Football Talk

Όσο ο Ντι Μαρία άλλαζε ομάδες, η ενδεκάδα της «Ένωσης» έβγαινε στη... σύνταξη

Όσο ο Ντι Μαρία άλλαζε ομάδες, η ενδεκάδα της «Ένωσης» έβγαινε στη... σύνταξη

Ο Άνχελ Ντι Μαρία, το 2009 «πλήγωσε» για τελευταία φορά ελληνική ομάδα, ως παίκτης της Μπενφίκα. Μεγάλη άτυχη ήταν η ΑΕΚ. Μέσα στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, ο Αργεντίνος άλλαζε ομάδες ενώ οι παίκτες της «Ένωσης»... αποσύρονταν.   

Επιστροφή-βόμβα ετοιμάζει η Μπενφίκα! Ο Άνχελ Ντι Μαρία φτιάχνει βαλίτσες για Λισαβόνα και η υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τους «Αετούς» είναι πλέον θέμα ημερών.

Ο Αργεντίνος επιθετικός πρόκειται να διανύσει τη δεύτερη θητεία του με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα του συλλόγου και την τριετία του 2007-2010. Στο διάστημα αυτό, ο 35χρονος σημείωσε 15 γκολ και δημιούργησε 28 ακόμα.

Ο απολογισμός της τελευταίας του σεζόν (2009/10) στη Μπενφίκα ήταν τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα θετικός. Το σύνολο του τότε προπονητή Ζορζέ Ζεσούς είχε κατακτήσει τον τίτλο της Πριμέιρα Λίγκα, ενώ είχε φτάσει μέχρι και τα προημιτελικά του Europa League.   

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Ντι Μαρία ήρθε για τελευταία φορά αντιμέτωπος με ελληνική ομάδα, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της σπουδαίας καριέρας του.

Στις 17/12 του 2009, η Μπενφίκα υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο Στάδιο «Ντα Λουζ» και κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1 έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αργεντίνο επιθετικό.

Ο Ντι Μαρία πέτυχε και τα δύο γκολ των Πορτογάλων σκοράροντας μάλιστα το δεύτερο με ραμπόνα!


Ο Ίσμαελ Μπλάνκο στο 84’ μείωσε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ύστερα από ασίστ του Γεωργέα.

 Η τότε ενδεκάδα της «Ένωσης» περιλάμβανε δυνατά ονόματα που μέχρι και σήμερα μνημονεύονται από τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο γκολκίπερ, Σεμπαστιάν Σάχα, στα 44 του χρόνια είναι πλέον προπονητής τερματοφυλάκων στην Ίντερ Μαϊάμι των Μέσι και Ντέιβιντ Μπέκαμ!

saja.jpg

Η αμυντική τετράδα των Γεωργέα, Άλβες, Μαϊστόροβιτς και Αραούχο έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση με τον τελευταίο να «κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια πολύ πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2022.

Ο 36χρονος μέσος Γρηγόρης Μάκος έχει επίσης αποσυρθεί με την Καλαμάτα να είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, το 2020. Ο Σάββας Γκέντσογλου, που αγωνιζόταν στα δεξιά, μετά από τη θητεία του στη Serie A και την Αραβική Αλ Αντλάχ, επέστρεψε στην Ελλάδα και πλέον είναι παίκτης του Μακεδονικού Νεάπολης.

σαββας.jpg

Ο τότε αρχηγός της ΑΕΚ, Παντελής Καφές, που είχε μία πολύ επιτυχημένη πορεία με τους «κιτρινόμαυρους», το 2014 μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Βέροια αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

Οι δύο επιθετικοί, Γκουστάβο Μαντούκα και Γιουσούφ Χέρσι, το 2015 είπαν το δικό τους «αντίο» στο άθλημα, ενώ ο τότε σέντερ φορ, Ισμαέλ Μπλάνκο ανακοίνωσε μόλις στις αρχές του 2023 το ότι είναι καιρός να «συνταξιοδοτηθεί» μετά από μία σύντομη πορεία με τη Ciudad de Bolivar, στην Αργεντινή. 

blanco.jpeg

Τόσο η Μπενφίκα όσο και η ΑΕΚ έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League.

Οι πιθανότητες να συναντηθούν ξανά αυτές οι δύο ομάδες είναι λίγες, σε περίπτωση όμως που αυτό γίνει θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το να δούμε αν και εφόσον η «Ένωση» θα πάρει την… εκδίκησή της από τον Άνχελ Ντι Μαρία.   

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0