Football Talk

Μπήκε με το δεξί και ξεμούδιασε στην Αυστρία ο Παναθηναϊκός, με επιστροφή Αϊτόρ - Ζέκα! (video)

Μπήκε με το δεξί και ξεμούδιασε στην Αυστρία ο Παναθηναϊκός, με επιστροφή Αϊτόρ - Ζέκα! (video)

Πρώτη ημέρα επί Αυστριακού εδάφους ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έδωσε το πρώτο του φιλικό αγώνα προετοιμασίας και επικράτησε με 4-0.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δεύτερη μέρα που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην Αυστρία για το βασικό κομμάτι της καλοκαιρινής του προετοιμασίας. Δεν πέρασε πολύς καιρός από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι των «πράσινων» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι διακοπές ήταν περιορισμένες και οι απαιτήσεις ανεβαίνουν ραγδαία και απότομα.

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας του Γιοβάνοβιτς ήταν η Βίνερ Βικτόρια, μια ομάδα τρίτης κατηγορίας από την Αυστρία. Ουσιαστικά, το εν λόγω εκκινητήριο φιλικό ήταν ένα ξεμούδιασμα για την ομάδα, παίρνοντας την θέση μιας προπόνησης. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν περίμενε να βγάλει συγκεκριμένα συμπεράσματα από το παιχνίδι, αλλά ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για να… πάρουν τις πρώτες στροφές οι ποδοσφαιριστές.

Το αρχικό σχήμα βρήκε τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, ενώ Χουάνκαρ και Κώτσιρας ξεκίνησαν στα αριστερά και τα δεξιά της άμυνα αντίστοιχα. Σένκεφελντ και Σιδεράς ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ενώ Πέρεθ, Τσοκάι και Μπερνάρντ ήταν η τριάδα του κέντρου, με τους Μαντσίνι, Παλάσιος και Γερεμέγεφ στην επίθεση να ολοκληρώνουν την ενδεκάδα. Ο λόγος που δεν βρέθηκε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο γήπεδο, είναι γνωστός, αφού ο Ιταλός τερματοφύλακας έχει ειδική άδεια λόγω του γάμου του. Απόντες επίσης ήταν και οι διεθνής ποδοσφαιριστές της ομάδας (Μάγκνουσον, Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς), ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται στην προετοιμασία αλλά προπονείται ατομικά λόγω ενός τραυματισμού, τον οποίο προσπαθεί να ξεπεράσει.

Στο γήπεδο στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας, βρέθηκαν και μερικοί φίλοι του Παναθηναϊκού από τις πέριξ περιοχές, με την περιοχή να μην απέχει πολύ μακριά από τη Βιένη. Ως εκ τούτου παρόντες ήταν και φίλοι της Ραπίντ Βιένης, με την οποία οι φίλαθλοί του «τριφυλλιού» διατηρούν πολύ στενές φιλικές σχέσεις.

Στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός είχε την απόλυτη κυριαρχία, με την Βίνερ Βικτόρια να βρίσκεται διαρκώς σε αμυντική στάση και ήταν μεμονωμένες οι στιγμές που προσπάθησαν να επιτεθούν. Το φιλικό προετοιμασίας ήταν χωρισμένο σε δύο ημίχρονα των 35 λεπτών και οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα γρήγορα με αυτογκολ, ενώ ο Γερεμέγεφ έκανε το 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με ένα πλασέ, με την ασίστ να πιστώνεται στον Μπερνάρντ!

Στο δεύτερο μισό ο Ξενόπουλος πήρε την θέση του Λοντίγκιν στο τέρμα, αλλά οι βοήθεια τους δεν χρειάστηκε. Πιο αργά στο παιχνίδι πέρασαν και οι Βαγιαννίδης, Κάτρης, Φικάι, Φρόκου, Μπιλάλ, Καμπετσής, Καλοσκάμης, Αϊτόρ και Ζέκα. Μάλιστα, Καλοσκάμης και Μπιλάλ σκόραραν διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της αναμέτρησης (4-0). Ο Μπιλάλ είναι ένας νεαρός σέντερ φορ, όπου ο Γιοβάνοβιτς τον επέλεξε να ακολουθήσει την ομάδα στην προετοιμασία ως εναλλακτική λύση. Παρόλα αυτά οι διακρίσεις του πέρσι στις μικρότερες ηλικίες, ανέδειξαν το όνομα του και τον έκαναν «γνωστό» στο ευρύ κοινό, αλλά κυρίως στον κόσμο του «τριφυλλιού».

Εννοείται πως αξιοσημείωτη είναι η επάνοδος του Αϊτόρ μετά τον τραυματισμό του, ο οποίος είχε συμμετοχή στα δύο τελευταία γκολ, όπως και η νέα αρχή του Κάρλος Ζέκα με τον Παναθηναϊκό. Επόμενο φιλικό παιχνίδι είναι αυτό με την Σλοβενική Ρουγκάσκα στο τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή 30/6. Εκεί όπου η ομάδα θα έχει στη διάθεση της και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι λείπουν λόγω εθνικών ομάδων.

*Η φανέλα που αγωνίστηκε η ομάδα είναι προπονητική και θα την δούμε μόνο σε φιλικές αναμετρήσεις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0