Football Talk

Ολυμπιακός: Πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ στη σεζόν, ξανά από ξένο παίκτη – Ποιος ήταν ο τελευταίος Έλληνας; (video)

Ολυμπιακός: Πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ στη σεζόν, ξανά από ξένο παίκτη – Ποιος ήταν ο τελευταίος Έλληνας; (video)

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία επιβεβαιώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο από τον Ολυμπιακό, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να ανοίγει το σκορ και να είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για τους «ερυθρολεύκους», στο «παρθενικό» φιλικό προετοιμασίας. Ποιος ήταν ο τελευταίος Έλληνας που ξεκίνησε με το… δεξί τη σεζόν;

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του για την σεζόν 2022-23, προηγείται με 1-0 της Σλοβάτσκο, στο ντεμπούτο του Μαρτίνεθ στον πάγκο του.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση μισής ώρας, και αυτομάτως συνέχισε μία άτυπη παράδοση που λαμβάνει χώρα για τους Πειραιώτες, τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ποια είναι αυτή; Πως το πρώτο γκολ, στην εκάστοτε σεζόν, στα φιλικά προετοιμασίας, επιτυγχάνεται πάντα από ποδοσφαιριστή που δεν είναι Έλληνας.

Η αρχή έγινε το 2020, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Ομόνοιας και ο Μαντί Καμαρά είχε ανοίξει το σκορ.

Το στατιστικό συνεχίστηκε προ διετίας, όταν ο «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 1-0 την Βόλφσμπεργκερ, με τον Χασάν να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.


Το ιδιαίτερο της υπόθεσης «τρίτωσε» πέρυσι, με τον Ολυμπιακό να «σπάει» το ρόδι στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του απέναντι στην Φορτούνα Σιτάρντ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά εν τέλει επικράτησε με 2-1, με τον Σισέ να είναι ο πρώτος που σκόραρε στη νέα χρονιά, με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά.


Ποιος λοιπόν ήταν ο τελευταίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που άνοιξε τον λογαριασμό σε μία σεζόν; Ο Δημήτρης Μάνος, το καλοκαίρι του 2019, στη νίκη της ομάδας του με 3-2 επί της Βιτορούλ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0