Football Talk

Σάντρο Τονάλι: Η πώληση Ιταλού που «έσπασε ταβάνι» ξεπερνώντας Ζορζίνιο και Μπουφόν

Σάντρο Τονάλι: Η πώληση Ιταλού που «έσπασε ταβάνι» ξεπερνώντας Ζορζίνιο και Μπουφόν

Με τα ασπρόμαυρα της Νιούκαστλ θα συνεχίσει να αγωνίζεται πλέον ο Τονάλι χτυπώντας «ταβάνι» στην λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων Ιταλών ποδοσφαιριστών. Το BN Sports μάζεψε την νέα, ανανεωμένη top 5αδα και σας την παρουσιάζει. 

Ο Σάντρο Τονάλι είναι και επίσημα η νέα μεταγραφή της Νιούκαστλ με ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα Ιταλού ποδοσφαιριστή. Οι «καρακάξες» χρειάστηκαν να δαπανήσουν 70 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Ιταλό μέσο της Μίλαν.

Η γειτονική μας χώρα φημίζεται για το ποδοσφαιρικό της ταλέντο και την ποιότητα των αθλητών που… παράγει, όμως η μεταγραφή του Τονάλι στο «Νησί» ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα θρυλικά (και μη) ονόματα που είχαν προηγηθεί πριν από τον 23χρονο.



1. Σάντρο Τονάλι, με 70 εκατομμύρια από την Μίλαν στην Νιούκαστλ

Όπως προαναφέρθηκε ο νεαρός απολαμβάνει πλέον την «μοναξιά» της κορυφής στην λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες μεταγραφές Ιταλών ποδοσφαιριστών.

Τα 70 εκατομμύρια που δαπάνησαν οι «καρακάξες» για χάρη του έσπασαν όλα τα... κοντέρ χαρίζοντας του έναν μοναδικό τίτλο που δύσκολα θα ξεπεραστεί από άλλον συμπατριώτη του στο κοντινό μέλλον.  

Βέβαια και ο Τονάλι σε ηλικία 23 ετών δεν έχει κάνει και λίγα πράγματα. Κατάφερε να καθιερωθεί από πολύ μικρή ηλικία στο βασικό σχήμα των «ροσονέρι» και ήταν αναντικατάστατο μέλος της πρωταθληματικής τους σεζόν το 2022.

Η αποχώριση του πλήγωσε βαθιά τον λαό της Μίλαν καθώς έπρεπε να πουν «αντίο» σε ένα δικό τους παιδί, σε έναν πραγματικό… ροσονέρι.



2. Ζορζίνιο, με 57 εκατομμύρια από την Νάπολι στην Τσέλσι

Ο Ιταλοβραζιλιάνος μέσος μετακόμισε στο Λονδίνο το 2018 ακολουθώντας πιστά τον τότε προπονητή του ο οποίος έκανε το ίδιο ακριβώς ταξίδι.

Ο Μαουρίσιο Σάρι είχε και έχει σε τεράστια εκτίμηση τον Ζορζίονιο, τόση που αφού ανέλαβε τον πάγκο της Τσέλσι έφερε μαζί του από την Νάπολη και τον 26χρονο τότε χαφ. Οι δυο τους μαζί κατέκτησαν το Europa League, με τον Σάρι όμως να αποχωρεί στο τέλος εκείνης της σεζόν από τους «μπλε».

Ο Ζορζίνιο συνέχισε να αγωνίζεται στην Τσέλσι και κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης το 2021 τερματίζοντας ταυτόχρονα και στην τρίτη θέση για την «χρυσή μπάλα».

Jorginho not winning Ballon d'Or would be 'strange', says Mancini as  Chelsea star 'dreams big' | Goal.com UK

3. Τζανλουίτζι Μπουφόν με 52,9 εκατομμύρια από την Πάρμα στην Γιουβέντους

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για τον μεγάλο «Τζίτζι», έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και του κόσμου.

Σε μία περίοδο όπου οι μεταγραφές των πολλών εκατομμυρίων γινόντουσαν με το «σταγονόμετρο» η Γιουβέντους πείστηκε απόλυτα από τις ικανότητες του 23χρονου τότε κίπερ και σπατάλησε σχεδόν 53 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει το 2001. Η πορεία του Μπουφόν με τα χρώματα της «μεγάλης κυρίας» απέδειξε πως άξιζε αυτό το υπέρογκο ποσό και μάλιστα με το παραπάνω.

Πλέον στα 45 του ο Μπουφόν κάνει ακόμα αυτό που αγαπάει αγωνιζόμενος και πάλι κάτω από τα γκολ ποστ της Πάρμα στην δεύτερη όμως τη τάξει κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Gianluigi Buffon pens new Parma contract that will see him playing  elite-level football at the impressive age of 46 | talkSPORT  

4. Κριστιάν Βιέρι με 46,5 εκατομμύρια από την Λάτσιο στην Ίντερ

Ο Ιταλός επιθετικός από την Μπολόνια έχει κάνει μία τεράστια γύρα από πάρα πολλές ομάδες του πρωταθλήματος, η κορυφαία του μετακίνηση όμως παραμένει η μεταγραφή του από την Λάτσιο στην Ίντερ το 1999.

Η «νερατζούρι» έβγαλαν από τα ταμία τους πάνω από 46 εκατομμύρια για να αποσπάσουν την υπογραφή του Κριστιάν Βιέρι. Το παράδοξο είναι πως παρά τα αμέτρητα εκατομμύρια που δόθηκαν, συνυπολογίζοντας πάντα πως μιλάμε ακόμη για τη  προηγούμενη χιλιετία, ο Βιέρι δεν κατάφερε σε έξι χρόνια παρουσίας του στο Μιλάνο με την φανέλα της Ίντερ να σηκώσει κάποιο τρόπαιο και στο τέλος αποχώρησε ως ελεύθερος για την Μίλαν.

Μία μεταγραφή που θα ήταν ασφαλές να πούμε πως δεν…έπιασε.


Αφιέρωμα στον Κριστιάν Βιέρι(video) - Giafkasports.gr

5. Φεντερίκο Κιέσα, με 42,5 εκατομμύρια από την Φιορεντίνα στην Γιουβέντους

Το όνομα Κιέσα το μάθαμε πρώτα εξαιτίας του Ενρίκο και στην συνέχεια από τον γιό του τον Φεντερίκο. Φαίνεται πως το ταλέντο είναι... οικογενειακή υπόθεση.

Ο γιός όμως έχει την δυνατότητα να κοκορεύεται στον πατέρα του για μία μεταγραφή που εκείνος δεν μπόρεσε ποτέ του να φτάσει ούτε καν κοντά. Ο Φεντερίκο ξεκίνησε την καριέρα του από την Φιορεντίνα και κατάφερε από νωρίς να «μαγέψει» το κοινό στο Αρτέμιο Φράνκι. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Κιέσα με την μοβ φανέλα προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον από την Γιουβέντους. Με την «μεγάλη κυρία» να εκτιμά δεόντως τα εγχώρια… προϊόντα, έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει.

Καταθέτοντας ένα ποσό άνω των 42 εκατομμυρίων ευρώ ο Κιέσα αποχαιρέτησε την Φλωρεντία και ταξίδεψε για το Τορίνο.

VIDEO Juventus-Chelsea 1-0, highlights, gol e sintesi: decisivo Federico  Chiesa all'Allianz Stadium - OA Sport

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0