Football Talk

Οι Γερμανοί που άλλαξαν… τουλάχιστον δύο αγγλικές ομάδες επί Premier League: Φτιάχνουν ενδεκάδα, με «οκτάρι» τον Χάβερτς! (video)

Οι Γερμανοί που άλλαξαν… τουλάχιστον δύο αγγλικές ομάδες επί Premier League: Φτιάχνουν ενδεκάδα, με «οκτάρι» τον Χάβερτς! (video)

Αγάπησαν πολύ την Αγγλία. Τόσο πολύ που δεν ήθελαν να την αφήσουν. Και για τον λόγο αυτό, αγωνίστηκαν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές ομάδες του «Νησιού» σε επίπεδο Premier League. Ο Κάι Χάβερτς συμπλήρωσε την ενδεκάδα!

Έχουμε φτάσει τους 69 Γερμανούς που έχουν αγωνιστεί στην Premier League από το 1992 και έπειτα. Μόλις 10 από αυτούς όμως, αποφάσισαν πως η Αγγλία τους άρεσε. Πως δεν ήθελαν να την αποχωριστούν εύκολα. Και για τον λόγο αυτό, συνθέτουν μία ιδιαίτερη κατηγορία, η οποία αγωνίστηκε σε τουλάχιστον δύο διαφορετικούς συλλόγους, στον 20ο και τον 21ο αιώνα αντίστοιχα.

Η αρχή έγινε από τον Ούβε Ρόσλερ. Τον πρώτο Γερμανό ποδοσφαιριστή που σκόραρε σε επίπεδο αγγλικού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στην Premier League, τα τελευταία 32 χρόνια. Συνέβη τον Μάρτιο του 1994, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Σε αυτή αγωνίστηκε άλλωστε, προτού φορέσει και τη φανέλα της Σαουθάμπτον.


Από εκεί και πέρα, στην ιστορία έχει μείνει το όνομα και του Τόμας Χίτζλσπέργκερ, ο οποίος πέρασε από την Άστον Βίλα, την Τσέστερφιλντ, τη Γουέστ Χαμ και την Έβερτον, όντας ο 5ος Γερμανός σε ασίστ στην ιστορία της Premier League.


Συνεχίζοντας την συζήτηση των Γερμανών του… 20ου αιώνα, περνάμε στον Ντίτμαρ Χάναν. Τον μοναδικό στην ιστορία της Premier League, που αγωνίστηκε σε περισσότερες από τέσσερις αγγλικές ομάδες, έχοντας περάσει από τη Νιούκαστλ, τη Λίβερπουλ, τη Μπόλτον και τη Μάντσεστερ Σίτι, με την ΜΚ Ντονς  να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του στο «Νησί», καταγράφοντας συνολικά 268 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον Ρόμπερτ Χουτ, ο οποίος αποτέλεσε βασικό μέλος του «παραμυθιού» της Λέστερ, όντας ο βασικός στόπερ των «αλεπούδων» το 2016, υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι. Νωρίτερα, είχε αγωνιστεί στην Τσέλσι και την Μίντλεσμπρο, ενώ ουδείς θα λησμονήσει το αμυντικό δίδυμο που συνέθεσε στη Στόουκ, μαζί με τον Σόουκρος στο «Μπριτάνια».


Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται φυσικά και οι πιο πρόσφατοι. Ο Κάριους, που φυσικά έχει συνδέσει την καριέρα του, έστω και με αρνητική χροιά με τη Λίβερπουλ, ο Μπερντ Λένο που αποχώρησε πέρυσι από την Άρσεναλ για την Φούλαμ, ο Κρίστιαν Τζίγκε και  Μάρκους Μπάμπελ, με τη Λίβερπουλ να τους συνδέει και αισίως και ο Κάι Χάβερτς.

Ο τελευταίος μάλιστα, έγινε ο 11ος διαφορετικός παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Τσέλσι και την Άρσεναλ, συνεχίζοντας μία μεγάλη λίστα που ξεκινά από τον Άσλεϊ Κόουλ και φτάνει μέχρι τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και τον Ζορζίνιο, που ήταν οι πιο πρόσφατοι.

Τέλος, στην ιδιαίτερη κατηγορία των Γερμανών που αναφέραμε εντάσσονται και οι Κάντουο Μπάαχ, με θητεία σε Κρίσταλ Πάλας, Ρότσντεϊλ και Γουότφορντ, αλλά και ο Ρίντα Χάντρα, τον οποίον περισσότερο από όλους θα θυμούνται οι φίλοι της Μπράιτον, καθώς ξεκίνησε από αυτούς, εντάσσεται ακόμη στο ρόστερ των «γλάρων» και πλέον αγωνίζεται στη Μπέρμιγχαμ.

Επί της ουσίας, αν αναλογιστεί κανείς τις θέσεις που αγωνίζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής, δημιουργούμε μία ενδεκάδα. Στο «οκτώ» παίζει ο Κάι Χάβερτς, εκκρεμεί μόνο ένα στόπερ, για να πλαισιώσει τον Χουτ στο κέντρο της άμυνας!


Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα των Γερμανών που έπαιξαν τουλάχιστον σε δύο αγγλικές ομάδες:

Ντίτμαρ Χάμαν: Νιούκαστλ, Λίβερπουλ, Μπόλτον, Μάντσεστερ Σίτι, , ΜΚ Ντονς Λένο

Ρίντα Χάντρα: Μπράιτον, Μπλάκμπερν, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπέρμιγχαμ

Τόμας Χίτσλμπεργκερ: Άστον Βίλα, Τσέστερφιλντ, Γουέστ Χαμ, Έβερτον

Ρόμπερτ Χουτ: Τσέλσι, Μίντλεσμπρο, Στόουκ, Λέστερ

Λορίς Κάριους: Λίβερπουλ, Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Σίτι

Στίβεν Μπέντα: Σουόνσι, Πίτερμπρο, Σουίντον

Κάντουο Μπάαχ: Κρίσταλ Πάλας, Ρότσντεϊλ, Γουότφορντ

Μάρκους Μπάμπελ: Λίβερπουλ, Μπλάκμπερν

Ούβε Ρέσλερ: Μάντσεστερ Σίτι, Σαουθάμπτον

Κρίστιαν Τζίγκε: Λίβερπουλ, Τότεναμ

Μπερντ Λένο: Άρσεναλ, Φούλαμ

Κάι Χάβερτς: Τσέλσι, Άρσεναλ

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0