Football Talk

Αυτά είδαμε στην… πρώτη του Μλαντένοβιτς, «φύλαξε τα ρούχα του» με Αϊτόρ και Ζέκα ο Γιοβάνοβιτς! (video)

Αυτά είδαμε στην… πρώτη του Μλαντένοβιτς, «φύλαξε τα ρούχα του» με Αϊτόρ και Ζέκα ο Γιοβάνοβιτς! (video)

Προσεκτικός με τον Αϊτόρ και τον Ζέκα παρέμεινε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία κόντρα στην Ρογκάσκα, ενώ παράλληλα ντεμπούτο έκανε ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δεύτερο φιλικό παιχνίδι στην Αυστρία που δίνει ο Παναθηναϊκός στην προετοιμασία της νέας σεζόν. Οι συνθήκες του παιχνιδιού με την Ρογκάσκα, δεν ήταν οι ίδιες με αυτό του πρώτου… ξεμουδιάσματος απέναντι στη Βίνερ Βικτόρια.

Το ματς χωρίστηκε σε δύο κομμάτια των 45 λεπτών και νικήτρια βγήκε η ελληνική ομάδα με σκορ 3-1. Σκοπός της ομάδας και του προπονητή των «πράσινων» ήταν να συμμετάσχουν ουσιαστικά οι διεθνείς ποδοσφαιριστές που απουσίαζαν μέχρι την Τρίτη (27/6), όμως σιγά-σιγά έχουν εγκλιματιστεί όλοι στις συνθήκες. Ο μοναδικός παίκτης που είχε στο πλάι του ο Γιοβάνοβιτς και δεν συμπεριέλαβε καν στην αποστολή ήταν ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος προπονήθηκε μονάχα σήμερα το πρωί, αλλά και αυτός με το χρόνο του θα ενταχθεί στο σύνολο.

Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε να μοιράσει τα δύο ημίχρονα σε δύο διαφορετικές ενδεκάδες και παρέμεινε προσεκτικός, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, με τους Αϊτόρ και Ζέκα!

Α’ ημίχρονο: Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Φικάι, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν Πέρεθ, Κλέινχεϊσλερ, Μπερνάρντ, Βέρμπιτς, Παλάσιος και Ιωαννίδης.
Β’ ημίχρονο: Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Ζέκα (80’ Τρουιγιέ), Τσόκαϊ, Τσέριν, Μαντσίνι, Αϊτόρ (80’ Καλοσκάμης) και Σπόραρ.

Στο πρώτο μισό είδαμε όμορφες συνεργασίες κυρίως μετά το ύψος του κέντρου προς την επίθεση, με τους Κλέινχεϊσλερ, Παλάσιος και Μπερνάρντ να έχουν μεγαλύτερη δραστηριότητα. Η ομάδα από τη Σλοβενία ήταν σαφώς ανώτερη ποιοτικά (σε σχέση με τη Βίνερ Βικτόρια) και έβαλε μεγαλύτερη πίεση στον Παναθηναϊκό.

Με ένα γκολ στο 25ο λεπτό από τον Ιωαννίδη, το τριφύλλι πήρε το προβάδισμα, με τον Έλληνα φορ να συνεργάζεται με τον Βαγιαννίδη και ο Βέρμπιτς μοίρασε την ασίστ με έξυπνο τρόπο. Στο 37’ ο Μπερνάρντ έκανε το 2-0 με ένα αριστερό σουτ και αυτό ήταν το τελικό σκορ στην ανάπαυλα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα, με τον Μλαντένοβιτς να κάνει το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής Σέρβος μπακ στα πρώτα του βήματα με το τριφύλλι στο στήθος, κατανόησε το ρόλο που θέλει ο Γιοβάνοβιτς να έχει ως φουλ μπακ, κάνοντας αρκετά ανεβάσματα σε όλη την αριστερή πλευρά. Το τελευταίο γκολ για τους «πράσινους» πέτυχε ο Μάγκνουσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Η Ρογκάσκα έπαιξε δυναμικά κάνοντας αρκετά φάουλ και ο προπονητής των «πράσινων» τράβηξε στον πάγκο νωρίτερα από το 90λεπτο Αϊτόρ και Ζέκα, θέλοντας φανερά να τους προστατεύσει. Όπως και στο πρώτο φιλικό, έτσι και τώρα, ο Σέρβος τεχνικός δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να δώσει σε όλους τους παίκτες του χρόνο και παράλληλα όμως θέλει να… φυλάει τα ρούχα του για να έχει τα μισά!

Αν μπορούμε να σημειώσουμε ένα αρνητικό, είναι το γεγονός πως η ομάδα δεν βρήκε τον ρυθμό που θα ήθελε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έχασε ποιοτικά λεπτά από την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει πάρει. Η ομάδα έδειξε ένα καλό δείγμα όμως και όσο περνάνε οι μέρες θα «δένει» ακόμη περισσότερο.

Επόμενο φιλικό είναι την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουλίου, με αντίπαλη την ρουμάνικη Πετρολούλ στις 19:00.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0