Football Talk

ΑΕΚ: Πινέδα και Πισάρο, τα δύο «πουλέν» του Ματίας Αλμέιδα που δεν… συνεργάζονται (video)

ΑΕΚ: Πινέδα και Πισάρο, τα δύο «πουλέν» του Ματίας Αλμέιδα που δεν… συνεργάζονται (video)

Ο νέος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ με σκοπό την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής της γραμμής έχει ονοματεπώνυμο και είναι ο Ροδόλφο Πισάρο. Ο 29χρονος Μεξικανός είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί και πάλι με τον Ορμπελίν Πινέδα όπου στο παρελθόν είχαν περάσει μεγάλες στιγμές μαζί, αν και στο γήπεδο η συνεργασία τους ήταν… ελλιπής.  

Ο Ματίας Αλμέιδα δείχνει διατεθειμένος να δημιουργήσει μία μικρή μεξικάνικη αποικία στα στενά της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο «Πελάδο» έδειξε εξ αρχής την αγάπη του για την χώρα της τεκίλας κάνοντας τα πάντα για να πείσει την ΑΕΚ να φέρει με κάθε κόστος τον Ορμπελίν Πινέδα στην ομάδα, κάτι που εν τέλει και κατάφερε. Όχι μόνο για τον μονοετή δανεισμό της πρώτης χρονιάς αλλά και για την κατάθεση των 6,5 εκατομμυρίων στην Θέλτα με σκοπό να διατηρήσει το 100% των δικαιωμάτων του και να τον κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της «Ένωσης». Ο MVP της περσινής Super League ήταν αποκλειστικά επιλογή του Ματίας.

Είναι ξεκάθαρο πως το μάτι του Αργεντινού «κόβει» και αυτό το γνωρίζουν καλά πλέον στην ΑΕΚ. Για αυτό οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση άλλης μία υπόδειξης του, του Ροδόλφο Πισάρο. Ο Μεξικανός πρόκειται να έρθει στην ΑΕΚ και να συναντήσει παλιούς γνώριμους. Για αρχή σαφώς τον Αλμέιδα που συνεργάστηκαν μαζί στην Τσίβας και δεύτερον τον Πινέδα.

Gold Cup: Mexico's one goal enough to beat woeful Honduras | Goal.com US

Από το 2017 έως το 2021 οι δυο τους βρέθηκαν στον ίδιο αγωνιστικό χώρο σε 68 αγώνες είτε με την φανέλα της Τσίβας είτε με αυτήν της Εθνικής Μεξικό, με τα αποτελέσματα να είναι αρκετά ενθαρρυντικά.  

Ο Πισάρο αγωνιζόταν κυρίως στα άκρα της επίθεσης και ο Πινέδα πίσω από τον προωθημένο επιθετικό. Δεν ήταν όμως λίγες οι φορές στις οποίες οι δύο συμπατριώτες άλλαζαν θέσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μπερδεύοντας τις αντίπαλες άμυνες. Άλλωστε και οι δύο μπορούν να παίξουν με άνεση και στις τρεις θέσης πίσω από τον φορ, με τον Πινέδα ειδικά να το αποδεικνύει περίτρανα την περασμένη σεζόν.

Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην αγορά του Ορμπελίν Πινέδα από τη Θέλτα» γράφουν  στο Μεξικό

Κάτι όμως που προκαλεί εντύπωση είναι πως και οι δύο είχαν αρκετά καλές εμφανίσεις με γκολ, ασίστ και νίκες (32 από τα 68 παιχνίδια που βρέθηκαν μαζί τελείωσαν νικηφόρα), χωρίς όμως να «ανταλλάζουν» τελικές πάσες.

Αξιοσημείωτο είναι πως παρά την στενή σχέση και των δύο με τα αντίπαλα δίχτυα αλλά και με την δημιουργική ικανότητα που τους διακρίνει δεν κατάφεραν να συνεργαστούν ποτέ σε ένα γκολ, με μοναδική εξαίρεση τον δεύτερο τελικό του CONCACAF Champions League απέναντι στο Τορόντο. Εκεί ο Πινέδα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πάσα-ασίστ του Πισάρο και με δεξί μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-0.

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που κατάφεραν να συμμετέχουν μαζί σε ένα γκολ, μετά από 4.202 αγωνιστικά λεπτά.

Αυτό το στατιστικό έχει σκοπό να αλλάξει ο Αλμέιδα όταν έρθει με το καλό ο Πισάρο στην ΑΕΚ αναζωπυρώνοντας μία σχέση από τα… παλιά.

Άγγελος Κρεμαστός  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0