μόνο του σπουδαίο επίτευγμα. Το βασικότερο όμως είναι πως ήρθε αυτή η νίκη.

Η ΑΕΚ έπαιξε ποδόσφαιρο ευρωπαϊκού επιπέδου! Οργανωμένη πίεση, γρήγορη μετάβαση, «πνίξιμο» του αντιπάλου, κυκλοφορία, buildupκαι εκτέλεση μπροστά με το «πολυβόλο» Λιβάι Γκαρσία! Θα το γράψω όπως μου βγαίνει: αυτή η ΑΕΚ είναι ΟΜΑΔΑΡΑ! Και… εγώ ή εσύ αγαπητέ αναγνώστη να μπούμε μέσα να παίξουμε (που λέει ο… λόγος) θα μας «ρουφήξει» η ομοιογένεια που έχει δημιουργήσει ο Αλμέιδα και δεν θα φαίνεται η… ασχετοσύνη μας! Η ομάδα θα συνεχίσει να αποδίδει καλά και με… εμάς μέσα! Επειδή ήταν φιλικό παιχνίδι και επειδή πραγματικά η μπάλα πρέπει να είναι χαμηλά, οι πρώτες σωστές κριτικές είναι καλό να γίνουν στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Μην τρελαινόμαστε από τώρα. Όμως, αντικειμενικά, δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια, να μην χαρείς και να μην ελπίζεις πως αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι ικανή για μεγάλα πράγματα… Για πολύ μεγάλα πράγματα! Ας μείνουμε, προς το παρόν, σε αυτό και μόνο… Από το χθεσινό ματς όλοι ήταν φανταστικοί. Υπήρξαν φυσικά 2-3 πραγματάκια που θέλουν φυσικά βελτίωση και θα βελτιωθούν, όμως ήταν… πταίσματα βλέποντας τη συνολική εικόνα της ΑΕΚ σε άμυνα και επίθεση. Και μην ξεχνάμε: Η ΑΕΚ έπαιξε κόντρα στη Σαχτάρ και την «κατάπιε» με την περσινή ομάδα! Χωρίς καμία μεταγραφή, συν τους Πινέδα, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο και Φερνάντες εκτός! Εκπληκτικό!

Tαυτόχρονα, χρονικά, που ο Αλμέιδα προσπαθεί να τελειοποιήσει το δημιούργημά του γίνονται και μεταγραφικά πραγματάκια. Ωραία πραγματάκια. Ο Πισάρο είναι παίκτης της ΑΕΚ και την Κυριακή θα είναι στην Αθήνα. Ένας «ζογκλέρ» με τη μπάλα, ένας ποδοσφαιριστής που τον ξέρει καλά ο προπονητής και που αυτό από μόνο του αρκεί. Ο Πισάρο ξέρει καντάρια μπάλα. Μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα με σουτ, με κάθετες, με παράλληλες πάσες, με ντρίμπλες. Για να τον θέλει τόσο πολύ ο προπονητής τον είχε ανάγκη. Ανάγκη έχει η ΑΕΚ και στόπερ. Και θα πάρει! Είτε λέγεται Νέστορ Αραούχο, είτε κάπως αλλιώς, θα έρθει κι άλλος κεντρικός αμυντικός. Η ομάδα είναι καλά δουλεμένη και όποτε έρθει παίκτης δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να είναι καλός – που θα είναι. Μέχρι την άλλη εβδομάδα πάντως αναμένονται κι εκεί εξελίξεις.

Επίσης, στην Πορτογαλία έβγαλαν και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Αλεξανδρόπουλο. Υπάρχει ενδιαφέρον και μακάρι να γίνει αυτή η μεταγραφή. Είναι μία πανέξυπνη κίνηση! Έλληνας, νεαρός σε ηλικία, με ποδοσφαιρικό θράσος, ο Αλεξανδρόπουλος μπορεί να εκτοξευτεί κι αυτός μπαίνοντας στη μηχανή του Αλμέιδα! Ταιριάζει «γάντι» και στον παίκτη αυτή η ΑΕΚ και στην ΑΕΚ αυτός ο παίκτης! Από εκεί και μετά μπορεί να περιμένουμε και να δούμε και κάτι ακόμα…

Η ουσία είναι μία: Η ΑΕΚ είναι απολαυστική στο χορτάρι και παράλληλα η διοίκηση κάνει πράξη όλες τις επιθυμίες του προπονητή. Με όπλο την ταπεινότητα και με όνειρα μεγάλα, ας περιμένουμε με λαχτάρα, προσμονή και πίστη τα καλύτερα που έρχονται…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0