Football Talk

Από τον Ριβέρα στον Αντσελότι και τον Ζέεντορφ: Τα «10άρια» της Μίλαν που άφησαν εποχή (video)

Από τον Ριβέρα στον Αντσελότι και τον Ζέεντορφ: Τα «10άρια» της Μίλαν που άφησαν εποχή (video)

Η διαχρονικότητα της Μίλαν αποδεικνύεται και από τους ποδοσφαιριστές της που έχουν φορέσει τη φανέλα με το νούμερο «10». Από τον Λίντχολμ και τον Ριβέρα, έως τους Αντσελότι και Ζέεντορφ, αλλά και το νέο της «αστέρι», τον Ραφαέλ Λεάο.

Σχετικά Άρθρα

Η Μίλαν είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στον κόσμο, με τις προσωπικότητες που φορέσανε ποτέ τη φανέλα της να τα «μαρτυρούν» όλα. Η επιστροφή στις παλιές δόξες φαίνεται να γίνεται μέσω του νέου της σούπερ σταρ, του Ραφαέλ Λεάο, ο οποίος πήρε τον αριθμό «10» στην πλάτη και αποσκοπεί να καταγράψει ανάλογες επιτυχίες με τους προκατόχους του, αλλά και έναν… συμπατριώτη του.

Τζιάνι Ριβέρα

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που «έβγαλε» ποτέ η Ιταλία και όχι μόνο η Μίλαν. Πέρασε δύο ολόκληρες δεκαετίες στον σύλλογο (1960-1979) και φημίζεται για τις πάσες του και την τεχνική του κατάρτιση. Κατέκτησε μαζί του, μεταξύ άλλων, και δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (1963, 1969).

Ρούι Κόστα

Ένας ακόμα σπουδαίος μεσοεπιθετικός και είναι ο Πορτογάλος που θα ήθελε να «μιμηθεί» ο Ραφαέλ Λεάο. Ο Ρούι Κόστα πέρασε πέντε χρόνια στην ομάδα και κατάφερε να πάρει τα πάντα μαζί της, με αποκορύφωμα το Champions League το 2003 απέναντι στη Γιουβέντους στα πέναλτι.

Νιλς Λίντχολμ

Αποτέλεσε μέλος του «θρυλικού» Γκρε-Νο-Λι μαζί με τους Γκούναρ Γκρεν και Γκούναρ Νόρνταλ. Οι τρεις τους καθοδήγησαν τους «ροσονέρι» σε τέσσαρα πρωταθλήματα την δεκαετία του ‘50, ενώ έφτασαν και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης το 1957.

Ντανιέλε Μασάρο

Ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες του κλαμπ, αφού σήκωσε μαζί του 12 κούπες. Συμπλήρωσε μία δεκαετία εκεί (1986-1995), με την μεγαλύτερη βραδιά της ζωής του να έρχεται στον τελικό της Αθήνας, καθώς σκόραρε δύο γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα (4-0) και πήρε το Champions League.

Ρουντ Γκούλιτ

Ο Γκούλιτ εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στην Αϊντχόφεν και η Μίλαν τον αγόρασε με ποσό ρεκόρ για την εποχή (6.75 εκατ. ευρώ). Οι προσδοκίες για αυτόν τεράστιες, όμως εκείνος επιβεβαίωσε πως άξιζε τα χρήματα. Βραβεύτηκε με τη «Χρυσή Μπάλα» εκείνη τη χρονιά και κατέκτησε στη συνέχεια διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών (1989 και 1990).

Κάρλο Αντσελότι

Πολύ πριν αρχίσει να «γράφει» ιστορία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ως προπονητής, τα είχε καταφέρει και ως παίκτης με την ομάδα του Μιλάνου. Ήταν και αυτός μέλος της τρομερής «φουρνιάς» του 1989 και 1990, με τον Αρίγκο Σάκι προπονητή, και σάρωσε όλους τους διαθέσιμους τίτλους, πέρα του Κυπέλλου Ιταλίας

Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς

Ο Μαυροβούνιος είχε πάρει με τον Ερυθρό Αστέρα το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1992 και «εξαργύρωσε» την τρομερή του παρουσία για να πάρει μεταγραφή στους «ροσονέρι». Μαζί τους θα πανηγυρίσει για 2η φορά με την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, πετυχαίνοντας ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία των τελικών, απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην Αθήνα (1994).

Ζβόνιμιρ Μπόμπαν

Στην ίδια… γενιά είναι και ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο οποίος παρέμεινε 11 χρόνια στην Μίλαν. Πήρε εννέα τρόπαια με τον σύλλογο και διένυσε το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του εκεί.

Κλάρενς Ζέεντορφ

Θεωρείται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος και είναι ο μοναδικός που έχει πάρει το Champions League με τρία διαφορετικά κλαμπ. Ήρθε στην Ιταλία το 2000 για λογαριασμό της Ίντερ, προτού πάει στην «μισητή» συμπολίτισσα το 2002 και καταγράψει άλλες δύο τεράστιες επιτυχίες στους τελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0