Football Talk

Euro U21: Η Ισπανία κατέβαλλε την αντίσταση της Ελβετίας και πέρασε στα ημιτελικά (video)

Euro U21: Η Ισπανία κατέβαλλε την αντίσταση της Ελβετίας και πέρασε στα ημιτελικά (video)

Η Ισπανία ξεπέρασε στην παράταση με 2-1 το εμπόδιο του Λεωνίδα Στεργίου και της Ελβετίας και εξασφάλισε ένα «εισιτήριο» για τους «4» του Euro U21. Ο Χουάν Μιράντα της Ρεάλ Μπέτις πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 103’, με ένα σουτ που κόντραρε, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Σαΐπι.

Δυσκολεύτηκε αλλά στο τέλος τα κατάφερε η Ισπανία και ξεπέρασε το εμπόδιο της «μαχητικής» Ελβετίας με 2-1 στην παράταση. Η «φούριας ρόχας» προηγήθηκε στο 68’ με τον Σέρχιο Γκόμεζ, αλλά δέχθηκε γκολ ισοφάρισης από τον Αμντούνι στο 90+1.

Στο επιπλέον 30λεπτο ήρωας αποδείχθηκε ο Μιράντα, του οποίου το δυνατό σουτ βρήκε πάνω σε αντίπαλο αμυντικό, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα Σαΐπι για το τελικό 2-1. Στα ημιτελικά του Euro U21, η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ΓαλλίαΟυκρανία (02/07).

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν ρίσκα και να προτιμούν να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας και να την κυκλοφορήσουν με ασφάλεια. Η μοναδική καλή στιγμή ήρθε με τον Σέρχιο Γκόμεζ στο 39’, αλλά το σουτ του ανακόπηκε.

Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά μέσα, αναζητώντας το γκολ της νίκης και θεώρησαν ότι το βρήκαν, όταν ο ακραίος αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, με τη δεύτερη του τελική προσπάθεια στο ματς, έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα στο 68’.

Στα πόδια του Γκόμεζ έμελλε να παρουσιαστεί και μία τρίτη ευκαιρία για να «κλειδώσει» το ματς, ωστόσο την άφησε ανεκμετάλλευτη. Η Ελβετία συνέχισε να πιέζει στα τελευταία λεπτά και έφτασε στην ισοφάριση με το διαγώνιο σουτ του Αμντούνι στο 90+1, για να στείλει το ματς στην παράταση.

Εκεί, η Ισπανία ήταν σαν να έπαιζε… μόνη της και έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Εν τέλει, ο Μιράντα επιχείρησε ένα σουτ από μακριά στο 103’, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και άλλαξε η πορεία της, ξεγελώντας τον Σαΐπι για το τελικό 2-1 της «φούριας ρόχας» και την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro U21.

Συνθέσεις:

Ισπανία (Σ. Ντένια): Τένας, Μιράντα, Πατσέκο, Παρέδες, Γκόμεζ (Βέιγκα 100'), Μπαένα (Μπερναμπέ 78'), Μπλάνκο (Μαρτίνες 100'), Σανσέτ (Ορόθ 78'), Γκόμεζ (Γκίλα 120'), Ρόδρι (Μπαρενετσέα 87'), Ρουίς.

Ελβετία (Π. Ραχμέν): Σαΐπι, Βουιγιόζ, Αμέντα, Στεργίου, Μπλουμ (Ομεράγκιτς 104'), Ρίντερ (Σοχμ 58'), Τζασάρι (Μπαρές 73'), Εντογιέ (Βον Μους 85'), Ιμέρι (Ντι Τζιούστο 85'), Μάλες (Στογίλκοβιτς 73'), Αμντούνι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0