Football Talk

Μαρτίνεθ - Κορδόν: «Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να κάνουμε τον Ολυμπιακό μεγαλύτερο»

Μαρτίνεθ - Κορδόν: «Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να κάνουμε τον Ολυμπιακό μεγαλύτερο»

Ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Αντόνιο Κορδόν και ο νέος προπονητής Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μίλησε για τους στόχους της ομάδας στην συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της παρουσίασής τους.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Ολυμπιακού και μαζί με τον αθλητικόο διευθυντή της ομάδας, Αντόνιο Κορδόν,, μίλησαν για τα ζητήματα που αφορούν τους «ερυθρολεύκους» και για τις φιλοδοξίες της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρτίνεθ:

«Eυχαριστώ πολύ τον πρόεδρο Μαρινάκη και την ευκαιρία που μου δίνει. Με το που μπαίνει κάποιος στο προπονητικό κέντρο, καταλαβαίνει πως το dna είναι του νικητή που θέλει μόνο να κερδίζει και να παίρνει χαρές. Ευχαριστώ τον Αντόνιο για την ευκαιρία να στήσουμε πράγματα μαζί. Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τίτλους, κατακτήσεις στον σύλλογο αυτό, να αφήσουμε μία θετική εικόνα με την παρουσία μας.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε φιλόδοξοι, είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα τους και το αποδεχόμαστε με μεγάλο κίνητρο. Βρισκόμαστε εδώ γεμάτη φιλοδοξία και με όρεξη για δουλειά. Θέλουμε να δουλέψουμε ομαδικά, να δώσουμε ώθηση στην ομάδα. Γι' αυτό όταν μας κάλεσαν εδώ να γίνουμε μέλη του θρύλου, δεν είχαμε αμφιβολία. Είμαι γεμάτος όρεξη, να δουλέψουμε σκληρά και να κάνουμε τα βήματα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για την πίεση που θα συναντήσει: «Ο λόγος που αμέσως πείστηκα να επιλέξω τον Ολυμπιακό είναι ακριβώς αυτό, είχα πληροφορηθεί για τον απαιτητικό κόσμο και την ανάγκη επιστροφών στις επιτυχίες. Πίστευα ότι στην καριέρα μου είναι η κατάλληλη στιγμή για να το προσφέρω. Είμαστε γεμάτοι φιλοδοξία, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στις επιτυχίες και να εκπληρωθούν οι στόχοι. Η φιλοδοξία για τη νίκη μάς έφερε εδώ, φυσικά για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά από την αρχή, να χτίσουμε ομάδα που θα ανταπεξέλθει στο ύψος των περιστάσεων, να προσφέρουμε στο dna».

Για το τι ζητάει από τους παίκτες του: «Αυτό που θέλω από τους παίκτες είναι να βγάλει ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μοιράζονται την ίδια νοοτροπία και να βελτιώνονται, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να μπορεί να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Φυσικά, στον 1ο προκριματικό που θα έχουμε στις 10 Αυγούστου. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να γινόμαστε δύσκολοι για τον αντίπαλο. Να παίζουμε για τη νίκη, να αγωνιζόμαστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και να ξεσηκώνουμε τον κόσμο μας με τον καλύτερο τρόπο».

Για τον αριθμό παικτών στο ρόστερ: «Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δώσω ακριβή αριθμό των ποδοσφαιριστών που θέλω στην ομάδα μου, είναι η στιγμή για να γίνουν οι εκτιμήσεις στους παίκτες, να τους αξιολογήσω. Έχω κάνει φυσικά τη μελέτη μου, αλλά θέλω να γνωρίσω τους πάντες ακόμη καλύτερα. Είναι σημαντική η προσωπική επαφή. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις, χωρίς όρια, δεν έχει σημασία ο αριθμός, αλλά το σημαντικό είναι να έχουμε επιτυχία στις επιλογές μας».

