Football Talk

Το «step up» του Παναθηναϊκού με Βιλένα και η παρουσία του Παπαδημητρίου!

Το «step up» του Παναθηναϊκού με Βιλένα και η παρουσία του Παπαδημητρίου!

Ο ερχομός του Τόνι Βιλένα στον Παναθηναϊκό μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει τόσο στην ίδια ομάδα, όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα οικονομικά στοιχεία και η… παρουσία του Γιάννη Παπαδημητρίου.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η πιο επίκαιρη και πολυσυζητημένη κουβέντα για τους φίλαθλους όλων των ομάδων το καλοκαίρι είναι οι μεταγραφές. Αν μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για τον Παναθηναϊκό, οι τελευταίες μέρες είχαν… πάρει φωτιά. Δεδομένα η ομάδα στις 10 Ιουλίου ολοκληρώνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία και οι μέρες για να ενταχθούν νέοι ποδοσφαιριστές στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρχίσουν και μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Για την… αργοπορία της κάλυψης των «κενών» του τριφυλλιού, τις προηγούμενες μέρες γράφτηκαν εκτεταμένες απόψεις, επαναλαμβανόμενα και με το δίκιο του καθενός (;). Το στόπερ ήταν η νούμερο ένα θέση που κυνηγούσε να ολοκληρώσει το «πράσινο» επιτελείο, όμως εμφανίστηκε ο Τόνι Βιλένα που… τάραξε τα ειδησεογραφικά νέα.

Φυσικά και την περασμένη σεζόν υπήρχε μια σχετική… μουρμούρα για τις μεταγραφές, με πολλούς παίκτες (Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μπερνάρντ) να κάνουν φέτος την πρώτη τους προετοιμασία με το «τριφύλλι». Η διαφορά του πέρσι με το φέτος όμως έχει μια μεγάλη διαφορά στο εν λόγω ζήτημα και αυτό δεν είναι άλλο πέρα από την παρουσία του Γιάννη Παπαδημητρίου. Στον Έλληνα έμπειρο τεχνικό, ο Παναθηναϊκός επένδυσε την θέληση του για το «step up» που θέλει να κάνει.

Η πρώτη κίνηση λοιπόν, μετά την έναρξη της βασικής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού είναι επίσημα ο Τόνι Βιλένα. Μια υπόθεση που… φέρει την υπογραφή του Γιάννη Παπαδημητρίου, καθώς ήταν ο άνθρωπος που ταξίδεψε και ολοκλήρωση την μετακίνηση αυτή για τους «πράσινους». Η Σαλερνιτάνα με την οποία αγωνίστηκε ο Ολλανδός χαφ την περασμένη σεζόν δεν ενεργοποίησε την οψιόν της αγοράς του ποδοσφαιριστή και έτσι ο 28χρονος πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Εσπανιόλ όπου άνηκαν τα δικαιώματα του.
bilena22dpsefor.webp

Μετά από μια γεμάτη εμπειρίες σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα, με 33 συμμετοχές, ο Βιλένα έρχεται να… αναπληρώσει το κομμάτι που λείπει από τα χαφ, μετά τη φυγή του Κουρμπέλη και να κάνει παράλληλα το κάτι παραπάνω. Τα χαρακτηριστικά του έχουν «βάρος» στο επιθετικό κομμάτι, όμως μπορεί να βοηθήσει και στις ανασταλτικές υποχρεώσεις. Η πλούσια φυσιογνωμία του και η μεγάλη του ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, μπορούν να τον κάνουν με βεβαιότητα τον «κουβαλητή» για την ομάδα και να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της αμυντικής γραμμής με την επίθεση.

Για την αγορά αυτή τα οικονομικά δεδομένα δεν ήταν συνηθισμένα για τους «πράσινους» τα τελευταία χρόνια, όμως για χάρη του Βιλένα, η διοίκηση της ομάδας δαπάνησε ένα πόσο κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ που κατέληξαν για την αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή (δηλ. στην Εσπανιόλ), ενώ παράλληλα στον παίκτη δόθηκε τετραετές συμβόλαιο με τον ετήσιο μισθό του να ξεπερνάει αρκετά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ! Αν δηλαδή το συμβόλαιο ολοκληρωθεί με συνέπεια η ΠΑΕ θα έχει δαπανήσει ένα ποσό κοντά στα 6 εκατομμύρια, μαζί με τις υποχρεώσεις της εφορίας.
vilena.webp

Το επίπεδο της μεσαίας γραμμής πλέον για τον Παναθηναϊκό, ίσως και να θεωρείται η πιο… δυνατή του, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον έχει στη διάθεση του να χρησιμοποιήσει παίκτες όπως ο Τσούρισιτς και ο Βιλένα. Φυσικά, όλοι οι περσινοί του αγαπημένοι θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμοι (σσ πλην Κουρμπέλη). Η προσωπική μου άποψη σχετικά με την όποια μεταγραφή γίνεται όμως, είναι πως καθρέπτης του κάθε παίκτη είναι το γήπεδο και εκεί θα πρέπει να τον κρίνουμε. 

Ο 28χρονος χαφ είναι πλέον μέρους του Παναθηναϊκού, γεγονός που ανεβάζει τον… πήχη στην ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τέτοιες κινήσεις είναι καλό να συμβαίνουν, όπως αντίστοιχα η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει τον Πινέδα στη χώρα μας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0