Football Talk

Εθνική Νέων: Οι δύο 5άρες «έγραψαν» αρνητική ιστορία στο Euro U19 και πάει σπίτι της (video)

Εθνική Νέων: Οι δύο 5άρες «έγραψαν» αρνητική ιστορία στο Euro U19 και πάει σπίτι της (video)

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με το… αριστερό στο Euro U19, δεχόμενη συνολικά 10 γκολ στις αναμετρήσεις της με Νορβηγία και Ισπανία. Αυτή η επίδοση αποτελεί τη χειρότερη στην ιστορία του θεσμού και οι πιθανότητες για πρόκριση όλο και λιγοστεύουν.

Η κακή αρχή με τη Νορβηγία αλλά και την Ισπανία έφεραν την Εθνική Νέων με την… πλάτη στον τοίχο. Δέχθηκε σε αμφότερα ματς από πέντε γκολ και μολονότι απέναντι στους Σκανδιναβούς λίγο έλειψε να έρθει η ανατροπή (5-4), κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για το παιχνίδι με τους Ίβηρες (5-0).

Από το 2003, που δημιουργήθηκε ο θεσμός, δεν έχει υπάρξει κανείς που να έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίκτυα του τόσες φορές, στους πρώτους δύο αγώνες της τελικής φάσης. Όσες χώρες έχουν συμμετάσχει δεν ανέδειξαν τόσο έντονα προβλήματα στην ανασταλτική τους λειτουργία και τα χρόνια όπου οι «φουρνιές» μας έφταναν στον τελικό (2007, 2012) φαίνονται… μακρινά.

Την αρνητική επίδοση μέχρι πρότινος κατείχαν τρεις ομάδες, οι οποίες είχαν δεχθεί από εννέα γκολ. Πρώτη χρονικά ήταν η Τουρκία το 2006, η οποία είχε ηττηθεί από την Ισπανία με το «βαρύ» 5-3, ενώ είχε αναδειχθεί ισόπαλη με την Πορτογαλία (4-4) σε ένα απολαυστικό ματς.

Το 2007 η Ρωσία είχε ανάλογη… τύχη, καθώς έχασε από τη Γερμανία (3-2) και τη Σερβία (6-2), ενώ πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η Ουγγαρία. Στη διοργάνωση του 2014 η Αυστρία και η Πορτογαλία επικράτησαν με άνεση (3-1 και 6-1 αντίστοιχα) για να την αφήσουν εκτός συνέχειας.

Μάλιστα, καμία από τις τρεις δεν κατάφερε να προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση, κάτι πολύ πιθανό και για την Εθνική μας, η οποία αναζητά ένα θαύμα για να περάσει στα ημιτελικά. Χρειάζεται νίκη επί της Ισλανδίας την τελευταία αγωνιστική και δύο ήττες της Νορβηγίας, ενώ παράλληλα πρέπει να υπερτερεί και στην μεταξύ τους διαφορά τερμάτων στην τριπλή ισοβαθμία.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0