Football Talk

Το Λουξεμβούργο «μεγαλώνει», ο Χολτζ δικαιώνεται μετά από 13 χρόνια! (video)

Το Λουξεμβούργο «μεγαλώνει», ο Χολτζ δικαιώνεται μετά από 13 χρόνια! (video)

«Γράφει» ιστορία το Λουξεμβούργο. Δύο συνεχόμενες νίκες, για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο, για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον Ιούνιο. Η δουλειά του Λουκ Χολτζ επιβραβεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, 13 χρόνια μετά την πρόσληψή του.

Προφανώς και όταν μία από τις μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνειδητοποιεί πως έχει απέναντί της το Λουξεμβούργο, δεν τρομάζει. Είναι απολύτως λογικό, το Λουξεμβούργο δεν φοβίζει κάθε λογής αντίπαλο, με την πρόσφατη ήττα του με 6-0 από την Πορτογαλία να το επιβεβαιώνει.

Αν όμως εξαιρέσουμε το εν λόγω γεγονός, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την βελτίωση που επιδεικνύει η ομάδα του Λουκ Χολτζ. Ενός προπονητή που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της το 2010 και δεν την άφησε ποτέ μόνη, μετρώντας πλέον 13 χρόνια στο τιμόνι της και 124 αναμετρήσεις στην «πλάτη» του.

Αισίως, η επικράτηση απέναντι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη με 2-0, αποδεικνύει πως το Λουξεμβούργο μπορεί να αποδειχθεί ανταγωνιστικό και σε δύσκολες έδρες. Συνειδητοποιεί τον ρόλο του αουτσάιντερ που έχει, δεν επιχειρεί να κυριαρχήσει στο ματς, αλλά να το προσεγγίσει αμυντικά, και όταν του βγει, είναι δύσκολο να σκοράρεις απέναντί του.


Στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μετρά δύο διαδοχικές νίκες, αμφότερες με το ίδιο σκορ. Η αρχή έγινε απέναντι στο Λίχτενσταϊν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά το καλοκαίρι του 2022, ήρθε κόντρα στην ομάδα του Έντιν Τζέκο.

Το καλοκαίρι του 2022 άλλωστε, είναι η τελευταία φορά που το Λουξεμβούργο επικράτησε σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις, και πάλι, δίχως να δει την εστία του να παραβιάζεται.


Για να μην σταθούμε όμως αποκλειστικά στην πρόσφατη φόρμα του, καλό είναι να διευκρινιστεί η συνολική εξέλιξη που επιδεικνύει. Μετρά μόλις δύο ήττες στα 10 τελευταία ματς, με απολογισμό τριών νικών και πέντε ισοπαλιών, την στιγμή που έχει διατηρήσει το «μηδέν» στο 70% των εν λόγω αναμετρήσεων.

Μπορεί το Λουξεμβούργο να κάνει το… θαύμα και να προκριθεί στο EURO του 2024; Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, το γεγονός πως βρίσκεται στην 3η θέση του 8ου ομίλου, με αντιπάλους όπως τη Βοσνία (στο +4 από αυτήν), τη Σλοβακία (στο -3 από αυτήν) και την πρωτοπόρο Πορτογαλία, κάτι δείχνει. Δεδομένα δικαιώνει τον Χολτζ. Το είχε πει άλλωστε πριν από 13 χρόνια. «Κάποια στιγμή θα μας υπολογίζουν». Μπορεί λοιπόν να αισθανθεί πως τα κατάφερε!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0