Football Talk

Γαλανόπουλος: Ο «Γολγοθάς» που ανέβηκε, το νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ και η προετοιμασία τρία χρόνια μετά!

Γαλανόπουλος: Ο «Γολγοθάς» που ανέβηκε, το νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ και η προετοιμασία τρία χρόνια μετά!
Ο Κώστας Γαλανόπουλος έχει υπογράψει συμβόλαιο… ζωής με την ΑΕΚ και φέτος στην Ολλανδία δίπλα στον Αλμέιδα ετοιμάζεται να δουλέψει και να γίνει από τα βασικά γρανάζια στη μηχανή της νταμπλούχου Ελλάδας.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή όπου για κάθε μεγάλη ομάδα είναι ευλογία να διαθέτει. Ένα παιδί που ξεκίνησε από τα παιδικά τμήματα του συλλόγου, που μεγάλωσε παίζοντας και μαθαίνοντας ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της ΑΕΚ, που πέρασε στην πρώτη ομάδα και που μαζί της πλέον συμπληρώνει πάνω από τα μισά χρόνια της ζωής του! Στα 25 του χρόνια ο Γαλανόπουλος είναι εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, έχει πάρει μαζί της δυο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα και την Δευτέρα (26/6) υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025!

Πέρασε πάρα πολλά αυτό το παιδί την τελευταία τριετία. Όλα ανήκουν στο παρελθόν. Όμως κακά τα ψέματα, λίγοι ποδοσφαιριστές, ειδικά σε μία τόσο… ευαίσθητη ηλικία, μετά από δύο σοβαρά χειρουργεία και επί της ουσίας δύο «νεκρά» αγωνιστικά χρόνια θα είχαν την ψυχική δύναμη να επανέλθουν.

Και εδώ να πούμε και ένα τεράστιο «μπράβο» στην ΑΕΚ η οποία στήριξε όπως μπορούσε τον Γαλανόπουλο και μαζί του πλέον έχει μία σχέση ζωής.

Το απόγευμα της Τρίτης (27/6) ο Γαλανόπουλος θα μπει στο αεροπλάνο και θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Είναι η πρώτη προετοιμασία που θα κάνει ουσιαστικά ο Γαλανόπουλος μετά από τρία ολόκληρα χρόνια! Επί ημερών Μιλόγεβιτς είχε πάει στην προετοιμασία, όμως εγκατέλειψε νωρίς. Στις επόμενες δυο προετοιμασίες δεν ήταν «παρών» λόγω τραυματισμών.

Μετά από τρία καλοκαίρια λοιπόν, ο Γαλανόπουλος θα κάνει προετοιμασία! Την περιμένει και ο ίδιος πώς και πώς. Πέρυσι που ήταν στην Αθήνα και ενημερώθηκε για όσα έκανε στην Ολλανδία ο Αλμέιδα, αλλά και αντικρίζοντας το κλίμα στην ομάδα μετά την επιστροφή της από την προετοιμασία είχε, με την καλή έννοια, ζηλέψει, που δεν ήταν εκεί.

Φέτος θα είναι και ελπίζει κι αυτός, όπως και όλη η ΑΕΚ, μέσα απ’ αυτή την προετοιμασία να «χτιστεί» ψυχολογικά και αγωνιστικά προκειμένου να αποτελέσει φέτος, για το σύνολο του Αλμέιδα, μία ακόμη σούπερ επιλογή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο προπονητής την προηγούμενη εχει κάνει πολλές συζητήσεις μαζί του. Τον υπολογίζει και τον εκτιμά ιδιαίτερα. Ουσιαστικά η περσινή χρονιά ήταν για τον Γαλανόπουλο μεταβατική, προκειμένου να ετοιμαστεί για τη φετινή.

Πριν από τέσσερις εβδομάδες και μετά την κατάκτηση του νταμπλ από την ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος είχε γράψει το εξής κείμενο στο Instagram: «Ένας κύκλος δυο χρόνων με ατελείωτες εξετάσεις , ατελείωτες γνώμες , ατελείωτες θεραπείες , ατελείωτες προπονήσεις φτάνει στο τέλος του.

Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που ήταν κάθε μέρα εκεί για μένα όλη αυτή την περίοδο .Μόνο εσείς μάγκες μου ξέρετε τι πραγματικά έχουμε καταφέρει και τι έχουμε περάσει
Τέλος χρωστάω ακόμη ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς που με τα μηνύματα και την αγάπη σας με βοηθήσατε να φτάσω στο σήμερα αφήνοντας πίσω τις δύσκολες μέρες. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Ο «Γολγοθάς» έλαβε τέλος… Ο Γαλανόπουλος είναι ξανά εδώ και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Στα 25 του χρόνια, εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, με νέο συμβόλαιο, με σούπερ ψυχολογία και με έναν προπονητή δίπλα του που εμπιστεύεται απόλυτα… Για την ιστορία ο Γαλανόπουλος συνολικά με την ΑΕΚ έχει κάνει 151 συμμετοχές, σκοράροντας 10 γκολ. Την περσινή σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο έπαιξε σε 17 ματς. Φέτος θα τον δούμε περισσότερο στο γήπεδο…


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0