Football Talk

Σάντρο Τονάλι: Κάποτε απορρίφθηκε από τη Μίλαν, τώρα είναι το πιο ακριβό success story της (video)

Σάντρο Τονάλι: Κάποτε απορρίφθηκε από τη Μίλαν, τώρα είναι το πιο ακριβό success story της (video)

Ο ταλαντούχος μέσος, Σάντρο Τονάλι, στα 8 του χρόνια απορρίφθηκε από την αγαπημένη ομάδα των παιδικών του χρόνων, Μίλαν. Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο ίδιος φεύγει από τους «ροσονέρι» με προορισμό τη Νιούκαστλ, ως η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα… 

Ο Σάντρο Τονάλι ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη Μίλαν και να μετακομίσει στην Premier League και τη Νιούκαστλ. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το συμβόλαιο που έχει συμφωνήσει να υπογράψει με τις «καρακάξες» δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας, τα διεθνή μέσα ωστόσο κάνουν λόγο για μία μεταγραφή που θα αγγίζει τα 70 εκατομμύρια! 

Οι «ροσονέρι έχουν τον 23χρονο στο δυναμικό τους από το Σεπτέμβριο του 2021, ο δρόμος όμως μέχρι ο ίδιος να φορέσει τη φανέλα του συλλόγου, δεν ήταν καθόλου εύκολος. 

Ο Τονάλι γεννήθηκε το 2000 στο Λόντι της Ιταλίας. Ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε το ταλέντο του μικρού Σάντρο, ήταν ένας ιερέας στο Σαν Ρόκο, όταν τον είχε δει να παίζει ποδόσφαιρο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Ο ίδιος αργότερα είπε στους γονείς του παιδιού πως θα έπρεπε να τον γράψουν σε κάποια ακαδημία. Έτσι και έγινε. 

Στα δέκα του χρόνια ξεκίνησε να προπονείται στην Lombardia Uno, φορώντας μάλιστα τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, που δεν ήταν άλλη από τη Μίλαν

Το είδωλο του Τονάλι ήταν ο Τζενάρο Γκατούζο, τότε παίκτης των Μιλανέζων. Πάντα τον θαύμαζε ως παίκτη και στα γράμματά του προς τον Άγιο Βασίλη, ζητούσε να του φέρει τη φανέλα του. 

  

Η εξέλιξή του στην ακαδημία ήταν τεράστια και η διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού του σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, ήταν εμφανής. Το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστό στα τμήματα scouting και η πρώτη του καλή ευκαιρία ήρθε όταν εκπρόσωπος της Μίλαν τον κάλεσε για δοκιμαστικό στο προπονητικό κέντρο Vismara, εκεί όπου εδρεύει η ακαδημία την ομάδας. 

Δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική. Οι λόγοι της απόρριψης είχαν να κάνουν με το ότι ο νεαρός Ιταλός δεν φαινόταν να έχει αρκετά καλή τεχνική, ενώ δυσκολευόταν στο man-to-man παιχνίδι. 

Ήταν δύσκολο τόσο για τον ίδιο όσο και για οποιοδήποτε άλλο παιδί το να ακούει το «όχι» από την ομάδα των ονείρων του. Οι γονείς του δεν τον άφησαν να εγκαταλείψει τους στόχους του. Συνέχισαν να τον πηγαίνουν σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες και δύο χρόνια αργότερα, δικαιώθηκαν.

Σε ηλικία δώδεκα χρόνων, η Μπρέσια Κάλτσιο τον ανακάλυψε και αποφάσισε να τον εντάξει στην ακαδημία της. Ο Σάντρο ενσωματώθηκε στην ομάδα γρήγορα και το ταλέντο του τον έκανε να ξεχωρίσει στα παιχνίδια των μικρών κατηγοριών, παίρνοντας λεπτά συμμετοχής και με τη μεγάλη ομάδα. Αυτό ήταν το μέρος όπου ο Τονάλι ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έγινε ο παίκτης που είναι σήμερα. 

Έχοντας παίξει κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Serie B το 2018/19, είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί πλέον στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας, μετά και την άνοδο της Μπρέσια στη Serie A. Εκείνη τη σεζόν, σάρωσε στα βραβεία κερδίζοντας τρία, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτό του παίκτη της χρονιάς.

Το πρώτο του γκολ στη Serie A το πέτυχε κόντρα στη Τζένοα. Ο αριστοτεχνικός τρόπος που σούταρε εκείνη την ημέρα καθώς και οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας του καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, του χάρισαν το βραβείο του Golden Boy 2020. 



Στις 8 Ιουλίου του 2021, η Μίλαν κατέθεσε επίσημη πρόταση για την αγορά του παίκτη προτείνοντάς του πενταετές συμβόλαιο. 

Αυτή ήταν η στιγμή που ο 21χρονος τότε Ιταλός είδε το παιδικό του όνειρο να γίνεται πραγματικότητα.

Ένας σύλλογος που κάποτε τον είχε απορρίψει, πλέον ζητούσε να τον αγοράσει έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Και δεν επρόκειτο για τον οποιονδήποτε σύλλογο. Η Μίλαν ήταν από την πιό μικρή ηλικία η ομάδα της καρδιάς του. Ο 10χρονος εαυτός του ίσως να μην πίστευε ποτέ πως κάποια στιγμή θα έπαιζε στη θέση του μεγάλου του προτύπου,Τζενάρο Γκατούζο, φορώντας και τον αριθμό του, το 8. 

  

Με τη φανέλα των «ροσονέρι» έκτοτε αγωνίστηκε σε 130 παιχνίδια σημειώνοντας επτά γκολ και μοιράζοντας 13 ασίστ. Σχεδόν πάντα βασικός στο αρχικό σχήμα της ομάδας, ο Σάντρο Τονάλι αποχαιρετά τη Μίλαν ως η ακριβότερη μεταγραφή της, ξεπερνώντας ακόμα και τον θρύλο των Ιταλών, Ρικάρντο Κακά

Η ιστορία του νέου Πίρλο, όπως χαρακτηρίζεται από τους φιλάθλους των ροσονέρι, είναι ένα σπουδαίο μάθημα πως δεν είναι ακατόρθωτο το να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, παρά τις όποιες αποτυχίες προκύψουν. Ακόμα και αυτές οι αποτυχίες ίσως οδηγούν τελικά στον σωστό δρόμο.

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0