Football Talk

ΟΦΗ: Μεταγραφές και Νταμπράουσκας θα κρίνουν αν το πλάνο των Κρητικών θα αποδειχθεί πετυχημένο

ΟΦΗ: Μεταγραφές και Νταμπράουσκας θα κρίνουν αν το πλάνο των Κρητικών θα αποδειχθεί πετυχημένο

Το μέλλον του ΟΦΗ φαίνεται «λαμπρό», κάτι όμως που δεν δόθηκε στους Κρητικούς απλόχερα αλλά αντιθέτως μόχθησαν και πάλεψαν σκληρά για να το διεκδικήσουν. Το βάρος πλέον πέφτει στον Νταμπράουσκας και την διοίκηση, με τις μεταγραφικές κινήσεις να έρχονται σε… πρώτο πλάνο.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε μία επαρχιακή ομάδα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο φινάλε της σεζόν αυτή θα ήταν αδιαμφησβήτητα ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα στην χρονιά, έκαναν σπουδαίο φινάλε και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Βέβαια για να μπορέσει μία ομάδα να μπει στα Play off της Super League πρέπει να κάνει μία σημαντική προσπάθεια όχι μόνο κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά από την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Η κατάλληλη στελέχωση του ρόστερ αποτελεί το «Α και το Ω» σε μία ομάδα, μετά από τον ικανό προπονητή, όπου στην περίπτωση του ΟΦΗ, με τον Νταμπράουσκας στην άκρη του πάγκου υπάρχει ήδη μια σιγουριά.

ΟΦΗ: Το «ξέσπασμα» του Νταμπράουσκας (vid) | Novasports

Ο Λιθουανός ανέλαβε την ομάδα από την 11η θέση μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την ζώνη τον του υποβιβασμού Οκτώβρη του 2022 και την οδήγησε με σχετική άνεση στην κορυφή των Play out. Ο επόμενος στόχος είναι ένας και μάλιστα πολύ ξεκάθαρος, είσοδος στα Play off της ερχόμενης σεζόν και γιατί όχι; Διεκδίκηση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Όπως όλες οι ομάδες έτσι και ο ΟΦΗ έχει βγει στην αγορά και προσπαθεί να βρει λύσεις για τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ, με του Κρητικούς να ψάχνουν για τουλάχιστον έναν παίκτη σε κάθε γραμμή του γηπέδου.

Ο Λιθουανός προπονητής είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί με 3-5-2, επομένως η αποχώριση του στόπερ, Διαμαντή δημιούργησε μία μικρή σύγχυση η οποία και ηρέμισε γρήγορα με την απόκτηση Καρώ από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και στο χτίσιμο των επιθέσεων από την άμυνα. Η ανάγκη όμως για άλλον έναν στόπερ είναι δεδομένη και διαφαινόμενη απόκτηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου από την Μπόχουμ δείχνει η ιδανική κίνηση για τους Κρητικούς.


Διαταγή τα «θέλω» του Νταμπράουσκας – Ακολουθεί πιστά ο ΟΦΗ!

Στην μεσαία γραμμή ένας χαφ θεωρείτε τουλάχιστον απαραίτητος είτε για να αγωνίζεται δίπλα στον Μεγιάδο είτε να κάνει τα «ρεπό» του, καθώς ο Αργεντινός παίζει στα… κόκκινα εδώ και πέντε χρόνια και σίγουρα θα χρειαστεί πλέον κάποιες ανάσες μπαίνοντας στα πρώτα του ηλικιακά «άντα».

ΟΦΗ: Με Μεγιάδο κόντρα στη Λαμία | Η «ασπρόμαυρη» αποστολή - Onsports.gr

Αφού θωρακιστεί η άμυνα και το κέντρο, σειρά θα πρέπει να πάρει η επίθεση. Με τους Ντίκο και Τοράλ να αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των επιθετικών πρωτοβουλιών της ομάδας, θα ήταν εύλογο να είχαν περισσότερες βοήθειες.

Η προσθήκη του Ριέρα δείχνει ακριβώς αυτή την προσέγγιση αλλά ο 27χρονος Ισπανός δεν θα μπορέσει να δώσει τα λύσεις σε όλα τα δημιουργικά προβλήματα. Η απόκτηση ενός επιθετικού ή δεύτερου επιθετικού για να γεμίσει το ρόστερ θα μπορέσει να δώσει επιπλέον επιλογές στο Νταμπράουσκας «λύνοντας» του τα χέρια.

Ριέρα ο... πρώτος! - Ofi FC

Η απόκτηση εξτρέμ θα εξαρτηθεί κυρίως από το σύστημα που θα επιλέξει εν τέλει να ακολουθήσει ο Λιθουανός προπονητής, καθώς με το 3-5-2 πιθανότατα δεν θα χρειαστεί. Αν βέβαια δοκιμάσει όμως το 4-3-3 τότε ίσως να μην βγαίνουν τα… κουκιά και προστεθεί ένας ακόμη πλάγιος επιθετικός.

Φαίνεται πως το πλάνο του ΟΦΗ είναι από τα πιο ορθολογικά και καλοσχεδιασμένα στην Ελλάδα δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον, το μόνο που μένει πλέον είναι και το δυσκολότερο κομμάτι, να τις εκπληρώσει. Άλλωστε μέχρι και τον Μανδά δεν προσπάθησαν να τον «ξεπουλήσουν» αλλά αντιθέτως τον διατηρούν στο ρόστερ με σκοπό να πάνε μαζί μπροστά (προς το παρών τουλάχιστον).

Μανδάς στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Στόχος του ΟΦΗ πάντα η 6άδα» - Συνέντευξη |  sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0