Football Talk

«Αντίο» με χαμόγελο στην Αυστρία και… αναβαθμισμένη χημεία στον Παναθηναϊκό! (video)

«Αντίο» με χαμόγελο στην Αυστρία και… αναβαθμισμένη χημεία στον Παναθηναϊκό! (video)

Το «αντίο» του στην Αυστρία, είπε ο Παναθηναϊκός με ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, με το σύνολο του Γιοβάνοβιτς να παρουσιάζει την βελτιωμένη χημεία του μέσα στο χορτάρι!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πέμπτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, επί αυστριακού εδάφους, για την προετοιμασία των «πράσινων» κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας με τους «τριφύλλι» να κρατάει για πέμπτη συνεχόμενη αναμέτρηση την νίκη με 3-1 σκορ. Ο Γιοβάνοβιτς όντας στις τελευταίες στιγμές της ομάδας στην καλοκαιρινή στην Αυστρία επέλεξε να ξεκινήσει μια… πιο κανονική ενδεκάδα, με τον Τζούρισιτς να παίρνει θέση βασικού και τον Μπαρτ Σένκεφελντ να είναι εκτός αποστολής, προφανώς για να τον προστατεύσει λόγω του τραυματισμού του. Οι ενδεκάδες στα δύο ημίχρονο φυσικά ήταν διαφορετικές.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε γρήγορα καλό και γρήγορο ρυθμό και ήταν απειλητικός προς την κυπριακή ομάδα, χωρίς να της δίνει ιδιαίτερα πολλούς χώρους. Από την άλλη μεριά, το δεδομένο αυτό έκανε την ομάδα της Λάρνακας να παίξει πιο δυναμικά και στα μαρκαρίσματα της να είναι πιο «επιθετική». Με της σειρά της, η αντίπαλη του Παναθηναϊκού, βρήκε το ρυθμό της, όμως δεν τον απείλησε και δεν έφερε καμία αναστάτωση στα… πράσινα μετόπισθεν.

Οι δύο στιγμές του πρώτου μισού που μπορούμε να κρατήσουμε είναι σίγουρα η εξαιρετική συνεργασία και ανάπτυξη με τον Τζούριτσιτς να γυρνάει την μπάλα εξαιρετικά μέσα στην περιοχή, όμως ο Κλέινσεϊσλερ να μην καταφέρνει να σκοράρει στο 9ο λεπτό του παιχνιδιού. Αξιοσημείωτη βέβαια είναι και το τετ-α-τετ του Μαντσίνι, ο οποίος έκλεψε την μπάλα, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε απάντηση στον Αργεντινό και απομάκρυνε.

Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για τους «πράσινους» ήταν ο Τζούριτσιτς, που πλαγιοκόπησε και έδωσε χώρο στην ομάδα, όμως ο Κλέινχεϊσλερ φάνηκε να είναι αρκετά βελτιωμένος και να νιώθει πιο άνετος στην θέση «8» που του έχει δώσει ο προπονητής. Ήταν μέσα στην φάσεις επιθετικά και υπήρξαν στιγμές που έκαναν απειλητικό το «τριφύλλι».

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες των «πράσινων» βρήκαν αυτό που αναζητούσαν στο πρώτο μισό και άνοιξαν το σκορ με τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος έχει το επιθετικό στοιχείο και θα καταφέρει να προσφέρει ποιοτική βοήθεια. Στην ίδια λίστα θα πρέπει να θεωρείται και ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ο σκόρερ του δεύτερου γκολ (2-0), που όμως δεν θα έχει τον ίδιο χρόνο συμμετοχής κατά μεσούς της χρονιάς.

Για τον τρίτο παίκτη που γράφτηκε στον πίνακα του σκορ, τον Γερεμέγεφ, το μέλλον είναι άγνωστο ακόμα αφού η προετοιμασία αυτή αποτελεί αναγνωριστική για τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον προπονητή, αλλά η τρίτη θέση στην θέση του στράικερ δεν είναι απίθανο να πάει σε εκείνον.

Οι συνεργασίες μεταξύ των παικτών στον Παναθηναϊκό, φαίνονται ανεβασμένες και σίγουρα έχουν δουλευτεί στις προπονήσεις, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς έχουν καλή χημεία. Σε αυτό φυσικά έχει συμβάλει το ότι η ομάδα έχει διατηρήσει τον βασικό κορμό της από πέρσι.

Ενδεκάδα πρώτο ημίχρονο: Μπρινιόλι, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κλέινχεϊσλερ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Μαντσίνι, Σπόραρ

Ενδεκάδα δεύτερο ημίχρονο: Λοντίγκιν, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Τσοκάι, Κλέινχεϊσλερ (62’ Ζέκα), Μπερνάρντ, Παλάσιος (62’ Βέρμπιτς), Μαντσίνι (62’ Αϊτόρ), Γερεμέγεφ.

Έτσι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Αθήνα... με χαμόγελο, τη Δευτέρα (10/7), για να συνεχίσει την προετοιμασία του και το επόμενο φιλικό είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Παρασκευή (14/7) με την Χάποελ Μπερ Σεβά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0