Football Talk

Το «τρελό» σενάριο για να συνεργαστούν ξανά ο Πότερ με τον ιδιοκτήτη της Μπράιτον!

Το «τρελό» σενάριο για να συνεργαστούν ξανά ο Πότερ με τον ιδιοκτήτη της Μπράιτον!

Μπορεί ο Γκρέιαμ Πότερ και ο ιδιοκτήτης της Μπράιτον, ο Τόνι Μπλουμ να συνεργαστούν και πάλι; Μοιάζει απίθανο. Όχι όμως αν ο Άγγλος προπονητής αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στο Βέλγιο, για λογαριασμό της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ… 

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε η απόφαση του Γκρέιαμ Πότερ να εγκαταλείψει τη δουλειά του στη Μπράιτον και να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει κάτι τέτοιο…

Ο Άγγλος προπονητής επέλεξε να μην συνεχίσει στο «Άμεξ», μετά και την «παρθενική» φορά που οι «γλάροι» σκόραραν πέντε φορές εντός έδρας, στη νίκη τους με 5-2 επί της Λέστερ, και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσέλσι, όντας η πιο ακριβή μεταγραφή προπονητή στην ιστορία της Premier League.

Η θητεία του στους Λονδρέζους όμως δεν κύλησε όπως ο ίδιος θα περίμενε, με τον Τοντ Μποέλι ναι μεν να τον στηρίζει σε μεγάλο βαθμό, δίνοντας πολλά εκατομμύρια για να ενισχύσει στο ρόστερ, πλην όμως, έχοντας και την απαίτηση, οι πολλές προσθήκες της Τσέλσι να «δέσουν» άμεσα. Ο Πότερ δεν κατόρθωσε να ανταπεξέλθει στο εγχείρημα και κάπως έτσι, οκτώ μήνες μετά την πρόσληψή του έμεινε ελεύθερος.

Το ερώτημα είναι ποια ομάδα θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με το οξύμωρο της υπόθεσης να είναι πως ο Πότερ και ο ισχυρός άνδρας της Μπράιτον, ο Τόνι Μπλουμ να έχουν την δυνατότητα να ξανασυνεργαστούν.

Με ποιον τρόπο; Δεδομένα όχι στη Μπράιτον, μιας και ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι την οδήγησε σε μία εξαιρετική πορεία και σε μία μοναδική «έξοδο» στην Ευρώπη, τερματίζοντας στην 6η θέση της Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Θα μπορούσαν όμως να συνυπάρξουν στην Σεν Ζιλουάζ. Την δεύτερη ομάδα δηλαδή που έχει στην κατοχή του ο πρόεδρος της Μπράιτον.

Και αυτό διότι οι Βέλγοι, που έχουν για ισχυρό τους άνδρα τον Τόνι Μπλουμ, βρίσκονται στην αναζήτηση προπονητή, από τη στιγμή που ο Κάρελ Γκέραετς δεν δέχθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Η Σεν Ζιλουάζ έχασε το πρωτάθλημα του Βελγίου για μερικά… λεπτά, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League και εντυπωσίασε άπαντες, όμως ο τέως προπονητής της δεν θέλησε να συνεχίσει στην τεχνική της ηγεσία, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, καθώς πέρυσι είχε παραιτηθεί ο Φελίς Μαζού για να πάει στην Άντερλεχτ, και αυτός τον διαδέχθηκε.

Μήπως ήρθε η ώρα ο Τόνι Μπλουμ λοιπόν να καταφύγει σε μία επιλογή που μοιάζει… σίγουρη; Ξέρει τον Πότερ, ο Άγγλος τον εμπιστεύεται και το έργο αμφότερων στη Μπράιτον ήταν εξαιρετικό. Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουν και δύο νερό στο κρασί τους;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0