Football Talk

Τότε αντίπαλοι, τώρα θα παίξει για αυτόν: Η συνάντηση Τσάκα – Τσάμπι Αλόνσο στο τελευταίο ματς της Άρσεναλ στο Champions League! (video)

Τότε αντίπαλοι, τώρα θα παίξει για αυτόν: Η συνάντηση Τσάκα – Τσάμπι Αλόνσο στο τελευταίο ματς της Άρσεναλ στο Champions League! (video)

Ποιος να το περίμενε… Πως θα μεσολαβήσουν έξι χρόνια και η Άρσεναλ δεν θα έχει αγωνιστεί στο Champions League. Πως τότε ο Τσάμπι Αλόνσο αποτελούσε βασικό μέλος της Μπάγερν Μονάχου που «κατατρόπωνε» τους «κανονιέρηδες», και μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτός θα είναι προπονητής, και ο Γκρανίτ Τσάκα θα είναι ποδοσφαιριστής του…

Γυρνάμε τον χρόνο στη σεζόν 2016-17. Τότε που η Άρσεναλ συναντούσε τη Μπάγερν Μονάχου σε «διπλά» ματς, στην φάση των «16» του Champions League, αλλά δεν ήταν εφικτό να μπει στη διαδικασία να κοντράρει τους Βαυαρούς.

Προφανώς και ήθελε ο Αρσέν Βενγκέρ, αλλά έμοιαζε φανερό εξαρχής πως η Μπάγερν ήταν το φαβορί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης και αυτό φανερώθηκε από την πρώτη κιόλας συνάντησή τους επί γερμανικού εδάφους. Ευρεία επικράτηση των γηπεδούχων με 5-1 και επί της ουσίας, η πρόκριση ξεκαθαρίζει από την πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες.

Ακολουθεί η ρεβάνς, η Άρσεναλ προηγείται με τον Θίο Γουόλκοτ, αλλά καταρρέει. Δεν προλαβαίνει καν να σκεφτεί μήπως η ιστορία με την… ημιτελή ανατροπή επί της Μίλαν αναβιώσει, μένει με παίκτη λιγότερο και η Μπάγερν Μονάχου δεν σταματά. Σκοράρει ξανά πέντε φορές και προκρίνεται πανηγυρικά στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.



Μεσολαβούν έξι σεζόν και η Άρσεναλ – παραδόξως – δεν ξανά εξασφαλίζει τη συμμετοχή της για το Champions League. Η πιο κοντινή ανάμνηση ήταν το… βαρύ 10-2 σε 180 λεπτά από τη Μπάγερν. Τότε που ο Τσάμπι Αλόνσο δέσποζε στη μεσαία γραμμή των Γερμανών και ο Γκρανίτ Τσάκα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του, στην 5η συνολικά φορά που βρήκαν ο ένας τον άλλον αντίπαλο.

Δύο νίκες ο Ελβετός, ισάριθμες ο Ισπανός και μία ισοπαλία, την σεζόν 2014-15, σε ένα ΓκλάντμπαχΜπάγερν Μονάχου 0-0. Τα χρόνια πέρασαν. Η Άρσεναλ ξαναβγήκε στο Champions League, αλλά ο Τσάκα δεν θα φορέσει τη φανέλα με τα… αστέρια. Αναχωρεί για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Εκεί που θα έχει για προπονητή του τον Τσάμπι Αλόνσο, που τον υποχρέωσε στην τέταρτη πιο «ηχηρή» ήττα της καριέρας του!


Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0