Football Talk

Ο Βέρμπιτς, η πίεση και το… όμορφο ντεμπούτο του Τζούριτσιτς με τον Παναθηναϊκό! (video)

Ο Βέρμπιτς, η πίεση και το… όμορφο ντεμπούτο του Τζούριτσιτς με τον Παναθηναϊκό! (video)

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Πετρολούλ με 2-0, στο τρίτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του, με τον Βέρμπιτς να… αφυπνίζεται, την πίεση να είναι ασφυκτική και τον Φίλιπ Τζούριτσιτς να ντεμπουτάρει, κερδίζοντας τις εντυπώσεις!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία και το απόγευμα της Τρίτης (4/7) έδωσε το τρίτο του φιλικό παιχνίδι. Αυτή τη φορά αντίπαλο του είχε την Πετρολούλ, η οποία καθυστέρησε να αφιχθεί στο γήπεδο και η αναμέτρηση ξεκίνησε σχεδόν είκοσι λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα (19:00).

Το παιχνίδι για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε και πάλι μοιρασμένο χρόνο για τους ποδοσφαιριστές του. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Κώτσιρας, Τσόκαϊ, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Βέρμπιτς, Παλάσιος και Γερεμέγεφ, να συμπληρώνουν την ενδεκάδα. Οι «πράσινοι» από την αρχή του παιχνιδιού βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, γεγονός που δεν είχε καταφέρει στα δυο πρώτα φιλικά να βρει. Αυτό το γεγονός φαίνεται πως ικανοποίησε τον προπονητή της ομάδας.

Γεγονός που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η παρουσία του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, η οποία δεν… πέρασε απαρατήρητη μετά από καιρό. Η αλήθεια είναι πως ο Σλοβένος εξτρέμ την περασμένη σεζόν ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη απογοήτευση της ομάδας, δεδομένων των απαιτήσεων που υπήρχαν και όλοι πλέον ελπίζουν να δουν ένα άλλο πρόσωπο από αυτόν. Οι επαφές του με την μπάλα ήταν τίμιες, μοιράζοντας σωστές μπαλιές όταν αυτό χρειάστηκε και φυσικά πέτυχε το πρώτο τέρμα για τους «πράσινους».

Η πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μισό, ήταν ικανό να του δώσει αρκετές κλεμμένες μπαλιές μέσα από τις οποίες οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς κατάφεραν να βρουν τελικές. Φυσικά, το πρέσινγκ είναι κομμάτι το οποίος ο Σέρβος τεχνικός αρέσκεται ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο στοιχείο και απαιτεί από όλους τους ποδοσφαιριστές του να συμβάλουν σε αυτό.

Αξιοσημείωτο από το παιχνίδι, ήταν και το ντεμπούτο του Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος κέρδισε τις θετικές εντυπώσεις του κοινού. Ο Σέρβος διεθνής στα πρώτα του λεπτά με το τριφύλλι στην καρδιά, έγινε κομβικός παράγοντας στην επίτευξη του πρώτου γκολ της ομάδας, όταν με ένα τακουνάκι γύρισε την μπάλα στον Κώτσιρα, με τον Έλληνα μπακ να βρίσκει τον Βέρμπιτς, ο οποίος κοντρόλαρε και έκανε το 1-0 στο 23’.

Οι επαφές του Τζούριτσιτς από την αρχή του παιχνιδιού, έδειξαν πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση. Αυτό το γνωρίζαμε βέβαια και από το παρελθόν του παίκτη, αλλά και από το ρεπορτάζ το οποίο μεταφέρουν οι απεσταλμένοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ στην προετοιμασία του τριφυλλιού, οι οποίοι τον είδαν με τα μάτια τους. Στις καλές του ενέργειες μπορούν να λογίζονται τόσο η τρομερή κάθετη μπαλιά στον Γερεμέγεφ που βγήκε τετ-α-τετ και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, όσο και η εκτέλεση του που είχε ο ίδιος ο Τζούριτσιτς με κατάληξη το αντίπαλο δοκάρι.

Το επόμενο φιλικό για τον Παναθηναϊκό θα πραγματοποιηθεί σε μερικές ώρες, δηλαδή το απόγευμα της Τετάρτης (19:00 ώρα Ελλάδας) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0