Football Talk

Σε UEFA Conference League μετονομάζεται από το 2024/25 η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση

Σε UEFA Conference League μετονομάζεται από το 2024/25 η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση

Επισημοποιήθηκε η αλλαγή ονόματος του Europa Conference League από την UEFA για την σεζόν 2024/25.

Το Europa Conference League αλλάζει επισήμως ονομασία. Η UEFA αφαίρεσε το «Europa» και πλέον από το 2024/24 θα ονομάζεται UEFA Conference League.

Μαζί με το Champions League και το Europa League το 2021 μπήκε στην ζωή μας και το Europa Conference League. Μετά από δύο πετυχημένες χρονιές με την Ρόμα το 2021/22 και την Γουέστ Χαμ 2022/23 να κατακτούν την διοργάνωση.

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Η νέα διοργάνωση, που παρουσιάστηκε κάτω από την ομπρέλα ''Europa'' στην αρχή του εμπορικού κύκλου 2021-24, καθιερώθηκε γρήγορα σε ένα ευρύ κοινό μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν.

Έρευνα μεταξύ οπαδών και εμπορικών εταίρων έδειξε ότι η αφαίρεση του ''Europa'' από το όνομα θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξή της ως αυτόνομης διοργάνωσης και αυτή η προτεινόμενη αλλαγή εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Θα τεθεί σε ισχύ στον νέο κύκλο, από τη σεζόν 2024-25.

Μαζί με το UEFA Europa League, το UEFA Conference League θα συνεχίσει να προσφέρει ''ποδόσφαιρο την Πέμπτη το βράδυ'' στους φιλάθλους σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0