Football Talk

Η 28η Ιουνίου που δεν θα ξεχάσουν ποτέ: Ντε Μπρόινε και Μανέ… συνδέονται!

Η 28η Ιουνίου που δεν θα ξεχάσουν ποτέ: Ντε Μπρόινε και Μανέ… συνδέονται!

Τη μέρα που ο Μανέ υπέγραψε στη Λίβερπουλ, γεννήθηκε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να περιγράψει την εντυπωσιακή σύμπτωση της 28ης Ιουνίου για τον Σενεγαλέζο και τον Βέλγο. Διότι συμπτωματικά, αμφότεροι, για διαφορετικούς λόγους, δεν θα ξεχάσουν την εν λόγω ημέρα.

Ο ένας βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Premier League και αποτελεί, κατά γενική ομολογία το καλύτερο «δεκάρι» στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο δεύτερος έχει αποχωρήσει από το «Νησί» και ακόμη αναζητά τα πατήματά του μακριά από το Λίβερπουλ.

Ο λόγος φυσικά για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και τον Σαντιό Μανέ. Δύο παίκτες που τα έδωσαν όλα ως αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ακόμη και αν δεν το γνωρίζουν, χαρακτηρίζονται από μία πολύ σημαντική ομοιότητα. Για την ακρίβεια, από μία ημερομηνία, την οποία αμφότεροι για διαφορετικούς λόγους δεν θα λησμονήσουν.

Ο Βέλγος στις 28 Ιουνίου του 1991, ήρθε στον κόσμο. Πολύ αργότερα έμελλε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, να διακριθεί στη Γερμανία και να αφιχθή στην Αγγλία, προκειμένου να αποτελέσει τόσο τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, όσο και κομμάτι ολόκληρης της ιστορίας της, μιας και μαζί με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στο «ιστορικό» τρεμπλ των «πολιτών».

Όσον αφορά τον Σαντιό Μανέ; Σαν σήμερα, πριν από επτά χρόνια, ο Σενεγαλέζος άφησε τη Σαουθάμπτον, με τον οποίο κατέγραψε και το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League, και υπέγραψε στη Λίβερπουλ.

Ουδείς μπορούσε να φανταστεί τότε πως η «αναγέννηση» των «κόκκινων» θα φέρει και τη δική του υπογραφή. Το «Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο» θα αποτελεί για πάντα μία από τις κορυφαίες, επιθετικές τριάδες του «Νησιού» και ο τέως επιθετικός της Λίβερπουλ, θα αναπωλείται για πολλά χρόνια ακόμη για τα πεπραγμένα του στο «Άνφιλντ».

Για τα 13 γκολ του σε 27 ματς στην πρώτη του σεζόν, σε συνδυασμό με πέντε ασίστ, για τους τελικούς του Champions League, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος των 99 βαθμών και φυσικά για το απίθανο πρωτάθλημα και την κόντρα με τη Μάντσεστερ Σίτι του Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον τίτλο να κρίνεται στους… 98, και την ομάδα του Πεπ να πανηγυρίζει.

Χωρίζονται από πολλά, ο τρόπος παιχνιδιού τους είναι ολότελα διαφορετικός, αλλά συνδέονται και από κάτι. Γενικώς, την 28η Ιουνίου, τόσο ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, όσο και ο Σαντιό Μανέ, δεν θα την ξεχάσουν ποτέ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0