Football Talk

Βαρομετρικό χαμηλό στη χρηματιστηριακή αξία των Μανέ και Λουκάκου

Βαρομετρικό χαμηλό στη χρηματιστηριακή αξία των Μανέ και Λουκάκου

Η χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών πολλές φορές ανεβοκατεβαίνει σαν «ασανσέρ», μετά την φετινή σεζόν όμως, είναι κάποιοι συγκεκριμένοι που απογοήτευσαν όσο κανείς, κάτι που φάνηκε και στα οικονομικά τους δεδομένα.

Η σεζόν πλέον έχει ολοκληρωθεί με τους ποδοσφαιριστές είτε να πραγματοποιούν πλέον τις διακοπές τους με σκοπό να γεμίσουν μπαταρίες για την ερχόμενη απαιτητική σεζόν, είτε έχουν ξεκινήσει ήδη προετοιμασία.

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη καθώς οι παίκτες είχαν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους ενώ μεσούσης της σεζόν ο κόσμος «πάγωσε» για την Παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε στο Κατάρ.

Επιπλέον όμως, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές και πολλοί από αυτούς δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που είχαν χτιστεί για το όνομα τους με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή τους αξία να οδηγηθεί σε… ελεύθερη πτώση.


Σαντιό Μανέ, -45 εκατομμύρια (Μπάγερν Μονάχου)

Ο Σενεγαλέζος σταρ παρουσιάστηκε ως μία μεταγραφική «βόμβα» από τους Βαυαρούς, άλλωστε οι εμφανίσεις του με την φανέλα της Λίβερπουλ στα έξι χρόνια που την φόρεσε τον είχαν αναδείξει ως έναν από τους κορυφαίους εξτρέμ στον κόσμο και όχι αδίκως.

Η ζωή στην Γερμανία έκρυβε όμως εκπλήξεις για τον Μανέ καθώς η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα δεν ήρθε ποτέ με αποκορύφωμα σαφώς την μπουνιά στον Σανέ μετά την βαριά ήττα με 3-0 από την Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League.

Η αξία του Σενεγαλέζου επιθετικού δέχθηκε μία μείωση της τάξεις των 45 εκατομμυρίων και πλέον ό Μανέ σε ηλικία μόλις 31 ετών αξίζει 25 εκατομμύρια.

Sadio Mane: Senegal forward to miss World Cup due to injury suffered  playing for Bayern Munich | Football News | Sky Sports

Γουίλφριντ Εντιντί, -35 εκατομμύρια (Λέστερ)

Ο Νιγηριανός χαφ μέχρι και πριν μερικές σεζόν αποτελούσε «μήλο της έριδος» για πολλά μεγάλα κλαμπ της Αγγλίας, φέτος όμως όλα άλλαξαν μετά την καταστροφική σεζόν της Λέστερ που στο τέλος της βρήκε τις «αλεπούδες» να υποβιβάζονται από  την Premier League μετά από εννέα χρόνια.

Ο Εντίντι φέτος δεν αποτελούσε την αναντικατάστατη λύση στην μεσαία γραμμή της Λέστερ όπως συνήθιζε τα τελευταία χρόνια καθώς πολλές φορές στο βασικό σχήμα βρισκόταν ο έτερος χαφ της ομάδας, Σουμαρέ.

Με την αξία του πλέον να έχει «γκρεμιστεί» στα 25 εκατομμύρια μόλις, θα αποχαιρετίσει το ναυάγιο της Λέστερ και θα ψάξει για νέα… στέγη καθώς το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε με την λήξη της σεζόν.

Three Clubs Including Saudi Arabia side Jostle For Ndidi - Latest football  news in Nigeria

Πολ Πογκμπά, -33 εκατομμύρια (Γιουβέντους)

Ο πιο άτυχος της λίστας καθώς ο Πογκμπά δεν κατακρεουργήστηκε λόγω της κακής αγωνιστικής του εικόνας αλλά εξαιτίας των πολλών τραυματισμών που αντιμετώπισε μέσα στην σεζόν.

Ο Γάλλος γύρισε στην Γιουβέντους μετά από έξι χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ελπίδα να βρει στο Τορίνο τον παλιό καλό εαυτό του, η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ μακριά από την φαντασία.

Ο Πογκμπά αγωνίστηκε 10 φορές και συνολικά μόλις 161 λεπτά. Πλέον η αξία του έχει πέσει στα 15 εκατομμύρια μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της ζωής του.  
Paul Pogba's season effectively over after Juventus confirm thigh injury  sustained against Cremonese | Goal.com South Africa

Τζέιντον Σάντσο, -30 εκατομμύρια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μετά την πρώτη αναγνωριστική χρονιά του Σάντσο στο Μάντσεστερ οι ελπίδες των «κόκκινων διαβόλων» είχαν συγκεντρωθεί στην φετινή.

Αντιθέτως ο Άγγλος για άλλη μια σεζόν απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του και δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον νέο του προπονητή, Έρικ Τεν Χαγκ αλλά ούτε και το κοινό στο Ολντ Τράφορντ.

Με μόλις επτά γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις δεν μπορεί να είναι κανένας ικανοποιημένος με πρώτο από όλους τον ίδιο τον Τζέιντον. Ο 23χρονος εξτρέμ δέχθηκε 40% μείωση στην χρηματιστηριακή του αξία και βρίσκεται πλέον στα 45 εκατομμύρια, ενώ μόλις πριν δύο χρόνια ξεπερνούσε τα 100.

Man Utd news: Jadon Sancho to 'drop down pecking order' in stern warning to  summer signing | Football | Sport | Express.co.uk

Ρομέλου Λουκάκου, -30 εκατομμύρια (Ίντερ)

Ο Λουκάκου είναι ο μόνος στην λίστα που αγωνίζεται σε μία ομάδα που τελείωσε την σεζόν με 100% θετικό πρόσημο, ο Βέλγος όμως από την άλλη… όχι.

Η Ίντερ κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον τελικό του Champions League, ανατρέποντας τελείως όλα τα προγνωστικά, ενώ στην Ιταλία τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο Λουκάκου στο ταξίδι αυτό δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ και με την Εθνική του Βελγίου στο Μουντιάλ ήταν τουλάχιστον απογοητευτικός. Ο Ρομέλου «κατάφερε» σε μία μαγική χρονιά για τους «νερατζούρι» να ρίξει την χρηματιστηριακή του αξία κατά 30 εκατομμύρια.

Inter Milan 'would accept £100m Romelu Lukaku bid from Chelsea' - Sports  Mole

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0