Football Talk

Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Οι 5 παίκτες που πήγαν κόντρα στον «άρχοντα» του παιχνιδιού

Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Οι 5 παίκτες που πήγαν κόντρα στον «άρχοντα» του παιχνιδιού

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές… σφυρίχτρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ενώ το πρόσφατο πέρασμα του από την Ελλάδα τον έχει καταστήσει γνωστό και στη χώρα μας. Ο 48χρονος διαιτητής παραχώρησε συνέντευξη και ανέφερε τους πέντε πιο δύσκολους ποδοσφαιριστές που χρειάστηκε να διαχειριστεί στην καριέρα του.

Ήταν διαιτητής στην Premier League από το 2004 έως το 2017, ενώ έχει υπάρξει ο «άρχοντας» του αγώνα στον τελικό του Euro 2016 και του Champions League της ίδιας χρονιάς. Μετά την απόσυρση του, ο Κλάτενμπεργκ ήρθε και από την Ελλάδα όπου διετέλεσε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Stoiximan Super League.

Ο Άγγλος ρέφερι έδωσε συνέντευξη στην Dailymail και αναφέρθηκε στους πέντε πιο… ανυπόφορους παίκτες που συνάντησε στα γήπεδα. Από τον ύπουλο Πέπε και τον απρόβλεπτο Ρόι Κιν, έως τον αγενή Kρεγκ Μπέλαμι, ενώ τόνισε πως την καλύτερη σχέση την είχε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

ronaldo_clatt.jpg

Γιένς Λέμαν

Ο πρώην τερματοφύλακας της Άρσεναλ έμπλεκε συχνά πυκνά σε καυγάδες με τους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας, κάτι που δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στο παιχνίδι. «Ήταν πάντα δύσκολος να τον διαχειριστείς, γιατί διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι τον πάταγαν μέσα στην περιοχή του στα κόρνερ. Οι επιθετικοί σκόπιμα προσπαθούσαν να τον επηρεάσουν.

Θα εκτελούνταν το κόρνερ και εκείνος με την παραμικρή επαφή γινόταν έξαλλος. Θα έσπρωχνε παίκτες, θα είχε αψιμαχίες με τους διαιτητές. Ήταν δύσκολη περίπτωση».

Ρίο Φέρντιναντ

Ο «θρυλικός» αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούσε μεγάλο μπελά για τους υπεύθυνους του παιχνιδιού, σύμφωνα με τον Κλάτενμπεργκ. «Επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, προσπαθούσε να παίξει με το μυαλό σου. Επιχειρούσε να σε επηρεάσει, ώστε να πάρει την επόμενη απόφαση υπέρ του. Ο Ρίο ήταν επίσης πάντα επιθετικός στο πρόσωπο σου, αλλά όταν μεγάλωσα και έγινα πιο σοφός ασχολούνταν λιγότερο».

ferdinand.jpg

Πέπε

Οι δυο τους είχαν μία μεγάλη αντιπαράθεση στον τελικό του Champions League το 2016, μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης. «Είχα μία κόντρα με τον Πέπε. Ήταν ένας τύπος που ήθελε να σε ξεγελάσει και προκαλούσε τους αντίπαλους επιθετικούς για να αποβληθούν, γεγονός που δεν είναι ευχάριστο όταν είσαι ο διαιτητής».

Μεταξύ τους υπήρξε και ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, στο οποίο ο Άγγλος έβγαλε τη γλώσσα του, τη στιγμή που ο Πορτογάλος αμυντικός κυλιόταν στο πάτωμα. «Θυμάμαι ότι όλοι συζήταγαν για την γλώσσα μου και όχι για την εμφάνιση μου, που είναι κάτι καλό. Ήταν απλά μία αντίδραση μου, το στόμα μου ήταν ξερό γιατί είχε πολύ ζέστη. Πρόκειται για τέλειο συγχρονισμό, γιατί ο Πέπε έπεσε τόσο εύκολα στο έδαφος. Έκανα ότι πρέπει να σκέφτονταν να κάνουν όλοι όσοι τον έβλεπαν από τις τηλεοράσεις τους».

Ρόι Κιν

Ο πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα του Κλάτενμπεργκ! Ο ίδιος θυμάται ότι: «Δεν γνώριζες ποια θα ήταν η επόμενη του κίνηση. Ο Ρόι ήταν σκληρός και δεν μπορούσες να τον εμπιστευτείς. Κοιτάξτε το τάκλιν που έκανε στον Άλφι Χάαλαντ για παράδειγμα».

Κρεγκ Μπέλαμι

Τελευταίος και… χειρότερος ο Κρεγκ Μπέλαμι. Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπλάκμπερν, ήταν ο πιο δύσκολος σύμφωνα με τον Άγγλο διαιτητή. «Ο χειρότερος – και το σκέφτομαι για χρόνια – ήταν ο Μπέλαμι. Ήταν απλά εκνευριστικός και εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Παράλληλα, ήταν αγενής και ό,τι να του έλεγες, δεν είχε σημασία».

Επιπλέον, ο Κλάτενμπεργκ αναγνωρίζει ότι έχει κάνει λάθη απέναντι του, όπως την απόφαση που έλαβε το Δεκέμβριο του 2009 σε μία αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μπόλτον (3-3), οπότε τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, μολονότι υπήρχε ξεκάθαρη παράβαση.

«Τον αδίκησα αρκετές φορές, αλλά τα όσα συνήθιζε να μου λέει ήταν απαράδεκτα. Ο κόσμος θεωρεί ότι έπρεπε να τον είχα αποβάλει και το έκανα – λανθασμένα - για βουτιά. Τον προειδοποίησα στην Μπόλτον και ήταν ξεκάθαρο πέναλτι. Απλά δεν τα πήγαινα καλά μαζί του».

Παρ’ όλα αυτά, ανακαλεί πως υπήρχαν αρκετοί παίκτες με τους οποίους είχε «χτίσει» πολύ καλές σχέσεις. Ένας εξ αυτών, ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον ίδιο να εξηγεί πως τους αντιμετώπιζε όλους με τον ίδιο τρόπο και αυτό του το αναγνώριζαν. «Θυμάμαι όταν είδα τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Τιερί Ανρί, σκέφτηκα το πόσο καλοί είναι. Τους συμπεριφέρθηκα, όμως, όπως έκανα και με κάθε άλλο παίκτη.

Και για αυτό είχα τόσο καλή σχέση με τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές. Αυτό πιστεύω ότι τους άρεσε, δεν ήθελαν να τους υποτιμάς. Θυμάμαι πως ο Ρονάλντο με ωθούσε για να παραλάβω το μετάλλιο μου στον τελικό του Euro. Έδειχνε σεβασμό προς εμένα. Είχα πολύ καλή σχέση μαζί του εντός γηπέδου και αυτό σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη».

ronaldo.jpg

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0