Football Talk

Λουίς Ενρίκε: Τα διαπιστευτήρια αλά… Αντσελότι και το απόλυτο χάος της Παρί Σεν Ζερμέν

Λουίς Ενρίκε: Τα διαπιστευτήρια αλά… Αντσελότι και το απόλυτο χάος της Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Λουίς Ενρίκε είναι ο νέος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν και μόνο ο Κάρλο Αντσελότι διέθετε την ίδια… τεχνογνωσία με εκείνον, σε σύγκριση με τις προηγούμενες επιλογές της διοίκησης. Διακαής πόθος της η κατάκτηση του Champions League, ωστόσο η ομάδα βρίσκεται στο… χείλος του γκρεμού.

Σχετικά Άρθρα

Τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας, αλλά θεωρεί πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει σε αυτόν ενός συλλόγου. Ο Λουίς Ενρίκε αποτελεί τον νέο τεχνικό της Παρί Σεν Ζερμέν και καλείται να πραγματοποιήσει την μεγάλη επιθυμία της, που κανένας άλλος δεν κατάφερε προηγουμένως.

Όλα όσα έχουν γίνει από το 2011, απ’ όταν ανέλαβαν το κλαμπ οι Καταριανοί, αποσκοπούν στο μεγάλο όνειρο για το επόμενο βήμα και την άνοδο στην κορυφή της Ευρώπης. Το Champions League είναι το πιο δύσκολο τρόπαιο που μπορεί να πάρουν οι Παριζιάνοι και οι απόπειρές τους προς το παρόν έχουν μόνο αρνητικό πρόσημο.

Από την μεγάλη «αυτοχειρία» απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπου το υπέρ τους προβάδισμα με 4-0 από το πρώτο παιχνίδι χάθηκε στα τελευταία λεπτά του επαναληπτικού (6-1), έως τον χαμένο τελικό με την Μπάγερν Μονάχου (1-0) το 2020. Απ’ όταν τα χρήματα άρχισαν να ρέουν, όλοι οι προπονητές που ήρθαν δεν είχαν τα κατάλληλα διαπιστευτήρια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Μοναδική εξαίρεση ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος είχε κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά με την Μίλαν (2003, 2007), προτού προσληφθεί στην Παρί, ενώ οι Λοράν Μπλαν, Ουνάι Έμερι, Τόμας Τούχελ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και Κριστόφ Γκαλτιέ δεν είχαν καταγράψει ποτέ ανάλογες επιτυχίες στο παρελθόν. Συνεπώς, θα ήταν και πολύ δύσκολο να έρθει αυτή η διάκριση, κάτι βέβαια που δεν ισχύει στην περίπτωση του Ενρίκε.

Το ρόστερ του είναι πολύ πιο έτοιμο, απ’ αυτό που είχε ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, και ο Ισπανός έχει σηκώσει το τρόπαιο το 2015 με την Μπαρτσελόνα και μάλιστα στην πρώτη του σεζόν στη Βαρκελώνη. Αυτό, μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σαν «οδηγό», ωστόσο τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει εκεί δυσκολεύουν το έργο του.

Στο Παρίσι θα βρει έναν παλιό του… φίλο, τον Νεϊμάρ, ο οποίος ήταν στα καλύτερα του όταν συνεργάστηκαν στους «μπλαουγκράνα». Έκτοτε, ο Βραζιλιάνος αποχώρησε, οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να πιάσει τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης και τα λεφτά της μεταγραφής του (222 εκατ. ευρώ) δεν είχαν αντίκρισμα.

Παράλληλα, πρέπει να διευθετηθεί και το ζήτημα με τον άλλο σούπερ σταρ της ομάδας, με το συμβόλαιο του Κιλιάν Εμπαπέ να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και τον σύλλογο να μην θέλει να τον χάσει ως ελεύθερο. Έτσι, του έχει σταλθεί τελεσίγραφο από τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί ότι πρέπει είτε να ανανεώσει, είτε να πουληθεί αυτό το καλοκαίρι.

Επιπλέον, ο Λιονέλ Μέσι έχει ήδη πει «αντίο» και θα ενσωματωθεί στην Ίντερ Μαϊάμι. Τα κενά που δημιουργούνται στο ρόστερ είναι όλο και περισσότερα και παρότι έχουν ήδη «κλείσει» παίκτες όπως ο Μάρκο Ασένσιο και ο Μίλαν Σκρίνιαρ, η μεταγραφική ενίσχυση ίσως να χρειαστεί να είναι πιο έντονη.

Ο Ενρίκε εισέρχεται απευθείας στα «βαθιά» και έχει να επιδιορθώσει τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν το κλαμπ. Έχει αποδείξει πως ξέρει να φέρνει επιτυχίες και καλείται στην Παρί να κάνει μία από τις μεγαλύτερες υπερβάσεις για να την φέρει εκεί όπου την ονειρεύεται για χρόνια η διοίκηση.

Χρήστος Σκούρας 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0