Football Talk

Νορβηγία - Ελλάδα 5-4: Πήγε να κάνει επική ανατροπή, αλλά… τελείωσε ο χρόνος! (video)

Νορβηγία - Ελλάδα 5-4: Πήγε να κάνει επική ανατροπή, αλλά… τελείωσε ο χρόνος! (video)

Ξεκίνημα με το αριστερό για την Εθνική μας ομάδα στο EURO 2023 των u-19, με την Ελλάδα να ηττάται τελικά με 5-4 από τη Νορβηγία, παρά την υπερπροσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Νορβηγίας δεν θα μπορούσε να διανοηθεί όσα έγιναν στην πρεμιέρα της χώρας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα u-21 απέναντι στην Εθνική μας ομάδα, με τους τυπικά γηπεδούχους να προηγούνται με 5-0, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Η ελληνική ομάδα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, και προτού το καταλάβει, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, με τη συμπλήρωση 18 λεπτών. Ο Ρόαλντσοϊ έκανε το 1-0 στο 6ο λεπτό, για να έρθει ο Όντεγκαρντ στο 15΄ και να κάνει άμεσα το 2-0, σε μία φάση που ξεκίνησε από έμμεσο.


Τον χορό των γκολ συνέχισε ο πρώτος σκόρερ της Νορβηγίας, Φλατάγκερ, στο 18’, ώστε να περάσει άλλος τόσος χρόνος, και να δούμε τους «βίκινγκς» να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.


Τέταρτο γκολ από τον Σκόγλβολβ στο 36’, με τον Όντεγκαρντ να θυμίζει τον… συνονόματό του στην Άρσεναλ, και να κάνει το 5-0 στο 45’.


Από εκεί και πέρα όμως, ο διακόπτης φάνηκε να γυρνά με απίθανο τρόπο, με την Εθνική να «πληρώνει» τους Νορβηγούς με το ίδιο νόμισμα, αλλά να μην της φτάνει ο χρόνος…


Ο Τζίμας μείωσε αρχικά στο 52ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρια για να κάνει άμεσα το 5-2.


Εν τέλει, το δεύτερο γκολ ήρθε στο 80' με τον Σταυρόπουλο που εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των Νορβηγών στο δεύτερο μέρος.

Και στο 81' η Ελλάδα ήρθε να κάνει το ματς-θρίλερ με το δεύτερο γκολ του Τζίμα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κυριόπουλου και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 5-3.

Στο 90+1' ο Τζίμας άγγιξε το χατ τρικ με τον Ρι να τον κερδίζει στο τετ α τετ στερώντας από την Εθνική μας ομάδα το 5-4 που ήρθε στο 90+5' από τον Καλογερόπουλο.

Νορβηγία: Ρι, Μουρουγκεσαπιλάι, Χόπλαντ, Χαράμ (46' Χόλτεν), Μπάσι (46' Αντρέσεν), Ρόαλντσεϊ (62' Μπρούσετ), Σκόβγκολντ, Έντεγκαρντ (46' Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46' Φαράας).

Ελλάδα: Μοναστηρλής, Δεληγιάννης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Γεωργιάδης, Κοττάς (46' Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82' Νικολάου), Τσίκος (61' Γκούμας), Γκολφίνος (61' Κυριόπουλος), Γκιτέρσος (46' Tζίμας).


www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0