Για τα συστατικά που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός: «Για όλους μας γίνεται μία νέα αρχή, όλοι προσπαθούμε να πάμε σε νέα στάδιο. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα έχει μέλλον και συνέχεια. Πρέπει να έχουμε οτιδήποτε έχουμε στη διάθεσή μας. Παίκτες με εμπειρία, ταλέντα. Αν έχεις μελετήσει την πορεία μου, παίκτες που δούλεψαν μαζί μου ανέβασαν το επίπεδό τους. Επιμένω ότι με καθημερινή δουλειά και με συνεχόμενη όρεξη για βελτίωση, αυτό είναι το κλειδί, να έχουμε την ίδια νοοτροπία. Οι διοργανώσεις απαιτούν διαφορετικά πράγματα. Να είμαστε ικανοί ως ομάδα να δώσουμε την απάντηση».

Για τα τακτικά χαρακτηριστικά που θέλει να έχει η ομάδα: «Να παίζουμε για τη νίκη, να αξιοποιούμε τις αρετές των ποδοσφαριστών, να είμαστε γρήγορη, με ενέργεια, ένταση και με ποιότητα για να μπορεί να κερδίζει. Φυσικά να μπορεί να ανταποκριθεί στις διαφοροποιήσεις των διοργανώσεων. Μιλάμε για το στιλ. Για να κερδίσεις χρειάζεσαι πολλά και διαφορετικά στιλ, άρα ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Υπάρχουν διαφορετικά στιλ, πρέπει να είμαστε μία ομάδα έξυπνη».

Οι δηλώσεις του Αντόνιο Κορδον:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την πρόσκληση να δουλέψω σε αυτόν τον σύλλογο. Έχω δουλέψει χρόνια στο ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι κάνω το μεγαλύτερο βήμα μου, ξεπερνάει το μέγεθος του συλλόγου εκείνο όλων των προηγουμένων στους οποίους έχω δουλέψει.

Όταν έλαβα την πρόταση για το πρότζεκτ από τον γιο του προέδρου και τον πρόεδρο, η απόφαση του ήταν στιγμιαία. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να κάνουμε τον Ολυμπιακό μεγαλύτερο, να δώσουμε χαρά στον κόσμο, να συνεχίσουμε στον δρόμο αυτό. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον σύλλογο, κατάλαβε ότι υπάρχει διάθεση, ότι έχει την όρεξη να δουλέψει στον Ολυμπιακό. Ελπίζω με τη δουλειά μου να προσφέρει χαρά στον κόσμο και να είμαστε όλοι χαρούμενοι», δήλωσε αρχικά ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής.

«Ξέρω πως ό,τι κι αν πούμε αυτό που τους απασχολεί όλους είναι οι μεταγραφές. Υπάρχουν παίκτες που είναι ακριβοί, που έχουν ταλέντο και πολύ εμπειρία. Υπάρχουν παίκτες που είναι και πιο οικονομικοί. Για μας δεν έχει σημασία από ποια από τις δύο κατηγορίες θα είναι η επιλογή. Σημασία έχει όποιοι κι αν επιλέγουν για την ομάδα μας θα είναι ποδοσφαιριστές που θα μοιράζονται την ίδια ταυτότητα για τη δομή της ομάδας, την ίδια φιλοσοφία, θα έχουν την ίδια φιλοδοξία κι έτσι, όλοι θα είναι σε θέση να μπορούν προσφέρουν στο σύνολο να εκπληρώσουν τους στόχους μας».

Για το αν θα είναι η ομάδα έτοιμη στις 10 Αυγούστου: «Πραγματικά ο τρόπος μου είναι να δουλεύω στην σκιά. Να ξέρετε πως δουλεύουμε καθημερινά, έχουμε κάνει βήματα, δεν πρόκειται να κάνουμε ανακοινώσεις κάθε μέρα, ούτε να είμαστε στις εφημερίδες και να κανάλια κάθε μέρα, θα κάνουμε τις επιλογές που πρέπει και να είστε σίγουρος πως θα έχουμε μία ομάδα γεμάτη με φιλοδοξία και με δέσμευση να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0