Football Talk

Ο Παναθηναϊκός να γίνει τόσο εντυπωσιακός, όσο η νέα του φανέλα!

Ο Παναθηναϊκός να γίνει τόσο εντυπωσιακός, όσο η νέα του φανέλα!

Παρουσίαση της νέας φανέλας, μεταγραφές και… αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας σηματοδοτούν την εκκίνηση της καινούριας σεζόν! Θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να γίνει τόσο εντυπωσιακός στο χορτάρι, όσο η νεοφερμένη του εμφάνιση;

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η κλεψύδρα για την έναρξη της νέας σεζόν έχει αρχίσει και φτάνει στο τέλος της για τον Παναθηναϊκό. Την ερχόμενη Κυριακή (25/6) η ομάδα αναχωρεί για την Αυστρία και πιο συγκεκριμένα για το «Bad Erlach». Εκεί θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του καλοκαιριού, ενώ τα πρώτα ξεμουδιάσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στο Κορωπί από τις 14 Ιουνίου.

Στις 21 Ιουνίου, στο Ζάππειο, είχαμε την τύχη να είμαστε «παρών» στο μεγαλειώδη Μέγαρο, με τον Παναθηναϊκό να έχει διοργανώσει την παρουσίαση της εμφάνισης για την αγωνιστικής περιόδου 2023/24. Κακά τα ψέμματα, τις περισσότερες φορές στις εν λόγω παρουσιάσεις οι απόψεις διίστανται. Την συγκεκριμένη φορά όμως, η πλειοψηφία των απόψεων ήταν ο «ενθουσιασμός».

Τον ρόλο των μοντέλων ανέλαβε πρώτα από όλα ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος φόρεσε την βασική εμφάνιση με την οποία θα αγωνιστεί το «τριφύλλι». Αυτή ήταν η μπλούζα που «μάγεψε» περισσότερο τους φίλους της ομάδας, με την λεπτομέρεια να κάνει τη διαφορά, συνδυασμένη από ένα άσπρο σορτσάκι, που όμως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα είναι δεδομένο, καθώς στις φωτογραφίσεις από την ΠΑΕ συνοδεύεται και από πράσινο σορτς.

Η επιλογή να είναι ο Αϊτόρ το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ο Ισπανός ήταν ο μεγάλος άτυχος της περασμένης σεζόν, αφού από τα τέλη του Οκτώβρη τέθηκε νοκ-άουτ με μια ρήξη χιαστού να βάζει «τέλος» στην καριέρα του για την σεζόν 2022/23. Παράλληλα φαίνεται η διάθεση της ομάδας να του δώσει ένα «βάρος» ηγέτη, μετά την αποχώρηση και του Δημήτρη Κουρμπέλη που είχε αυτό το ρόλο.

Ο εξτρέμ των πράσινων, πλαισιώθηκε από τον Κάρλος Ζέκα και τον Φώτη Ιωανννίδη να περνάνε με τη σειρά τους φορώντας την δεύτερη και τρίτη εμφάνιση αντίστοιχα. Η δεύτερη φανέλα έχει το άσπρο χρώμα ως βάση του με λεπτές πράσινες κάθετες ρίγες να συνθέτουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, ενώ η τρίτη σε πρώτη ματιά φαίνεται ως μαύρη, αλλά μαύρα είναι μόνο τα μανίκια, με τον βασικό κομμάτι της μπλούζας να έχει πολλές βαθιές αποχρώσεις του πράσινου. Είναι ουσιαστικά σαν χακί.

ipiccy_image_22.jpg

Φυσικά ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στην επιστροφή ενός μεγάλου brand name του αθλητισμού στο πλάι της ομάδας, με το οποίο ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Adidas, με τις τρεις καθιερωμένες γραμμές του logo της επιστρέφουν στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Μαζί έρχεται και η επιστροφή του τριφυλλιού στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια, δηλαδή τα προκριματικά του Champions League.

Ο πόθος σε όλες τις μεριές (κόσμος-ομάδα-χώρα) είναι τεράστια για επιτευχθεί είσοδος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Φώτης Ιωαννίδης μάλιστα, μίλησε σε όλους του παρευρισκόμενους εκπροσώπους του Τύπου και δεν έκρυψε την «τρέλα» που έχει ολόκληρο το κλαμπ για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Παρόλα αυτά, ακόμα και στους ομίλους του Europa League αν θέλει να βρεθεί η ομάδα, βάσει των ισχυόντων κανονισμών αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να περάσει με επιτυχία το εμπόδιο της Ντνίπρο (που σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά βατή), έχει ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΗ την παρουσία του στο δεύτερο, σε δυναμικότητα, ευρωπαϊκό διασυλλογικό κύπελλο.

Μέχρι τότε όμως ο δρόμος είναι μακρύς και η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Αρχικά, μετά την αποχώρηση του Σβόνιμιρ Σάρλια και του… φευγάτου Αχιλλέα Πούγγουρα λείπουν δύο στόπερ, με το ένα εκ των δύο να είναι υψηλής ποιότητας με στόχο να διεκδικήσει ακόμη και θέση βασικού. Στη θέση του δεξί μπακ, ο μόνος υπολογίσιμος είναι ο Κώτσιρας και σίγουρα θα γίνει κίνηση προσθήκης παίκτη που πιθανότατα θα «κλέψει» τη θέση βασικού, ενώ η αποχώρηση του Κουρμπέλη επιτάσσει ενίσχυση στη θέση «6» και «8». Οι μεταγραφικές προσθήκες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα (23/6) είναι του Κάρλος Ζέκα, του Φίλιπ Μλαντένοβιτς και του Φίλιπ Τζούρισιτς.

Το καλοκαίρι έχει μέλλον ακόμα, όμως οι ανάγκες του Παναθηναϊκού είναι δεδομένες και συγκεκριμένες. Στην περίπτωση που υπάρξουν καινούριες αποχωρήσεις-πωλήσεις παικτών, τα δεδομένα θα αλλάξουν όπως είναι φυσιολογικό. Στόχος όμως θα πρέπει να είναι να γίνει τόσο εντυπωσιακός στο χορτάρι, όσο είναι και η νέα του φανέλα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0